Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
8. 10. 2016,
5.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

blog blogerke lepotni blog Nika Veger srečanje konferenca bloganje

Sobota, 8. 10. 2016, 5.57

6 let, 6 mesecev

Nika Veger spet poskrbela za izobraževanje slovenskih lepotnih blogerk

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Nika Veger | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Modna in lepotna urednica, vizažistka in blogerka Nika Veger je nekakšna mama slovenskih lepotnih blogerk, saj skrbi za to, da dekleta dobijo primerno znanje in veščine vodenja uspešnega lepotnega bloga.

Nika Veger je včeraj že drugo leto zapored organizirala konferenco in srečanje slovenskih lepotnih blogerk, ki jih je iz leta v leto več. Tokrat se je dogodka, ki je plačljiv in ponuja vrsto predavanj, udeležilo 60 lepotnih blogerk, kar je bila tudi zgornja meja. Nika je namreč vse vstopnice za srečanje razprodala v enem tednu.

"To je praznik lepotnih blogerk, če bo to postala tradicija, ga bomo organizirali vsak prvi petek v oktobru. To je naš dan, ko se izobražujemo, družimo, spoznavamo lepotne novosti in tudi zabavamo."

Nika Veger | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Pogoj je šestmesečno bloganje o lepoti

Na srečanje so bila vabljena vsa dekleta, ki blogajo o lepoti in imajo blog vsaj pol leta. Drugih kriterijev ni, saj hoče Nika tako začetnicam kot že uveljavljenim blogerkam ponuditi znanje o še boljšem bloganju. "Poudarek je seveda na izobraževanju, saj je na tem področju težko dobiti nove informacije. Sama sem jih pogosto iskala, pa jih nisem našla. Različni strokovnjaki se namreč nimajo časa ukvarjati z vsako blogerko posebej, zato sem se odločila za organizacijo te konference."

Nika, ki je večini Slovencev znana kot boljša polovica voditelja Petra Polesa, lepotni srenji pa kot odlična vizažistka in lepotna urednica, je začela blogati pred tremi leti. Z blogom beautyfullblog je zapolnila tisto, kar je pri tiskanih medijih zadnja leta močno pogrešala. Tudi na splošno se ji je zdelo, da je stik bralk s tiskanimi mediji čedalje slabši.

Peter je Niko podprl tudi na srečanju blogerk, saj je povezoval dogodek. | Foto: Ana Kovač Peter je Niko podprl tudi na srečanju blogerk, saj je povezoval dogodek. Foto: Ana Kovač

Utrinki s srečanja:

Fotogalerija
1 / 28

Splet in blog dasta veliko več kot tisk

"Blog se mi je zdel dobra rešitev za to, kar sem že prej rada počela in kar mi je pri revijah manjkalo. Sama revij, odkar sem na spletu, ne primem več v roko, ker splet ponuja veliko več. Če te nekaj zanima, lahko to raziščeš dalje, pri revijah pa tega ni. Omejen si s tem, kar je napisano, in s temami, ki jih je izbral urednik. Poleg tega kakovost tiskanih medijev v Sloveniji pada, ravno zato me je še toliko bolj povleklo na splet," pravi Nika. Dodaja, da v bloganju vidi prihodnost.

Slovenija je zdaj že precej dobro pokrita z blogi, pri vlogih (video blogih) pa še precej zaostajamo za tujino, dodaja Nika. Njene včerajšnje konference sta se udeležili dve slovenski lepotni vlogerki, Tjaša Deu in Lepa afna.

Aleš z blogerko Ajdo Sitar | Foto: Ana Kovač Aleš z blogerko Ajdo Sitar Foto: Ana Kovač

Aleš Bravničar občuduje naše blogerje

Eden najbolj znanih slovenskih fotografov Aleš Bravničar je bil eden od predavateljev na drugi konferenci. Med drugim je govoril o fotografiranju s telefonom, najboljši kompoziciji in trikih, ki jih uporablja sam. Blogerkam je razkril tudi, katere aplikacije na mobilniku uporablja za obdelavo fotografij.

"Super so, naši najboljši blogerji so na ravni svetovnih blogerjev, pri čemer pa je treba upoštevati, da velikokrat ne vidimo ozadja, saj je za kakšnimi tujimi blogi velik proračun, veliko produkcije. Mislim, da nam gre z našimi omejenimi sredstvi odlično," pravi Aleš o kakovosti fotografij naših lepotnih blogerk.

Aleš med predavanjem. Za njim je "maskota" letošnje konference - samorog. "Bodi samosvoja, bodi samorog," nam je razložila Nika.  | Foto: Ana Kovač Aleš med predavanjem. Za njim je "maskota" letošnje konference - samorog. "Bodi samosvoja, bodi samorog," nam je razložila Nika. Foto: Ana Kovač

Srečanje lepotnih blogerk | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Sam ne loči več med fotografijo, posneto s telefonom, in fotografijo, posneto s fotoaparatom. "Tega se ne vidi več. Ko vidim fotografijo v photoshopu, lahko takoj opazim razliko, če jo vidim natisnjeno ali na internetu, pa ne vem, ali je bila posneta s telefonom ali ne," je priznal. Dodal je, da so kamere na telefonih že izrinile vse kompaktne fotoaparate, "ostala je samo še razlika med profesionalnimi kamerami in telefoni".

Sav

Save

Save

Save

Ne spreglejte