Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
26. 7. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

1

Natisni članek

Victoria's Secret retuširanje fotografija

Torek, 26. 7. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Nekdanja urednica razkrila, kako Victoria's Secret zavaja s fotografijami

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

1

Foto: Instagram

Da so fotografije, ki oglašujejo spodnje perilo in kopalke, močno zretuširane, že vemo, a to, kar je razkrila nekdanja urednica fotografije pri Victoria's Secret, je presenetljivo.

Urednica fotografije, ki želi ostati anonimna, je za znamko Victoria’s Secret retuširala in obdelovala fotografije reklamnih kampanj, a je dala odpoved, saj se ni strinjala s tem, kar počnejo oz. kaj je morala početi ona. Za spletni portal Refinery29.com je izpostavila več stvari, ki so jo motile, a štiri še posebej izstopajo.

Popravki se delajo že na snemanju. To, da prav vsaka nosi lasne podaljške, ni sicer nič pretresljivega, a urednica pravi, da še nikoli ni videla, da bi manekenka na snemanju imela samo svoje lase. V kopalke in spodnje perilo že predhodno všijejo vložke za dvig prsi, najbolj presenetljivo pa je to, da večina pod modrčkom, ki ga oglašujejo, nosi še en push up modrček, ki ga nato med urejanjem fotografij izbrišejo. "Najbolj me je motilo, ko so nosile navaden modrček z naramnicami, oglaševali pa smo kopalke brez naramnic. Pozneje so me seveda še prosili, naj povečam prsi, jih naredim bolj okrogle in simetrične."

Če ste negativno presenečeni, ko v živo vidite kopalke in jih pomerite, je to verjetno zato, ker modeli na fotografiranju pod njimi nosijo push up modrčke, ki jih pozneje izbrišejo. | Foto: Instagram/Getty Images Če ste negativno presenečeni, ko v živo vidite kopalke in jih pomerite, je to verjetno zato, ker modeli na fotografiranju pod njimi nosijo push up modrčke, ki jih pozneje izbrišejo. Foto: Instagram/Getty Images

Dekleta na snemanje prihajajo neobrita. Pazduhe je treba skoraj vedno retuširati, razkriva urednica, saj zaradi britja na fotografijah izpadejo sive, zato se manekenke sploh ne trudijo več, da bi se brile, saj vedo, da bo v vsakem primeru potrebna retuša.

Menjava delov teles. Najbolj bizarno razkritje pa je to, da med obdelavo fotografij zamenjajo tudi dele teles: če recimo noge določenega dekleta bolje izpadejo na kakšni drugi, jih pač zamenjajo. Največkrat se to dogaja z rokami, še posebej če je manekenka pozirala v čudni pozi in na fotografiji ni videti najbolje.

Zadnji priljubljeni "pregovor" pravi: Ne trudite se, da bi bile videti kot dekle iz reklam. Niti ona ni videti tako. Po razkritju, da menjavajo celo dele teles, je to veliko lažje upoštevati. | Foto: Instagram/Getty Images Zadnji priljubljeni "pregovor" pravi: Ne trudite se, da bi bile videti kot dekle iz reklam. Niti ona ni videti tako. Po razkritju, da menjavajo celo dele teles, je to veliko lažje upoštevati. Foto: Instagram/Getty Images

Manekenk ne ožijo, temveč jim dodajajo obline. Večinoma jim je treba dodati nekaj "mesa" na boke in zadnjico, a za dejanske modele z oblinami se ne odločajo. "Nekoč sta na snemanje prišli dekleti s polnimi stegni in prsmi, bili sta fit in njuna koža je bila čudovita. A sta vseeno izražali nek drugačen videz, ki se ne prodaja, zato so nehali uporabljati takšne modele."

A urednica poudarja, da Victoria's Secret ni edina znamka, ki se odloča za takšne prijeme pri urejanju fotografij. To počnejo skoraj vsi, pravi, ona je hotela ljudem le odpreti oči in jih posvariti, naj ne verjamejo vsemu, kar vidijo.


Da je naporno delati za omenjeno znamko, je pred nekaj meseci razkrila tudi njihova supermanekenka Alessandra Ambrosio, ki je izdala, kaj je morala prestajati po porodu.


Ne spreglejte