Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 12. 2011,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

lepota nega kože

Torek, 27. 12. 2011, 16.39

8 let

Nega kože pozimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zima je izziv za kožo, saj je ta v tem času zelo občutljiva in zahteva posebno nego. Preberite si, kako se lahko izognete najbolj nezaželenim in neprijetnim dejavnikom, ki vplivajo na vaš videz.

Razpokane ustnice

Mraz, veter, suh zrak v ogrevanih prostorih in vlaženje ustnic z jezikom pozimi hitro izsušijo kožo na ustnicah, potrebno dodatne pozornosti. Nega ustnic pozimi se začne z rahlim pilingom, s katerim odstranite odmrle celice in razpokano kožo, potem pa jih namažite z balzamom, ki vsebuje vitamina B in E, priporočljivo je tudi uživanje hrane, bogate z obema: jajca, polnozrnat kruh, ribe, jetra ... Če imate hudo razpokane ustnice, jih namažite večkrat čez dan, da se spet ne izsušijo, ne pozabite negovati gubic okoli ust.

Koža brez sijaja

Ko koža pozimi postane brez leska in utrujena, ji ponudite spodbudo, s katero bo lažje dočakala pomlad. Piling je osnova, s katero vračate koži svež, prekrvavljen videz, zato si ga privoščite enkrat tedensko – sami ali v strokovnih rokah, nikakor pa več kot trikrat na teden. Izogibajte se dolgim in vročim prham ali kopelim, ki kljub občutku ugodja rušijo naravni pH kože in jo izsušijo. Izbirajte hrano, bogato z maščobnimi kislinami omega 3, za sijoč videz kože je priporočljivo je uživanje sadja in zelenega čaja. Razvajajte se z masažami, saj prekrvavijo kožo.

Zoprna rdečica

Zimska pordelost kože nastopi zaradi razširjenih kapilar, pri večini ljudi postopoma in hitro izgine, pri nekaterih pa se težave z rdečico stopnjujejo in lahko postanejo kronične. Svojo kožo vsekakor pozorno spremljajte in se po potrebi posvetujte z dermatologom, ki bo presodil, kako intenzivno nego potrebujete, sami pa ji pomagajte z izdelki, ki spodbujajo njene naravne obrambne sposobnosti in zmanjšujejo možnosti vnetnih reakcij. Izogibajte se uživanju alkohola, kajenju, močno začinjeni hrani in ekstremnim vremenskim razmeram, tudi savna je lahko preveč agresivna, če imate težave z rdečico.

Izdajalske gube

Pozimi koža izgublja ogromno vlage, ki jo je treba ves čas nadomeščati. Če nima dovolj vlage, se koža začne gubati. Ker se skrb za lepo kožo začne s primerno prehrano, jejte veliko hrane, bogate z maščobnimi kislinami in antioksidanti (sadje, zelenjava, žita, oreški, začimbe, zeleni čaj ...). Poskrbite, da bo v bivalnih prostorih dovolj vlage, priporočljiv je vlažilec zraka, ki nadomesti vlago v suhih, ogrevanih prostorih. Alkohol in cigarete naj bi romali proč, če si ne želite globokih kadilskih gub. Enkrat na mesec obiščite kozmetični salon in uživajte v negi obraza.

Izberite pravo kremo

Kreme, ki ste jih uporabljali poleti, so vaši koži zagotavljale dovolj vlage, a samo to pozimi ni dovolj, koža potrebuje tudi hranilne sestavine, ki ji dajejo energijo za obrambo proti mrazu. To so navadno kreme z bogato teksturo in dovolj mastne, da kožo ščitijo pred neželenimi vplivi, vsekakor pa mora tudi zimska krema za obraz vsebovati zaščitni UV-faktor. Dodatna hrana za kožo v zimskih dneh so tudi obrazne maske, s katerimi poskrbite tako za nego svoje kože kot za užitek ob razvajanju.

Ne spreglejte