Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 3. 2017,
11.02

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča MANA

Natisni članek

advertorial MANA športna oblačila

Ponedeljek, 13. 3. 2017, 11.02

2 meseca, 1 teden

Najlepši pohodniški izleti za vso družino

Vsebino omogoča MANA

Narava se prebuja in kar kliče po tem, da se zlijete z njenimi lepotami. Bodite aktivni in preživite več kakovostnega časa s svojimi najbližjimi, tudi tako, da se odpravite na pohodniški izlet.

MANA | Foto:

Naj se to pomlad v vas prebudi nova želja po raziskovanju in iskanju najbolj zanimivih, slikovitih in zabavnih kotičkov v vaši bližini. Kaj ko bi si letos zadali prav posebno nalogo: obisk najrazličnejših vrhov, ki jih lahko dosežete v dvoje ali še bolje – kar z vso družino. Za vas smo pripravili popoln izletniški načrt z nekaj zanimivimi predlogi za izlet in nekaj pomembnimi napotki za udobno raziskovanje slovenskih vrhov.

Hribi, pohodništvo, gore, izlet | Foto: Pet izletov, ki vam bodo vzbudili željo po novem raziskovanju

Prilagodite izbiro izleta predvsem starosti in telesnim sposobnostim svojih otrok. Začnite postopoma, majhni začetniki potrebujejo posebno motivacijo, zabavno okolje, kjer bodo našli navdih za nove domišljijske priložnosti.

#1 Smrekovško pogorje na Koroškem: Smrekovec je 15 kilometrov dolgo pogorje predalpskega sveta, ki leži na stičišču Šaleške, Zgornje Savinjske in Zgornje Mežiške doline. Poleg slikovite in pisane okolice boste lahko spoznali posebnega oskrbnika planinskega doma. Ime mu je Fika in pričakal vas bo v družbi ljubkih kozličkov. Pot je primerna tudi za najmlajše.

#2 Planinska koča Velikonočnica: Znamenita koča stoji na zahodni strani Bočkega pogorja pod Dreveniško goro (782 m). V neposredni bližini koče so travnato igrišče za mali nogomet in odbojko ter prostor za piknik. Lokacija je zelo primerna za zaključene družbe in skupine z otroki.

#3 Koča na Planini pri Jezeru: Fužinske planine so vedno dobra zamisel za družinski izlet. Nujno si oglejte prelepe pastirske bajte in popijte požirek čiste studenčnice, ki teče na levi strani planine. Pot proti Planini pri Jezeru se pred Blatom odcepi levo in je na začetku dokaj strma, kamnita, vendar ni tako dolga, da je ne bi zmogli manjši otroci. Na Planini pri Jezeru je dom, spodaj je gorsko jezero, v bližini pa dovolj drugih vrhov in planin, ki vas bodo vabili naprej.

#4 Koča Mladika na Pečni rebri: Koča stoji na južnem pobočju malo pod vrhom Pečne rebri (763 m). Od koče je zelo lep razgled na Postojnsko kotlino s Postojno in na gore, ki jo obdajajo. Na vzhodni strani vidimo obširna južna pobočja Javornikov, desno od njih greben, ki se vleče proti dolini Pivke s Savičem, Sv. Trojico in Velikim vrhom, zadaj pa se dviga Snežnik.

#5 Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih velja za eno izmed najbolj priljubljenih dolenjskih izletniških točk. Nekaj metrov stran od planinskega doma je studenec Gospodična, po katerem je dom dobil ime. Studenec naj bi imel zdravilne učinke, je lepo urejen in lahko dostopen.

Poskrbite za varno in udobno rekreacijo

Pri vadbi morate vedno poskrbeti za ustrezne pogoje, da se prepričate, da ste kos zastavljenim ciljem, da je okolje, v katerem vadite, varno in da izberete kakovostno športno opremo in oblačila.

Pri vadbah zunaj je ključnega pomena izbira ustreznih oblačil. Predvsem v pomladnih mesecih, ko je vreme še nekoliko nestabilno, je priporočljivo, da se za vadbo oblečete v slojih.

MANA | Foto:


Pravila oblačenja za vadbo zunaj:

#Preverite materiale: Vaša oblačila naj bodo zračna, predvsem pa vodoodporna. Pomembno je, da vam ponudijo tudi ustrezno zaščito pred vetrom.

#Preprosta nega: Pred nakupom vedno preverite etiketo na oblačilih in izberite tista, ki jih lahko enostavno operete in hitro posušite.

#Udobje krojev: Kroji oblačil naj bodo preprosti, brez nadležnih všitkov, ki bi vas lahko med vadbo motili. Naj se lepo prilegajo vašemu telesu, zato bodite pozorni, da ne boste kupili prevelikih oblačil.


Brez skrbi – po ustrezna športna oblačila kar v trgovine MANA

V trgovinah MANA imajo prav vse, kar potrebujete za brezskrbno preživljanje časa na zraku. Poskrbeli so za širok izbor kakovostnih športnih oblačil za vso družino, s katerimi bodo vsi vaši zunanji pobegi prava pustolovščina brez meja.

Od majic, pajkic do pohodniških hlač in jaken, ki vas bodo varovale v vseh vremenskih pogojih.

MANA | Foto:

MANA | Foto:

MANA pa vas vabi tudi k obisku njihove strani na Facebooku, kjer redno skrbijo za sveže modne nasvete.

 

Ne spreglejte