Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
6. 6. 2016,
4.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

trendi poletje moda Siol z vami na dopustu

Ponedeljek, 6. 6. 2016, 4.01

6 let, 6 mesecev

Najbolj zoprni poletni modni problemi in kako jih rešiti

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Foto: Thinkstock

Naštete težave so se vam v poletnih mesecih zagotovo že zgodile in povsem verjetno je, da se bo letos scenarij ponovil.

Zato smo našli nekaj preprostih rešitev, kako boste te težave odpravili hitro in predvsem brez slabe volje.

Kako se znebiti madeža na belih kavbojkah. Če gre za kavni madež ali sledi trave, zmešajte nekaj detergenta za posodo in vodo ter nežno podrgnite po madežu. Če gre za črnilo, uporabite milo z osnovo glicerina in vodo, če pa se je na njih znašlo rdeče vino, uporabite čistilo z vodikovim peroksidom, spet v kombinaciji vode. Madež nato splaknite pod toplo vodo in pustite, da se hlače posušijo na zraku.

Naj bodo dolge ali kratke, bele hlače in kavbojke lahko očistite s preprostimi pripomočki. | Foto: Thinkstock Naj bodo dolge ali kratke, bele hlače in kavbojke lahko očistite s preprostimi pripomočki. Foto: Thinkstock

Kako preprečiti nastanek potnih madežev na majici. Poleti je potenje na višku, zato na to mislite še pred odhodom od doma. Za najboljše rezultate se pod pazduhami tik po prhanju popršite z dezodorantom v razpršilu (četudi je to zvečer), zjutraj oziroma pred odhodom pa se namažite še z dezodorantom v stiku.

Kako svetlo usnjeno torbico ohraniti lepo skozi vse poletje. Vsaj enkrat ne teden jo obrišite z vlažno krpo, ki ste jo prej rahlo namočili v toplo, namiljeno vodo. Če pride do večjih madežev, ki nočejo stran, ali pa jo opraskate, kupite lak za nohte v podobnem odtenku in z barvo preprosto prekrijte madež.

Pri izbiri nove bele majice vedno preverite, kako prosojen je material. | Foto: Thinkstock Pri izbiri nove bele majice vedno preverite, kako prosojen je material. Foto: Thinkstock

Kako se izogniti prosojnosti bele majice. Seveda je najbolje, če takšne majice sploh ne kupite, a v trgovini že lahko preverite, koliko bo razkrivala. Če se vam v garderobi sprva ne zdi, da se vidi preveč, naredite še test z roko: roko dajte pod majico in jo pridržite neposredno pred močno lučjo v trgovini. Več roke kot vidite, bolj prosojna je tkanina. Če ste na ta test pozabili in šele pozneje ugotovili, da razkriva veliko, prosite šiviljo, če vam všije belo ali kožno podlogo. Pomaga pa tudi modrček v kožni barvi.

Ne spreglejte