Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 12. 2015,
12.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

luksuz dražba

Petek, 11. 12. 2015, 12.33

8 let

Na dražbi oblačil prestižnih blagovnih znamk več novinarjev kot kupcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V modni trgovini Midas se je neuspešno končala prva dražba oblačil prestižnih blagovnih znamk. Cene so bile od 30 do 70 odstotkov nižje, kljub temu pa je bilo na dražbi več novinarjev kot kupcev.

Trgovska družba Aha Midas nekdanje prve dame Mure Mojce Lukančič in njenega partnerja Nigla Buxtona je zaradi velikih dolgov v primežu upnikov.

Upravnik stavbe, v kateri je Midas, je zaradi neporavnanih računov sprožil rubež.

Na dražbi, ki se je je udeležilo le nekaj deset interesentov, jim je od okoli 300 kosov oblačil prestižnih blagovnih znamk – med njimi so bile Armani, Trussardi, Wolford, Diesel – uspelo prodati le nekaj izdelkov. A še več kot interesentov je bilo novinarjev, snemalcev in fotografov.

Cene izdelkov so se gibale od 60 evrov za ženski bodi modne znamke Wolford do 620 evrov za moško obleko modne znamke Lanvin, kar je nabavna cena artiklov.

"Dražba ni bila uspešna, zato bo sledila druga dražba, na kateri bo imela prednost prodaja izdelkov v paketu," je povedal sodni izvršitelj Goran Ivkovič. Ivkovič je povedal, da je že imel dve dražbi modnih kosov v lasti družbe Aha, ki so se dobro prodali, v paketu.

So se kupci ustrašili novinarjev? "Verjetno so se kupci danes malce ustrašili novinarjev in kamer, saj na javnih dražbah navadno ne želijo biti pod žarometi. Dejstvo je tudi, da kupci pridejo na prvo dražbo malce iz radovednosti in potem počakajo na drugo," je dejal Ivkovič.

Namignil je tudi, da ima upnik že kupca, črnogorskega trgovca, ki je v celoti pokupil izdelke s prvih dveh dražb. Druga dražba bo potekala čez približno dva meseca, enkrat po novem letu.

Grozila je s tožbo Ivkovič je že na začetku dražbe opozoril, da so posamezni kupci izrazili željo, da jih ne intervjuvajo. Novinarje je prosil, da upoštevamo njihove želje. Ena od interesentk se je zelo razjezila in grozila s tožbo, če jo bodo fotografirali.

Naslednjič bodo na dražbi prodajali nov paket oblačil, za katere Ivkovič meni, da bodo bolj navdušila kupce.

Ne spreglejte