Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
11. 7. 2018,
4.05

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

Natisni članek

svetovno nogometno prvenstvo SP 2018 nogomet moda

Sreda, 11. 7. 2018, 4.05

5 let, 10 mesecev

Mundial in luksuzne znamke: dres za 580, žoga za 1.600 in torba za 3.200 evrov

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

nogomet, SP 2018 | Foto Versace & Instagram Louis Vuitton

Foto: Versace & Instagram Louis Vuitton

Vročica nogometnega prvenstva je prevzela tudi številne luksuzne znamke, ki so v času tekem lansirale več kolekcij, navdihnjenih z nogometom. Med njimi so Versace, Louis Vuitton in prestižna znamka ur Hublot.

Svetovno prvenstvo v nogometu je kot običajno prevzelo vse, tudi modne znamke, ki so v času tekem v prodajo poslale kar nekaj z nogometom navdihnjenih kosov, ki so vse prej kot poceni.

Italijanska znamka Versace je denimo skreirala dres za 580 evrov, francoski Louis Vuitton pa je šel še korak dlje: lansirali so celotno kolekcijo, posvečeno nogometu, v katero so med drugim vključili nahrbtnik, torbo, denarnico in seveda nepogrešljiv del - žogo. Cene njihovih kosov se gibljejo od 220 do 3.200 evrov.

Versacejev dres za 580 evrov. | Foto: Versace Versacejev dres za 580 evrov. Foto: Versace

Pri Louisu Vuittonu: nahrbtnik za 2.700 evrov, žoga za 1.600 in torba za 3.200 evrov. | Foto: Louis Vuitton Pri Louisu Vuittonu: nahrbtnik za 2.700 evrov, žoga za 1.600 in torba za 3.200 evrov. Foto: Louis Vuitton

Torbice z babuškami in ura za več sto tisoč evrov

Svoje sta prispevali tudi znamki Furla in Hublot. Slednja slovi po najdražjih urah na svetu, katerih cena lahko preseže tudi milijon evrov, sicer pa se cene običajno gibljejo okoli 200 tisočakov, predvsem za linijo Big Bang, v katero so vključili tudi uro s pridihom letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu.

superge
Trendi Trend grdih superg, ki je prevzel blogerke in influencerke #foto

Cena torbic Furla je precej nižja, od 300 evrov za njihovo prepoznavno mini torbico, a v duhu prvenstva so izdelali prav posebne, ki so namenjene le ruskemu trgu. Torbice v liniji Metropolis Matryoshka so namreč poslikane s tradicionalnimi ruskimi igračami babuškami.

Bihor Couture
Trendi Romuni se posmehujejo Diorju, ker je kopiral njihovo tradicionalno nošo

Furla se je Rusiji in nogometnemu prvenstvu poklonila z njihovim najbolj prepoznavnim znakom - babuškami. | Foto: Instagram & Imdb Furla se je Rusiji in nogometnemu prvenstvu poklonila z njihovim najbolj prepoznavnim znakom - babuškami. Foto: Instagram & Imdb

Southgate pristavil svoj lonček

Sicer pa je za modni pridih poskrbel tudi selektor angleške reprezentance Gareth Southgate, ki je "kriv" za nov trend. Po njegovi zaslugi je namreč narasla prodaja telovnikov, ki je sestavni del elegantne selektorjeve garderobe.

Iz podjetja Marks & Spencer, ki od leta 2007 skrbi za uradna oblačila angleških reprezentanc, so sporočili, da beležijo kar 35-odstotni porast zanimanja za telovnike, fenomen pa so poimenovali "učinek Garetha Southgata".

Southgate je letos tisti, ki je požel največ modnih pohval. | Foto: Getty Images Southgate je letos tisti, ki je požel največ modnih pohval. Foto: Getty Images

Gareth Southgate
Trendi Angleški selektor "kriv" za nov trend v modni industriji
Ne spreglejte