Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 3. 2017,
13.33

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča C Automobil Import

Foto: Katarina Veselič

Natisni članek

advertorial C3 Novi Citroën C3

Sreda, 15. 3. 2017, 13.33

2 meseca, 1 teden

Modna blogerka, ki se rada spogleduje tudi z malo drugačnimi modnimi ikonami

Vsebino omogoča C Automobil Import

Foto: Katarina Veselič

V svet mode je pogumno vkorakala že pri 16 letih, ko jo je na ulici ustavila modna skavtinja. Evi Ahačevčič so se takrat uresničile sanje, saj jo je pisani svet mode privlačil že, ko je bila majhna deklica. Danes ostaja zvesta svoj strasti, za nas pa je pokukala tudi v svet avtomobilizma.

Eva | Foto:

Eva Ahačevčič je modna navdušenka, nekdanja manekenka, strastna piska Love, Eva in novinarka. Njeni blogerski zapisi so dovršeni, z močnim poudarkom na estetiki in vsakdanji uporabnosti. Blog je njena velika strast in z njim se že več kot eno leto ukvarja resno in profesionalno. S pisanjem je povezana tudi pri delu, je namreč novinarka pri modnih revijah. Svojo žilico za modno ustvarjanje v zadnjem času uporablja tudi v vlogi stilistke.

Njena pot v svet mode je bila naključna. V sredni šoli je delala kot manekenka, ta kariera pa jo je odnesla tudi čez mejo. V študentskih letih se je ta strast samo še poglobila, danes pa je ena tistih srečnic, ki lahko reče, da je njen hobi tudi njena služba.​

Eva Ahačevčič | Foto: Kaj je vaša največja modna muza – dobra modna revija, splet, trgovinska izložba ali morda kaj drugega?

Vse našteto, največkrat pa kar ljudje na ulici. Zelo rada pregledujem bloge z uličnim stilom z modnih tednov po svetu, neredko pa me s svojim stilom navdušijo tudi mimoidoči na ulici.

Kdo vas je pravzaprav najbolj navdušil nad modo? Kako se je začela vaša pot v svetu mode?

Odkar pomnim, sem govorila, da bom, ko bom velika, manekenka. Vedno sem rada spremljala modne oddaje, opazovala lepo ali pa drzno oblečene ljudi. Moja babi in mami sta mi zagotovo privzgojili delček te ljubezni, sem pa v modni svet zakorakala pri 16, ko me je skavtinja ustavila na ulici in me povabila v modno agencijo. Vse drugo je zgodovina, ki se je rada spominjam.

Kako bi opisali svoj modni slog?

Pri meni je vsega po malem, rada kombiniram ženstvene in nekoliko drznejše kose, predvsem pa vedno prisegam na udobje.

Eva Ahačevčič | Foto: Kateri je vaš najljubši kos garderobe?

Trenutno se najbolj navdušujem nad "oversized" oblekami in plisiranimi krili, a vsekakor je najljubša klasika usnjena jakna.

Katera je vaša najšibkejša modna točka? Torbice, čevlji, nakit …?

Čevlji so najpomembnejša pika na i stajlingu.

Ali ocenjujete modni slog mimoidočih? Se je že kdaj zgodilo, da ste neznanko ustavili in jo vprašali, kje je kupila določen kos, ki ga je nosila?

Ocenjujem ga ravno ne, ker menim, da se vsak oblači, kot se najbolje počuti. Me pa dobri stajlingi vsekakor navdihujejo in mi vzamejo sapo, povzročijo željo po hitrem nakupovanju in spodbudijo moje možgančke, da začnem tuhtati, s katerimi kosi, ki jih imam sama v omari, bi sestavila podoben stajling. Kljub vsemu pa neznank na ulici ne ustavljam ravno, ker sem vseeno malce sramežljive narave. Raje se sama lotim raziskovanja po trgovinah (smeh, op. p.).

Eva Ahačevčič | Foto: Se vam zdi, da imamo Slovenci dober okus za modo?

Vedno boljšega, bi rekla. Morda se še vedno malce bojimo najbolj vročih trendov, gledamo izpod čela, ko zagledamo "fashionisto" v kosmatih slip-on čevljih ali od glave do pet urejeno damo v plisiranem krilu srednje dolžine, ampak zdi se mi, da se naši modni apetiti prebujajo in da gremo vse večkrat iz območja udobja.

Kateri so tisti kosi garderobe, ki v naši omari to sezono ne smejo manjkati?

Tisti, v katerih se dobro počutimo, ki nam vlivajo samozavest, poudarijo naš značaj in edinstvenost. Vsak zase ve, kaj je to. Nikakor ne bi narekovala, da morajo vse ženske v svoji omari letos imeti plisirano krilo, srebrne čevlje, bluzo z volančki in razkritimi rameni ali pulover z zvonastimi rokavi.

Eva Ahačevčič | Foto: Je za dober stajling res treba odšteti veliko denarja?

Nikakor ne. Za dober stil ni treba odšteti veliko denarja, malce več pa ga je – povsem logično in razumljivo – treba odšteti za unikatne kose in pravično trgovino, za katerimi stojijo oblikovalska imena. 

Kakšen je vaš najbolj dragocen modni/stilski nasvet?

Ko sem bila mlajša, sem vedno mislila, da so drugi boljši od mene, imajo na sebi lepše reči in da se moram tudi v modnem smislu ves čas dokazovati. V trenutku, ko sem to prerasla in začela izhajati iz sebe, sem lažje zadihala. Moda je postala zabavna in v njej uživam bolj kot kadarkoli.

 

Tudi Eva je navdušena: novi Citroën C3 je prava modna ikona

Tudi Eva ni mogla  zbežati neverjetnemu šarmu novega Citroëna C3. V konfiguratorju je sestavila takšnega, ki bi se najbolj podal njenemu modnemu slogu.

"Novi Citroën C3 je prava poslastica za modne sladokusce. Prava zmes sodobne tehnologije, aktualnih trendov in nostalgičnih elementov, ki nas popeljejo nekaj desetletij v preteklost. Prav zato v njem vidim sodobno modno ikono, ki navdih za svoj stil išče nekje v 70. letih prejšnjega stoletja," ni mogla skriti navdušenja Eva.

In kakšen je njen izbor?

Novi Citroën C3 ponuja pestro paleto barvnih kombinacij – izbirate lahko med devetimi nežnimi ali prodornimi barvami karoserije, ki jih po okusu kombinirate s tremi različnimi barvami strehe (črna Onyx, rdeča Aden, bela Opale). | Foto: Novi Citroën C3 ponuja pestro paleto barvnih kombinacij – izbirate lahko med devetimi nežnimi ali prodornimi barvami karoserije, ki jih po okusu kombinirate s tremi različnimi barvami strehe (črna Onyx, rdeča Aden, bela Opale).

Evin novi Citroën C3 je pravi mali urbani avanturist, ki nikakor ne bo ostal neopazen. Za prvo vožnjo z njim bi izbrala športno-elegantni stajling: "Pastelnemu damskemu krilu bi dodala športne copate s platformo in 'oversized' jakno iz džinsa. Krasen stajling za potepanja po mestu ali večerno druženje."

In koga bi vzela s seboj na prvo vožnjo?

Moža bi odpeljala na podaljšan konec tedna, na potep na morje, najraje v Split.

Ne spreglejte