Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
6.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Henkel Slovenija

Foto: Thinkstock

Natisni članek

oblačila detergent henkel advertorial

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 6.00

2 meseca, 1 teden

Moda je demokratična

Vsebino omogoča Henkel Slovenija

Foto: Thinkstock

Polne police nakupovalnih središč kažejo široko in povečano izbiro oblačil. Vsakdo lahko oblikuje edinstven osebni slog ter kombinira svojstveno podobo iz različnih barv, vzorcev in tekstur. S tega vidika je danes moda veliko bolj demokratična, kot je bila nekoč.

Biti sam svoj stilist in kombinirati komplete oblačil z ustreznimi dodatki je svojevrstna umetnost. Poseben izziv sta tudi negovanje oblačil in skrb za njihovo dolgotrajno svežino.

Perwoll je zato zasnoval posebno formulo za sintetične in mešane tkanine. Novi Perwoll Care & Refresh z Deo-techom zanesljivo nevtralizira vonj ter neguje umetna in mešana vlakna, med nošenjem pa zagotavlja občutek svežine do 24 ur.

Nekateri se z obleko le pokrijejo, za druge je pomemben način izražanja lastnega jaza. | Foto: Nekateri se z obleko le pokrijejo, za druge je pomemben način izražanja lastnega jaza.

Podaljšajte življenjsko dobo svojih oblačil - ključna je nega

Danes v modi prevladujejo nove umetne tkanine in tekstilni proizvodi. Pravzaprav je 78 odstotkov modernih oblačil narejenih iz sintetičnih tkanin.* Čeprav so ta oblačila lepa na videz in prijetna na dotik,umetna vlakna pogosto zadržujejo neprijetne vonjave.

Perwol | Foto:

Dolgotrajna svežina in prijeten vonj

Edinstvena izkušnja z vonjem Perwoll Care & Refresh je bila razvita za zagotavljanje dolgotrajne svežine, tako da lahko uživate v brezskrbnih dneh, ne da bi morali skrbeti za težave z neprijetnim vonjem.

Oblika ostane enaka

Poleg tega nova formula Perwoll ponuja popolno skrb za sintetična vlakna, zagotavlja namreč, da se med pranjem vzdržuje oblika vseh najmodnejših oblačil.

Od vašega čudovitega cvetličnega krila do najnovejše drzne rdeče bluze ali ljubke majice, novi Perwoll Care & Fresh z Deo-techom poskrbi, da lahko sledite vsem najnovejšim modnim trendom, ne da bi morali skrbeti za neprijetne vonjave.

Tako lahko nosite svoje najljubše modne kose od trenutka, ko se zbudite, do konca napornega delovnega dne – in celo zvečer!

Svežina do 24 ur

Zahvaljujoč Perwollu Care & Refresh z Deo-techom lahko uživate v svoji strasti do mode in nosite vse modne kose najnovejših trendov, ki so izdelani iz mešanih in sintetičnih tkanin – pri tem pa ste brez skrbi, saj bodo vaša oblačila med nošenjem videti čudovita in ostala sveža do 24 ur.

Novi Perwoll prinaša na trg edinstveno formulo Deo-tech. Medtem ko nosite oblačila iz mešanih in sintetičnih vlaken, ujame delce neprijetnih vonjav, ki nastanejo zaradi potenja, ter jih nevtralizira do 24 ur. | Foto: Novi Perwoll prinaša na trg edinstveno formulo Deo-tech. Medtem ko nosite oblačila iz mešanih in sintetičnih vlaken, ujame delce neprijetnih vonjav, ki nastanejo zaradi potenja, ter jih nevtralizira do 24 ur.


Deset modnih nasvetov za leto 2018

1. Odločajte se za tiste kose, na katerih se ne bo nabiral prah

Številne študije kažejo, da imajo moški v svoji omari okoli 30 odstotkov oblačil, ki jih ne nosijo. Pri ženskah se ta delež oblačil giblje med 70 in 80 odstotki. Vsem, ki se v teh odstotkih prepoznate, predlagamo: "Najprej pospravite svojo omaro." Odločajte se za tiste kose, za katere ste prepričani, da se na njih v omari ne bo nabiral prah.

2. Pustite etiketo na obleki vsaj en dan po nakupu

Naslednje pravilo je, da pustite etiketo na obleki vsaj en dan po nakupu. V tem času boste ugotovili, ali boste oblačilo zares nosili.

3. Glavne kose garderobe si kupujte na začetku nakupovalne sezone

Verjetnost, da boste oblečeni bolje, je zaradi večje izbire modelov, barv in krojev na začetku sezone večja. Številni svetovalci poudarjajo, da se tako dejansko porabi manj denarja, kot če se odločite za sprotno nakupovanje.

moda | Foto:

4. Investirajte v kakovostne kose

Kadar kupujete sezonska, trendovska oblačila, si z lahkoto privoščite cenejše kose. A za oblačila, ki jih nameravate nositi kar nekaj sezon (džins, suknjiči, torbe), raje zapravite kakšen evro več. Kakovost ni nikoli iz mode in oblačila iz kakovostnega materiala bodo z vami vandrala po svetu prihodnjih pet ali celo deset let.

5. Pozabite na konvencionalna pravila

Včasih je za dober videz preprosto treba prelomiti pravila oblačenja in nekoliko tvegati. Kombinirajte barve in kose, ki se "ne ujemajo", nosite od glave do peta obleke iz džinsa ali pa presenetite z izbiro obutve. Meja je tanka in previdnost je zaželena, učinek pa zagotovljen.

6. Ustvarite si lastno "uniformo"

Uniforma vas bo rešila v tistih trenutkih, ko ne boste imele "ničesar za obleči" ali vas bo priganjal čas in se boste morale od doma odpraviti v petih minutah.

7. Kombinirajte različne potiske in vzorce

Večina ljudi se boji ideje o mešanju različnih vzorcev, a dokler ostajate v okviru enake barvne sheme, je opazna in modna kombinacija pravzaprav zelo preprosta. Ali pa poskusite kombinirati iste vzorce v različni velikosti.

8. Ne bodite preresni

Ni vam treba biti, kot da ste ravnokar stopili z modne piste, da bi imeli stil. Oblačenje bi moralo biti zabavno. Privoščite si en kos oblačila v kričeče rožnati ali oblecite majico z Miki Miško. Pazite le, da je preostala garderoba precej osnovnih krojev in barv.

Moda | Foto: 9. Ustvarite več kombinacij

Imeti stil ne pomeni samo imeti polne omare. Pomembno je, da znate isti kos nositi ob različnih priložnostih in ga kombinirati z različnimi kosi oblačil. Kadar kupujete nov kos, vedno pomislite na oblačila, ki jih že imate doma v omari. Če se v trenutku ne spomnite vsaj treh kosov, s katerimi bi brez težav lahko kombinirali nov kos oblačila, se nemudoma obrnite in ga nesite nazaj na polico.

10. Povsem osnovna oblačila nadgradite z zanimivimi dodatki

Klasičen džins, bela majica in suknjič so povsem vsakdanja oprava. A če zraven obujete zanimive superge, vpadljiv kos nakita ali vzamete torbico, ki je povsem iz druge zgodbe, se lahko hitro znajdete na seznamu deklet z najzanimivejšim modnim stilom.

 


moda | Foto: Že veste, katera barva bo zaznamovala leto 2018?

Prihajajoče leto 2018 bo v znamenju močne vijoličaste barve, ki so jo v družbi Pantone razglasili za barvo leta.

Vijoličasti odtenek bo nadomestil svetlozelenega (greenery), ki je prevladoval letošnje leto, leto 2016 pa sta zaznamovali nežna rožnata (rose quartz) in svetlomodra (serenity). Družba Pantone je ena od svetovnih avtoritet na področju barv že vse od leta 1963, ko je njen ustanovitelj Lawrence Herbert izumil nov sistem za identifikacijo, primerjanje in združevanje barv. Že od leta 2000 vsako leto izberejo odtenek, ki ga razglasijo za barvo leta.

Kot pravijo v družbi Pantone, gre za dramatično barvo, ki odseva izvirnost, iznajdljivost in vizionarsko razmišljanje, ki nas usmerja v prihodnost. Živimo v času, ki zahteva inovativnost in bujno domišljijo, pravi direktorica podjetja Pantone Leatrice Eiseman, in vijoličasta barva, ki izhaja iz modre z dodatkom rožnate, daje prav takšen kreativen navdih.


*Neodvisni inštitut za tržne raziskave.

Ne spreglejte