Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 3. 2017,
15.34

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Mastercard, MBFWLJ

Natisni članek

nagradna igra Mastercard advertorial teden mode modni oblikovalci MBFWLJ

Ponedeljek, 20. 3. 2017, 15.34

2 meseca, 3 tedne

Osupljiva italijanska lepota na ljubljanski rdeči preprogi

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Mastercard, MBFWLJ

Spomladansko izdajo Mercedes-Benz Fashion Week v Ljubljani bo s svojim obiskom počastila posebna gostja, ki pooseblja italijansko lepoto: manekenka Simonetta Gianfelici.

  Simonetta Gianfelici Helmut Newton fashion week | Foto:

Ekskluzivna gostja: muza in model enega najslavnejših fotografov vseh časov

Na povabilo ustvarjalne ekipe Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana (#MBFWLJ) kot posebna gostja v Ljubljano premierno prihaja italijanska manekenka Simonetta Gianfelici. V 80. in 90. letih je modne brvi vseh svetovnih prestolnic prehodila za najpomembnejša modna imena, kot so Valentino, Thierry Mugler, Vivienne Westwood in Gianfranco Ferrè.

Pozirala je za najvidnejša fotografska imena: Michael Comte, Fabrizio Ferri, Ellen Von Unwerth, Paolo Roversi, Peter Lindberg, Jean Baptiste Mondino. Njen obraz je krasil reklamne kampanje znamk, kot sta Gucci in Krizia. Največ, kar je odnesla od dela s temi umetniki, sta bili visoka stopnja samozavedanja ter velika sposobnost opazovanja. "Spoznala sem svoje močne točke in svoje šibkosti."

Simonetta Gianfelici je bila muza in model enega najslavnejših fotografov vseh časov Helmuta Newtona, ki je širši javnosti najbolj poznan prav po edinstvenem in revolucionarnem pristopu k modni fotografiji.

Sodelujte v nagradni igri: Mastercardovo neprecenljivo modno doživetje

Enemu izmed vas bo Mastercard podaril neprecenljivo modno izkušnjo: odprtje modnega tedna Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana boste lahko spremljali iz prve vrste – v popolnem stajlingu. Poskrbljeno bo tudi za glamurozen prevoz na dogodek ob odprtju in nazaj.

Sledite #MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in Snapchat.

MBFWLJ fashion week | Foto:

Včasih so bile manekenke temelj vsake kreacije

Pri sedemnajstih letih jo je opazila iskalka talentov oziroma skavtinja, delati pa je začela, ko je diplomirala iz umetnosti. Ugotovila je namreč, da se skozi modo lahko izraža ter da uživa v ustvarjalnem procesu s fotografi in oblikovalci. "Ko sem začela delati, so bile manekenke več kot le orodje, bile so temelj vsake kreacije," je povedala za britansko revijo Something About.

Pozneje se je lotila študija fotografije in občasno tudi zamenjala vlogi – postala je fotografinja, vendar so jo bolj zanimali trenutki in prizori okrog sebe med poziranji in potovanji. Ko je postala stilistka za različne revije, je združila izkušnje manekenke in fotografinje ter fotografe usmerjala pri njihovem delu.

Svoje izkušnje iz bogate manekenske kariere zdaj s pridom uporablja kot modna svetovalka in modna skavtinja.

 

MBFWLJ modni teden fashion week | Foto: Jani Ugrin Foto: Jani Ugrin

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je licenčni modni dogodek prestižne nemške avtomobilske znamke, ki v našo prestolnico prihaja dvakrat letno.

S svojimi kolekcijami se bodo predstavili Akultura, Cliche, Kaja Julija Hrovat (lanska prejemnica nagrade Mercedes-Benz Fashion Award), Mateja Benedetti, Marjeta Grošelj, Twins, Peter Movrin, Sens, Draž, Ivanman, JSP, Milica Vukadinovic, Natasa Persuh, Tanja Zorn, Sofia Nogard, Susnyara, Xenia Design ter Young @ Squat.

Aprilski teden mode MBFWLJ bo od 4. do 6. aprila gostoval v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču.

Simonetta Gianfelici Helmut Newton fashion week | Foto: Našli so jo iskalci talentov, zdaj jih išče ona

V okviru italijanskega Vogua je leta 2005 ustanovila projekt iskanja nadarjenih modnih ustvarjalcev Who’s On Next?, ki jim vsako leto ponuja ekskluzivno priložnost za uveljavitev na globalnem trgu. Julija bodo razglasili zmagovalce letošnje izdaje, ki se je usmerila na promocijo italijanskih talentov.

Kaj jo prepriča, ko išče nove obraze, talente, ustvarjalce? "Osebnost, rahločutnost, kultura in domišljija. To so glavni vidiki mojega raziskovanja, ki vedno išče etičnost in obrtniška znanja. Pritegnejo me tudi inovacije, komunikacijske in prodajne strategije. Z drugimi besedami, prepriča me sodobnost, ki se ozira za preteklostjo in skrbno pogleduje v prihodnost."

Z brezstičnim plačevanjem s karticami Mastercard ostanite v stiku z najnovejšimi modnimi trendi!

Nova avantgarda: umetnost in ročne spretnosti

Gianfelicijeva, ki se trudi modi vdahniti svežino in išče priložnosti za prihajajoče zvezde modne industrije, pa je tudi aktivna članica pobude Združenih narodov za etično modo (Ethical Fashion Initiative, EFI).

Glavni namen te pobude je podpreti delo oblikovalcev s priznanimi rokodelci in obrtniki iz tujine. "Ustvarjalnost je univerzalen jezik. Ni meja, ni omejitev. Umetnost in ročne spretnosti so nova avantgarda," je prepričana Gianfelicijeva, ki se je o dragocenih rokodelskih izdelkih prepričala v Maliju, Gani in Burkina Fasu. "Ne vem, ali še znamo ceniti te čudovite kose."

Čeprav se je zbližala z lokalnimi rokodelci iz tretjega sveta, pa še vedno podpira tudi velika imena. Prepričana je, da moramo nehati ločevati med etičnostjo in estetiko. "Kar je lepo, mora biti tudi dobro. Eleganca ni le v tem, kar nosimo, ampak je stanje duha."

Mastercardovo neprecenljivo modno doživetje

Nagrajenka oziroma nagrajenec nagradne igre Neprecenljivo modno doživetje bo prejel/-a celostno stiliranje in glamurozen prevoz na večer ob odprtju MBFWLJ. | Foto: Jani Ugrin Nagrajenka oziroma nagrajenec nagradne igre Neprecenljivo modno doživetje bo prejel/-a celostno stiliranje in glamurozen prevoz na večer ob odprtju MBFWLJ. Foto: Jani Ugrin

Enemu izmed vas bo Mastercard podaril neprecenljivo modno izkušnjo. Sodelujte v nagradni igri in modne revije prvega večera boste lahko spremljali iz prve vrste. Poskrbljeno bo tudi za glamurozen prevoz na dogodek ob odprtju in nazaj.

Nagrade:

Stilska preobrazba: Da bo doživetje zares neprecenljivo, bo poskrbel Mastercard: nagrajenka oziroma nagrajenec bo poleg ekskluzivnega povabila na večer ob odprtju aprilske izdaje MBFWLJ prejela oziroma prejel tudi celostno modno stiliranje. Za glamurozno stilsko preobrazbo bo z oblačili in modnimi dodatki iz Maxija poskrbela Maja Bulc v sodelovanju z umetniki ličenja MUD studio Slovenija in Mare dresura frizure.

Kartice Mastercard: V nagradni igri bomo podelili tudi pet brezstičnih plačilnih kartic Mastercard, na vsaki bo sto evrov dobroimetja.

Kako sodelovati?

Letak za sodelovanje v nagradni igri lahko izpolnite in oddate v blagovnici Maxi ter izbranih prodajalnah Modiana (Ljubljana Šiška, Celje, Modna hiša Maribor, Koper) do 24. marca.

Preberite še:

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana: Mastercard neprecenljivo modno doživetje

 

 

Ne spreglejte