Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Nedelja,
8. 5. 2016,
5.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

1

Natisni članek

Miss športa lepotni izbor tekmovanje

Nedelja, 8. 5. 2016, 5.53

6 let, 6 mesecev

Letošnja mis športa je postala 19-letna biatlonka Tjaša

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

1

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Sinoči se je odvila že 14. prireditev Miss športa pri nas, naziv zmagovalke pa je domov odnesla Tjaša Bahovec.

Medtem ko drugi lepotni izbori za dekleta pri nas počasi izumirajo, je Miss športa dogodek, ki se vse bolj utrjuje. In prav je tako, saj poleg poziranja v kopalkah prinaša veliko več - mlada dekleta spodbuja, da se aktivno ukvarjajo s športom, ki jim je blizu.

Najbolj sproščene v supergah

Tekmovalke tako na prireditvi, kjer izmed 12 najlepših izberejo najboljšo in najbolj karizmatično športnico, predstavijo svoj priljubljeni šport in se po odru sprehodijo še v športnih copatih. Ta hod jim je tudi najbolj pisan na kožo, saj se vidi, da jim je poziranje v kopalkah in neudobnih čevljih neprijetno in morda je tudi celo nepotrebno.

Dekleta so najbolj samozavestno delovala v športnih oblačilih. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Dekleta so najbolj samozavestno delovala v športnih oblačilih. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Letos so se v finale prebile tenisačica Sara Mitraković, kolesarka Ula Hvala, kickboksarka Aleksandra Mikić, atletinja Vesna Kašnik, plesalka Klara Japelj, atletinja Agata Zupin, Robyn Strmšek, ki se udejstvuje v konjeništvu, Mojca Cesar, ki se je posvetila fitnesu, športna plezalka Eva Petrič, Neža Ribarič, ki se ukvarja olimpijskim dvigovanjem uteži in crossfitom, atletinja Brina Mljač in biatlonka Tjaša Bahovec.

Dobra reklama za biatlon

Prav zadnja je bila letos okronana za zmagovalko in nosilko naslova mis športa 2016. "Najprej sem morala dojeti, kaj se dogaja, potem pa sta me prevzeli sreča in veselje (smeh)," nam je občutke ob razglasitvi povedala Tjaša in dodala, da ji zmaga pomeni veliko. "Zmaga mi je pomembna predvsem zato, da še bolje predstavim biatlon, saj se mi zdi, da ga večina še vedno ne pozna."

Tjaša je že deset let predana biatlonu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Tjaša je že deset let predana biatlonu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Devetnajstletna Tjaša, ki prihaja iz Domžal, se z biatlonom ukvarja že deset let. "V biatlon me je prepričal trener krosa. Bila sem dobra v teku, zato me je povabil na trening in vse odtlej sem nad športom navdušena." A kljub temu dolgoročnih sanj o tem športu nima, saj ji je na prvem mestu šola, vidi se v zdravstvu.

Poleg biatlona rada spremlja še smučarske skoke in smučanje ter vse športe, v katerih so Slovenci še posebej uspešni, pravi.

Tjaša z lanskoletno mis, Kajo Bajda | Foto: Urban Urbanc/Sportida Tjaša z lanskoletno mis, Kajo Bajda Foto: Urban Urbanc/Sportida

Šopek štirih zmagovalk

Poleg Tjaše so včeraj slavile še Ula Hvala, ki je osvojila naziv mis fotogeničnosti, Brina Mlajč, ki je postala 2. spremljevalka, in Sara Mitraković, ki je postala 1. spremljevalka.

Dekleta je izbrala žirija, ki so jo sestavljali: alpska smučarka Katja Koren Miklavec, ki je zdaj predsednica sveta Fundacije za šport, plavalka Metka Sparavec, hokejist Marcel Rodman, predsednica ženske komisije OKS Barbra Jermann, atletinja in mis športa 2015 Kaja Bajda, teniški igralec Blaž Kavčič, odbojkar Matija Pleško in kot predstavnik sponzorjev dr. Denis Mancevič, direktor za korporativno komuniciranje v skupini SIJ.

Ne spreglejte