Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 5. 2017,
14.03

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Abanka

Foto: Thinkstock in Abanka

Natisni članek

advertorial Abanka poletje dopust Na dopustu

Četrtek, 18. 5. 2017, 14.03

2 meseca, 1 teden

Lepe do poletja

Vsebino omogoča Abanka

Foto: Thinkstock in Abanka

Poletje je pred vrati. Ste pripravljene nanj? Ponujamo vam nekaj lepotnih nasvetov, da boste zasijale v poletnih mesecih. Morda bo prav letošnje poletje nepozabno.

Lepotni rituali pred poletjem | Foto:

Čeprav so lepotni tretmaji večinoma zelo dragi, ni treba, da ostanete skromne. Plačajte kozmetične storitve z obročno kartico kreditna Visa Electron iz Abanke in si uresničite najbolj skrite sanje.

Katere lepotne in modne tretmaje si je treba privoščiti do poletja, da boste zadovoljile svoja pričakovanja o tem, kako naj bi bile videti?

Lepotni rituali pred poletjem | Foto: #1 Pedikura
Bliža se poletje in z njim toplo in sončno vreme. Verjetno vas je že večina iz omar potegnila odprte čevlje ali pa ste si celo omislile nove. Da pa boste lahko ponosno razkazovale vaše lahke poletne sandale, je najprej potrebno v formo spraviti vaša stopala. Privoščite vašim stopalom malce osvežitve s pedikuro, na nohte na nogah pa nanesite živo pisan lak za nohte, da bodo vaša stopala prišla še bolj do izraza in jih boste s ponosom obule v tiste nove odprte čevlje.

Lepotni rituali pred poletjem | Foto: #2 Manikira
Tudi vaše roke in nohti na rokah so potrebni osvežitve in zaščite pred soncem. Obiščite lepotni salon in si privoščite popolno manikiro s pilingom rok, nege obnohtne kožice, nego kože na rokah in seveda nepogrešljivega lakiranja nohtov. Za boljšo obstojnost laka na nohtih si omislite geliranje nohtov. Letos so v trendu nevtralne in metalik barve, raznorazne poslikave z grafikami in drugimi vzorčki, zlasti obarvane lunice in barvita francoska manikira.

Lepotni tretma pred poletjem | Foto: #3 Piling telesa
Da bo vaša koža zadihala in ponovno zasijala, predno jo boste izpostavile soncu in razkazale v pomanjkljivih poletnih oblačilih, ji privoščite temeljit piling, da očistite kožo odmrlih celic, ki so se nabrale čez zimo. Če ne želite prehitro izgubiti zagorele polti, je najbolje, da si piling omislite še pred odhodom na morje. Naraven in osvežujoč piling si lahko pripravite tudi kar same doma. Potrebujete pol skodelice kokosovega olja, pol skodelice sladkorja ali katerihkoli drugih zrnc, npr. zdrob ali kavo in nekaj kapljic eteričnega olja za dišavo. Vse skupaj dobro premešajte, nanesite na telo in dobro zdrgnite celo telo.

Lepotni rituali pred poletjem | Foto: #4 Poletna ličila
Poletno ličenje je vsekakor drugačno od jesensko-zimskega. Barve ličil so nežnejše, nanosa ličil je manj. Torej pred poletjem obvezno napolnite vašo kozmetično torbico z novimi ličili – lahkim pudrom ali BB kremo nekoliko temnejše barve, kot ga uporabljate pozimi, nežnim rdečilom za lička in senčkami za oči v bronastih odtenkih, ki se še posebej podajo k zagoreli polti, vodoodporno maskaro in negovalnim rdečilom za ustnice. Pri ličenju pa obvezno še vedno upoštevajte svojo naravni odtenek polti ter barvo oči in las. Najpomembneje je, da poskrbite, da bo vaša koža na obrazu ustrezno navlažena in ustrezno zaščitena z zaščitnim faktorjem.

Poletni lepotni tretma | Foto: #5 Limfna drenaža
Znebite se tistih maščobnih blazinic, ki so se vam nabrale čez zimo okoli trebuha in stegen, da boste lahko samozavestno skočile v nov kopalni kostim in ga ponosno razkazovale po plaži. Z limfno drenažo boste pospešili čiščenje strupenih snovi iz celic v vašem telesu in odstranili odvečno medcelično tekočino, ki je glavni vzrok za celulit.

Poletni lepotni tretma | Foto: #6 Globinsko čiščenje obraza
Obisk kozmetičnega salona pred poletjem je skoraj nujen. Osvežite kožo na obrazu. Privoščite koži globinsko čiščenje por, da odstranite nečistoče in odmrle celice. Koža bo na novo zadihala in tudi absorpcija učinkovin skozi plasti bo boljša. To je zlasti pomembno poleti, ko morate kremo redno mazati s kremami s faktorjem, da jo zaščitite pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov. Če ni v vaši navadi, vsaj pred poletjem enkrat tedensko kožo na obrazu očistite s pilingom in s tem odstranite odmrle delce kože. Po pilingu pa na kožo nanesite osvežilno masko za obnavljanje kože, ki si jo lahko pripravite kar same doma iz kumaric in navadnega jogurta.

Lepotni rituali pred poletjem | Foto: #7 Nova pričeska
Ne le vaše telo in koža, tudi  vaši lasje potrebujejo osvežitev. Nekaj tednov preden se odpravite na morje, si omislite novo pričesko. Tako, s katero boste imeli čim manj dela. Če niste pripravljeni na novo frizuro, pristrizite vsaj konice vaših las za kakšen centimeter ali dva ter osvežite barvo vaših las. Frizerski mojstri odsvetujejo barvanje tik pred odhodom na morje. Bolj je priporočljivo, da to storite kakšen teden prej. Tudi barva las je najlepša po pranju ali dveh. Na plaži pa ne pozabite na zaščito las pred izsušitvijo, z raznimi zaščitnimi pršili ali olji za lase ali pa lase zaščitite s pokrivalom.

Poletni lepotni tretma | Foto: #8 Depilacija
Še zadnji korak pred odhodom na težko pričakovani dopust je obvezen obisk kozmetičnega salona, kjer se znebite nadležnih odvečnih dlačic. Ker je koža kakšen dan ali dva po depilaciji še nekoliko občutljiva, nekaterim se pojavijo rdeče pikice, je najbolj priporočljivo, da se na depilacijo odpravite nekaj dni pred odhodom na morje. Z gladko in mehko kožo na nogah in v bikini predelu se sedaj lahko odpravite po nakupih za novimi kopalkami.

Lepotni rituali pred poletjem | Foto: #9 Poletni stajling
Omislite si nov poletni stajling. Osvežite vašo garderobno omaro z nekaj novimi poletnimi kosi, med katerimi zagotovo ne smejo manjkati lahkotna poletna oblekica ali krilo, lahka bela srajčka, ki se poda k vašim starim kavbojkam, novi sandali in pisana torbica ter nova sončna očala.

Lepotni rituali pred poletjem | Foto: #10 Nove kopalke
Zdaj ste že skoraj nared za nepozabno dolgo in toplo poletje, ki je pred vami. Če ste se naveličale vaših  starih kopalk, ki jih imate že nekaj sezon, je zdaj pravi čas, da si privoščite nove kopalke in z njimi poudarite vaše atribute. Letošnji modni trendi narekujejo pestro paleto različnih modelov v raznih cvetličnih vzorcih, pastelnih barvah in večno modnih navtičnih motivih. Največji hit letošnjega poletja pa so enodelne kopalke, ki zagotovo ne smejo manjkati v vaši poletni garderobi.

Lepotni rituali pred poletjem | Foto: Kartica, ki uresniči najbolj skrite sanje

Z nakupom z obročno kreditno kartico Visa Electron iz Abanke boste lahko uresničili vse svoje želje in si privoščili vsa ta lepotna in modna razvajanja.

Abanka ponuja obročno kreditno kartico Visa Electron uporabnikom osebnih računov Aračun, Aračun Senior in Premium. Obročna kreditna kartica Visa Electron s svojo podobo ne razkriva, da gre za obročno kartico.

veo kartica abanka | Foto: Glavne prednosti obročne kartice kreditne Visa Electron:

  • Kredit je na voljo v vsakem trenutku, brez dodatnih preverjanj kreditne sposobnosti. Obročne nakupe preprosto uveljavljamo na vseh prodajnih mestih po svetu (tudi prek spleta), kjer sprejemajo kartico Visa Electron, ne glede na to, ali prodajno mesto ponuja obročne nakupe ali ne.
  • Sami izberemo število obrokov. Po opravljenem nakupu se s preprostim kratkim sporočilom (SMS) odločimo za število obrokov, teh je lahko med 2 in 12.
  • Stanje porabe na obročni kartici lahko preverimo v mobilni banki Abamobi in spletni banki Abanet.
  • Omogoča nam nakupe brez skrbi in zapletov.

Dodatno varnost pri poslovanju s karticami doma in v tujini ponuja zavarovanje zlorabe kartic, ki vključuje tudi zavarovanje nekaterih osebnih predmetov.

 

 

 

 

Ne spreglejte