Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 7. 2012,
22.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 22. 7. 2012, 22.16

7 let, 12 mesecev

Kratke kavbojke si izdela kar sama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mateia, 21 let: Kratke hlače in majice si večkrat izdela kar sama iz zapuščenih kosov.

Skoraj smo se zaleteli v Primorko Mateio, ko je s hitrim korakom odhajala iz službe, prodajalne športnih oblačil, obutve in dodatkov s stilom. Takoj smo na njej zaznali nekaj posebnega – unikatnega – kar se je kasneje izkazalo za resnično. Ko smo jo povprašali, kako sama skrbi za svoj stil in kje kupuje oblačila, je povedala, da si je kratke kavbojke pravzaprav izdelala kar sama: "Pred začetkom poletja sem bila doma na Goriškem na obisku pri stricu. Ker nisem imela kaj za početi, sem se odločila, da mu bom malce stikala po omari in našla sem njegove stare kavbojke, ki jih ni oblekel že vsaj kakšno desetletje." Sive stričeve kavbojke je razrezala, jih pošila na robovih in nanje narisala pikčaste vzorce ter si tako priskrbela kratke hlače za poletje, ki si jih lasti samo ona.

Veliko bolj skulirana, slovenska različica Keshe

Drugače pa si Mateia tako kot večina privošči predvsem srednjecenovna oblačila, ki pa si jih večkrat nakupuje kar prek spleta iz Velike Britanije, kjer je izbira kratkih majic in ženskih oblek po njenem mnenju veliko večja. "Večkrat sem že bila v Londonu in tam imajo resnično toliko izbire, da se v Sloveniji zdi, kot da smo vsi oblečeni enako," pove in doda, da po navadi vsak kos, ki ga kupi, nosi neko posebno zgodbo ali spomin iz obiskanih krajev, saj svoje finančne zmožnosti najraje vlaga v potovanja. "Ko zjutraj izbiram oblačila, večkrat niti ne pomislim, kaj paše skupaj, ampak peprosto nase vržem nekaj kosov, ki se barvno usklajujejo in vedno mi uspe zadeti prvo kombinacijo," še pove o svojem prostem in svojevrstnem načinu oblačenja.

Vsak modni dodatek je zgodba zase

Kos, ki nikoli ne manjka na njej, je tudi srebrna verižica z obeskom v obliki srca, ki je darilo njej posebne osebe in zlata verižica s križom, ki je darilo njenih staršev: "Tako imam pri sebi poleg spominov še del oseb, ki so mi pri srcu in na katere se ob pogledu na verižice spomnim." Posebno mesto na njej pa ima tudi tetovirana lastovica na roki, ki Matei predstavlja svobodo in brezmejnost. Ves čas nasmejana in svobodomiselna Mateia se je po fotografiranju hitro odpravila proti domu in nas zadnji trenutek, preden je izginila za vogalom, opomnila, da nas pričakuje v njeni športni trgovini, kjer bo z veseljem izbrskala tudi kakšen bolj modni kos.

Ne spreglejte