Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 5. 2016,
17.47

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogočajo Goriške lekarne

Foto: Thinkstock, Goriške lekarne

Natisni članek

lepota nega kože advertorial Goriška lekarna Galenski laboratorij kozmetika Nagradna igra

Ponedeljek, 16. 5. 2016, 17.47

2 meseca, 3 tedne

Polepšajte polt s kapljico rožnega olja

Vsebino omogočajo Goriške lekarne

Foto: Thinkstock, Goriške lekarne

vrtnica lepota eterično olje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Rožno olje, ki ga kreatorji najboljših dišav že nekaj časa dodajajo najboljšim parfumom, ima tudi številne zdravilne lastnosti.

Vrtnice polepšajo dan vsaki ženski – kot šopek in kot izjemno kakovostna sestavina v parfumih in kozmetičnih izdelkih. V eteričnem olju iz cvetnih listov vrtnice je med 270 in 300 različnih spojin, ki poskrbijo za lepotilni in zdravilni učinek olja v kozmetiki. Kozmetični izdelki z dodatkom eteričnega olja vrtnice mehčajo kožo in delujejo antiseptično ter protivnetno, pomirjajo in vlažijo. Olje vrtnice kožo osveži in na dolgi rok tudi krepi kapilarne stene ter s svojim adstringentnim delovanjem zmanjša razširjene žilice.

Podarjamo vrhunsko kozmetiko z eteričnim oljem vrtnice

Sodelujte v nagradni igri in odgovorite na nagradno vprašanje. Izžrebali bomo tri nagrajence, ki bodo prejeli Jojoba kremo, Hidratantno kremo, Negovalno olje in Zeliščni tonik Rosa Rosé, ki jo izdeluje Galenski laboratorij Goriške lekarne.

Dragocena kakovost iz Doline rož

http://www.goriskalekarna.si/galenski-laboratorij-nova-gorica/izdelki-galenskega-laboratorija?isci=rosa+rose | Foto: Thinkstock http://www.goriskalekarna.si/galenski-laboratorij-nova-gorica/izdelki-galenskega-laboratorija?isci=rosa+rose Foto: Thinkstock

Najkakovostnejše eterično olje iz cvetnih listov vrtnice izdelajo iz vrtnic Rosa centifolia, ki jo gojijo v Franciji, Maroku in Egiptu, ter iz damaščanske vrtnice Rosa damascena Miller, ki raste v Bolgariji, Turčiji, Iranu in Indiji. Damaščanska vrtnica iz bolgarske Doline rož ima izjemen vonj, aromo in kakovost ter zdravilne lastnosti.

Cena decilitra olja z vsemi analiznimi izvidi, ki potrjujejo varnost, kakovost in neškodljivost, na srednjeevropskem trgu znaša 1.600 evrov. Vzrok za tako visoko ceno je v težavnosti vzgoje vrtnic, ki vsebujejo zelo malo eteričnega olja, in visokem povpraševanju po tej dragoceni sestavini kozmetičnih izdelkov.

Tekoče ali rožnato zlato

V kapljici rožnega olja je združen cel preplet najžlahtnejših vonjav zato rožno olje imenujemo tudi tekoče zlato ali rožnato zlato.Velja pa, da je rožno olje izjemno koncentrirano, zato moramo biti z njim zelo previdni in ga ustrezno razredčiti.

Iz približno 3 do 3,5 tone cvetov vrtnice nastane liter rožnega olja. Iz približno 60 cvetov dobimo le eno kapljico esence, to je manj kot 0,05 grama olja. Natanko toliko olja vsebujeta tudi Hidratantna oziroma Jojoba krema linije Rosa Rosé iz Galenskega laboratorija Goriške lekarne.

Prednosti lekarniške kozmetike

lekarna laboratorij parfumi kozmetika | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kozmetična linija Rosa Rosé, ki jo Goriška lekarna izdeluje v lastnem Galenskem laboratoriju, se odlikuje po tem, da je izdelana po tradicionalnih lekarniških recepturah oplemenitenih s sodobnimi spoznanji lekarniške stroke.

Vsi proizvodni procesi so skrbno načrtovani od prevzema vhodnih surovin do prodaje izdelka.

Galenski laboratorij skupaj skontrolno-analiznim laboratorijem skrbi za vrhunsko kakovost izdelkov. 

Prednost kozmetike, izdelane v goriškem Galenskem laboratoriju, je tudi v tem, da je izdelana pretežno iz naravnih sestavin.

 

Kozmetična linija Rosa Rosé je primerna za občutljivo in razdraženo kožo

V kozmetični liniji Rosa Rosé je šest izdelkov za nego kože obraza in telesa, ki vsebujejo eterično olje prave vrtnice. Celotna linija je primerna za občutljivo in razdraženo kožo, izdelana je v Galenskem laboratoriju Goriške lekarne. Linija je izdelana v majhnih serijah, vsaka serija je strogo kontrolirana.

lekarna laboratorij parfumi kozmetika Goriška lekarna | Foto:

  • Čistilno mleko Rosa Rosé poleg eteričnega olja prave vrtnice vsebuje še mandljevo olje, ki kožo mehča in izboljša njen tonus in teksturo. Čistilno mleko nanesemo na bombažno blazinico in s krožnimi gibi očistimo kožo obraza ter ga odstranimo z vodo.

  • Zeliščni tonik Rosa Rosé poleg eteričnega olja prave vrtnice vsebuje tudi izvleček hamamelisa. Kožo očisti, osveži, izboljša tonus in teksturo. S tonikom prepojimo košček vate in nežno očistimo kožo s krožnimi gibi.

  • Jojoba krema Rosa Rosé je primerna za nego suhe zrele kože in vsebuje jojobino olje, vitamin E ter eterično olje prave vrtnice. Zmanjša vidnost kapilar in zmanjša zabuhlost.

  • Hidrantna krema Rosa Rosé pa je primerna za za normalno in občuljivo kožo. Vsebuje eterično olje prave vrtnice, mandljevo olje, dekspantenol, alantonin in vitamine. Izboljša tonus in teksturo kože.

  • Za nego kože telesa je primerno Mleko za telo Rosa Rosé. Poleg eteričnega olja vrtnice vsebuje še mandljevo olje, dekspantenol, alantoin ter vitamine. Mleko kožo vlaži in varuje.

  • Negovalno olje3 Rosa Rosé vsebuje eterično olje prave vrtnice ter mešanico treh naravnih olj – jojoba, mandljevega in olivnega olja najvišje kakovosti. Vtremo ga v mokro ali suho kožo takoj po kopanju. Odlično je za nego suhe in občutljive kože tudi med nosečnostjo in dojenjem, saj preprečuje nastanek strij, olje pa je primerno tudi za nego las in lasnih konic.

 

Ne spreglejte