Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2015,
9.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

preobrazba ličila ličenje

Sreda, 1. 4. 2015, 9.35

6 let, 6 mesecev

Ko športna mama iz Goriških brd zasije z naslovnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

V tokratni preobrazbi predstavljamo kolesarsko dirkačico Danijelo Svetik, mamo dveh otrok, ki se je prepustila vizažistki in stilistki Petri Fröhlich, frizerju Benu Jagru in fotografinji Metki Skrt.

Ni skrivnost, da se za popolno kožo, sijočimi lasmi in polnimi ustnicami zvezdnic, ki se nam smehljajo z naslovnic, skriva delo umetnikov ličenja, frizerjev ter navsezadnje fotografov, ki vedo, kako skriti pomanjkljivosti in izpostaviti posameznikove najlepše dele. Kako to narediti, pa je šestim izbrankam pokazala ekipa profesionalcev.

Izbrankam so se posvetili vizažistka, maskerka in stilistka Petra Fröhlich, frizer Ben Jager iz frizerske hiše Stevo ter fotografinja Metka Skrt, skupaj pa smo dokazali, da je videz dekleta z naslovnice bližje, kot si mislite.

Predstavljamo drugo med izbrankami, Danijelo Svetik iz Goriških brd. Danijela je 34-letna mama dveh otrok, po poklicu komercialistka, ki trenutno dela kot prodajalka. Njena velika strast je cestno kolesarstvo. Čeprav se je s tem začela ukvarjati šele po rojstvu drugega otroka, se ob številnih zmagah uvršča v sam vrh amaterskega kolesarstva, saj je lani postala še svetovna amaterska prvakinja v ravninskem kronometru v svoji kategoriji.

"Ko sem videla prijavnico, sem se zelo razveselila. Rada sem urejena, to sem vzela kot neko dodatno sprostitev in odklop od divjanja doma in v službi," nam je povedala Danijela, medtem ko sta maskerka in frizer začela delo.

"Pri ličenju se vedno držim pravila, da poudarim najlepše značilnosti obraza in tako preusmerim pozornost od tistih morda manj skladnih. Pri Danijeli sem poudarila lok obrvi, ki so visoko dvignjene že same po sebi, ravno to pa ji daje bolj mladosten videz," je razkrila mojstrica ličenja Petra, ki je uporabila tudi tehniko senčnenja oči, ki optično dvigne nekoliko povešene veke.

"Današnja izkušnja je bila nekaj res posebnega. Zelo sem presenečena nad preobrazbo, po naravi sem bolj športen tip človeka, zdaj, ko sem preizkusila nekoliko drugačen, eleganten slog, sem šele ugotovila, da mi tudi ta odgovarja. Za menoj je ena zelo prijetna izkušnja," je ob prvem pogledu v odsev ogledala povedala Danijela.

Ne spreglejte