Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
8. 7. 2019,
13.48

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,06

2

Natisni članek

Kate Middleton krst Archie Harrison Mountbatten-Windsor Meghan Markle

Ponedeljek, 8. 7. 2019, 13.48

4 leta, 9 mesecev

Kate Middleton na krstu Archieja navdušila s poklonom princesi Diani

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,06

2

Kate Middleton, Meghan Markle | Foto Reuters

Foto: Reuters

Trenutno najpopularnejši vojvodinji na svetu, Meghan Markle in Kate Middleton, sta na sobotnem krstu Meghaninega sina Archieja pričakovano blesteli in navdušili z modno izbiro. Še posebej je to uspelo Kate, saj se je s skrbno izbranimi uhani poklonila pokojni princesi Diani.

Krst Archie
Trendi Harry in Meghan objavila fotografijo s krsta svojega sina Archieja #foto #video

Sobotni krst malega Archija Harrisona Mountbattna-Windsorja, sina Meghan Markle in princa Harryja, je bil nova priložnost za kraljevo druženje in nekaj svežega modnega navdiha s strani trenutno najbolj priljubljenih vojvodinj: vojvodine Susseške in vojvodinje Cambriške, Kate Middleton.

Medtem ko je Meghan za sinov krst izbrala belo Diorjevo kreacijo, ujemajoč se klobuk in Cartierjeve uhane, se je Kate odločila za bolj barvito opravo in dokazala, kako se lahko rdeča in rožnata odlično ujameta.

Kate Middleton, Meghan Markle | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kate se je z uhani poklonila princesi Diani

Kate je namreč izbrala rožnato obleko s podpisom Stelle McCartney in jo kombinirala z rdečimi salonarji in rdečim naglavnim obročem. Vojvodinja Cambriška si je zaradi barvne kombinacije prislužila kar nekaj odobravanj modnih poznavalcev, pa tudi zato, ker si je dovolila nositi neklasično naglavno okrasje.

Še najbolj pa je navdušila z izbiro nakita - nosila je collingwoodske biserne uhane, ki so nekoč pripadali princesi Diani. Pokojna kraljica ljudskih src jih je nosila prav na krstu sina princa Harryja, leta 1984.

Podobno kot Kate je razmišljala tudi Meghanina mama Doria Ragland, ki je prav tako izbrala rožnato obleko z ujemajočim se klobukom, vojvodinja Cornwallška, Camilla, pa se je medtem barvno uskladila z Meghan.

Modno sta se ujemala tudi princ Charles in princ William, saj sta oba izbrala obleki v mornarsko modri barvi, medtem ko je Harry oblekel obleko v sivem odtenku.

Kraljice Elizabete II. zaradi neodložljivih obveznosti na krstu pravnuka ni bilo, sta pa prišli sestri pokojne princese Diane, lady Jane Fellowes in lady Sarah McCorquodale. Lady Sarah je za to priložnost izbrala kostim in klobuk v bledo rožnati barvi, Lady Jane pa rumenega, v kombinaciji s potiskano srajco in klobuk fedora.

Kate Middleton, Meghan Markle | Foto: Reuters Foto: Reuters

Krst je bil zaprt za javnost

Krst Archieja, prvorojenca princa Harryja in vojvodinje Meghan Markle, se je odvijal v zasebnem obredu in v krogu najožjih članov družine. Odločitev, da se bosta izognila dolgoletni tradiciji javnega krsta kraljevih članov družine, je na britanskem otoku dvignila veliko prahu. Marsikdo je izrazil nestrinjanje z njuno odločitvijo, vendar se starši niso dali motiti.

Skrivnostna sta tudi glede imen botrov, ki jih prav tako nista hotela deliti z javnostjo. Nekateri menijo, da s skrivnostnostjo pretiravata in da bi morala kot upravičenca do davkoplačevalskega denarja ta dogodek deliti z ljudmi, zato ne skrivajo razočaranja nad njuno odločitvijo.

Kljub izmikanju tradiciji javnega krsta pa so starši ostali zvesti nekaterim običajem. Sina so namreč krstili v repliki obleke, ki jo je na svojem krstu nosil princ Harry. V isti obleki je bilo krščenih kar 62 otrok, med njimi tudi otroci Williama in Kate, princ George, princesa Charlotte in princ Louis, ki imajo vsak od pet do sedem krstnih botrov.

Preberite tudi:

Meghan Markle, princ Harry
Trendi Princ Harry in vojvodinja Meghan bosta zaobšla strogo tradicijo #video
Meghan Markle
Trendi Meghan Markle in Kate Middleton sta največji modni vplivnici #video
Ne spreglejte