Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
3. 4. 2017,
4.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

2

Natisni članek

Katarina Benček Urbani obešalnik butik trend ulični stil ulična moda

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 4.02

6 let, 7 mesecev

Ulični stil

Katarina Benček: Nočete vedeti, kam vse se zapeljem zaradi superg, ki si jih želim #UličniStil

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

2

Katarina Benček | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Katarina Benček je stara znanka slovenske estradne scene, pred dobrega pol leta pa se je prelevila v novo vlogo: postala je lastnica butika v središču Ljubljane.

Poznali smo jo že kot solastnico agencije za hostese, Playboyevo dekle, za kratek čas tudi mojstrico podaljševanja trepalnic, zdaj pa se je Katarina Benček vrnila k poklicu, ki ga je imela rada že od malih nog. Odkar pomni, njena mama vodi lastni modni butik, zdaj pa ima svojega tudi Katarina. Poimenovala ga je Urbani Obešalnik in ga "obesila" v središče Ljubljane.

"Ne predstavljam si življenja brez tega, da hodim v nabavo in imam oblek na pretek, da nisem v stiku z modo." A to še ni vse, kar počne; Katarina je tudi glavni prepoznavni obraz Obešalnika, ker je to najlažje in najceneje, pravi. "Poleg tega lahko fotografije posnamem točno takrat, ko si jih zamislim, z najmanj logistike."

Katarina Benček | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Fotogalerija
1 / 6

Isto modo lahko nosijo srednješolke, študentke in zaposlene

Njen izbor kosov iz butika je namenjen vsem ženskam, pravi, saj so njene stranke zelo raznolike. "Tako po starosti kot videzu, in to mi je všeč. Moda je postala tako nosljiva, da bi težko rekla, da neka srednješolka ne more obleči istega kosa kot študentka ali pa tudi že zaposlena."

Katarina dodaja, da zelo podpira to, da si ženske upajo vedno več. "Da so meje, kaj lahko in kaj ne, vedno bolj zabrisane. Že od nekdaj mislim, da se skozi stil izražamo, in točno takšna je moja moda, zelo izrazna in unikatna."

Katarina Benček | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Biti lastnica butika je vsakodnevni izziv

Vodenje butika zahteva veliko dela, zaveda se, da je vsak začetek težek, a z veliko dela, potrpežljivosti in vztrajnosti se pokažejo plodovi dela, razlaga.

So boljši in slabši dnevi, ampak jaz sem borka, trmasta in se ne dam. Vsak dan in ves dan razmišljam, kaj bom še naredila, da bi bilo lahko boljše, in to je tisto, kar šteje. To, da si motiviran, da se ne predaš. Slab dan je zame na nek način neuspeh, po drugi strani pa motivacija za naprej, ker te porine naprej, porine v akcijo, da razmisliš, kaj bi lahko naredil bolje. Hvaležna sem za vsako stranko, ki jo imam. Zato hvala vsem, ki to morda berejo.

Katarina Benček | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Katarina o svojem uličnem stilu:

Včasih bila nora na petke, zdaj na superge

Sama se dolgo ni zavedala, kaj ji pomeni moda, pozneje pa je ugotovila, da je to nek način njenega izražanja. Ugotovila je tudi, da so prav oprave ljudi tiste, ki si jih zapomni bolje kot imena in obraze.

"Vedno sem vedela, kaj je kdo oblekel. Zato so se prijateljice, ko so mi opisovale nekoga, vedno rekle: 'A veš tisti, ki je imel rdeč pulover' (smeh). Dejansko sem že od osnovne šole vedno človeka pogledala v obleko. Vem, da je nekatere to motilo, češ da jih ocenjujem, ampak preprosto me je vedno zanimalo, kaj ima kdo oblečeno. Predvidevam, da sem to prinesla od doma, ker je mami od nekdaj imela butik in je bilo to že v moji navadi. Profesionalna deformacija," se rada pošali.

Katarina Benček | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Katarina Benček | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Svoj stil težko opiše z besedami, raje pokaže svoj Instagram profil, ga pa zadnje čase najraje popestri z "oversized" in strganimi kosi, kavbojkami, mrežastimi najlonkami in supergami. Te so tudi njena zadnja obsesija.

Zadnjega pol leta samo še razmišljam, katere nove superge si bom kupila. Težje ko jih je dobiti, večji izziv je zame poiskati te superge. Nisem niti vedela, da so kakšni modeli razprodani v trenutku, ko pridejo na police. To je nek novi svet zame. Veliko jih tudi ne pride do nas, zato nočete vedeti, kam vse se zapeljem samo, da pridem do želenih superg. Včasih sem kupovala petke, zdaj sem to zamenjala s supergami (smeh).

O tem, kdaj si sestavi opravo:

Vesela, da se Slovenija spet prebuja

Katarina se je z odprtjem lastnega butika pridružila mladim slovenskim znamkam, ki so vse pogumnejše in pogostejše. Slovenke zadnja leta rade kupujejo domače izdelke, kar Katarino zelo veseli.

"Mislim, da se Slovenija spet prebuja. Predvsem ekonomsko, v vseh pogledih in področjih. Čas bo pa pokazal svoje. Čas je potreben, da določene stvari postanejo bolj jasne."

Opaža, da je tudi ulična moda vedno boljša in pisana, predvsem v središču Ljubljane. "Še toliko bolj na Trubarjevi, ki je nekoliko hipstersko obarvana. Vedno več je tudi butikov, ki ponujajo neke drugačne kose, kar me izredno veseli, da ni vse samo Zara in H&M. Da smo pa le lahko bolj unikatni in samosvoji."

Katarina Benček | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Na hitro o ...:

... naj modnem kosu:
Kavbojke na tisoč in en način.

... dodatku, ki jo spremlja vsak dan:
Če šteje, je to zadnje čase moje lepo kolo.

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla:
Tigraste pajkice.

... tem, česa v modi ni nikoli preveč:
Igranja.

... visokih petah ali čevljih brez pet:
Lahko rečem samo, da je to ljubezen na prvi pogled. Kot otrok sem spala v novih čevljih, ki sem jih dobila. Stara sem bila približno štiri leta.


Vsak ponedeljek vam predstavljamo ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Ne spreglejte