Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 10. 2012,
17.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 26. 10. 2012, 17.40

8 let

Kako pravilno očistiti obraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vsi vemo, da je vsakodnevno čiščenje kože na obrazu zelo pomembno. Toda, ali ga izvajamo pravilno?

S čiščenjem obraza odstranimo s kože odmrle celice, prah, umazanijo in ličila. Tako koža lahko diha in učinkoviteje opravlja svojo nalogo. Postopek kot del dnevne rutine pogosto izvajamo avtomatsko in smo z mislimi drugje. Nepremišljeno čiščenje pa lahko naredi več škode kot dobrega. Koža na obrazu je namreč izredno tanka, bolj kot kjerkoli drugje na telesu, razen na spolovilih. Hkrati je tudi najbolj izpostavljena, zato je pravilno čiščenje obraza še bolj pomembno.

Voda ni dovolj

Samo voda za čiščenje obraza ni dovolj, ker ne odstrani umazanije in bakterij, ki se vsakodnevno naberejo na obrazu. Tudi navadno milo ni primerno, saj kožo preveč izsuši. Raje uporabite nežno čistilo, namenjeno čiščenju obraza, ki ne bo razdražilo kože, vseeno pa bo dovolj učinkovito za odpravljanje umazanije. Pri nakupu izdelkov bodite pozorni na napise, da izdelek ne vsebuje olja in je hipoalergen.

Najprej temeljito umijte roke, nato si s čistimi rokami zmočite obraz. Voda naj bo topla, nikakor ne vroča. Ekstremne temperature so za nežno kožo na obrazu šok in zato se lahko pojavijo rdeče lise.

Čiščenje kot masaža obraza

Na mokro kožo nanesite čistilo. Začnite na čelu in nadaljujte proti nosu, nato pa navzven proti ličnicam in proti bradi ter vratu. S prsti delajte nežne krožne gibe, nikoli ne drgnite. Postopek čiščenja naj bo kot mini masaža za vaš obraz. To spodbudi mikrocirkulacijo kože, da je videti bolj zdrava in sijoča. Masažne krožne gibe ponavljajte vsaj od 30 sekund do ene minute, nato obraz znova umijte s toplo vodo. Prepričajte se, da ste izprali vse čistilo.

Obraz popivnajte s svežo brisačo, izognite se drgnjenju, ki kožo razdraži.

Ne pozabite na piling

Številni s tem čiščenje končajo, priporočljivo pa je nadaljevati s pilingom. Piling je ključ do lepe kože, saj odstrani odmrle celice in globlje plasti nečistoče, zato negovalna krema lažje prodre v kožo. Izdelek za piling nanašamo podobno kot izdelek za čiščenje obraza, torej z nežnimi krožnimi gibi, in izperemo s toplo vodo.

Za konec krema

Za konec na obraz nanesemo negovalno kremo, ki koži povrne vlago in ustvari zaščitno plast. Prav vsaka koža potrebuje kremo, tudi mastna – previdni bodite le pri izbiri ustreznega izdelka, da ne obteži kože. Obraz čistimo enkrat na dan, najbolje pred spanjem, ko odstranimo tudi ličila. Zjutraj je dovolj, da si obraz osvežimo s tonikom. Za normalno in mastno kožo lahko uporabimo čistilne izdelke zjutraj in zvečer. Mastna koža namreč čez noč proizvede preveč loja, tega pa brez aktivnih snovi za umivanje ni mogoče odstraniti.

Namig:

Odlična rešitev za občasne priložnosti, ko nimate časa za ves postopek čiščenja obraza, so vlažni čistilni robčki. Hitro in učinkovito odstranjujejo ličila in umazanijo z obraza. Kožo nežno očistijo in tonirajo, zato spiranje z vodo po uporabi ni potrebno.

Ne spreglejte