Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

lasje nega poletje Na dopustu nega las

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 4.00

5 let, 8 mesecev

Kako najbolje zaščiti lase pred močnim poletnim soncem

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
plaža, lasje, morje | Foto Pixabay

Foto: Pixabay

Valoviti in sijoči poletni lasje so cilj marsikatere ženske, a takšni bodo le, če jih boste primerno negovali. Močno sonce, vročina, sol in tudi klor jih lahko namreč precej poškodujejo.

nohti, lepota, morje, poletje
Trendi Trik, s katerim bo lak na nohtih med dopustom zdržal dlje

Vsi našteti dejavniki še toliko slabše vplivajo na pobarvane lase, zato je zanje še toliko pomembneje, da jih v vročih poletnih mesecih primerno negujete. Nemalokrat se namreč zgodi, da se lahko lepa barva spremeni v ne preveč lep zelenkast odtenek.

Možnosti, da se tudi vaši obarvajo v nezaželen odtenek, so še večje, če so že v osnovi krhki in lomljivi.

Poleg redne uporabe slamnika in rute, ki je, mimogrede, nepogrešljiv lasni pripomoček na plaži, poskrbite, da bodo vaši lasje letošnje poletje deležni še naslednjega:

Svetleje pobarvani lasje so lahko še bolj izpostavljeni močnemu soncu. | Foto: Pixabay Svetleje pobarvani lasje so lahko še bolj izpostavljeni močnemu soncu. Foto: Pixabay

Predhodno jih zmočite. Frizerji priporočajo, da si pred vsako aktivnostjo na morju ali na soncu zmočite lase. Zakaj? Lasje delujejo kot goba in ko so suhi, bodo vase hitreje posrkali sol in nepotrebne minerale. Zato priporočajo, da si lase predhodno zmočite in nanje morda celo nanesete balzam, ki se ne izpira, ali kokosovo olje.

Nanesite vitamin C. Ta bo lase še posebej zaščitil pred klorom in težkimi kovinami, ki jih ne potrebujejo. Vitamin C bo pomagal povrniti naravni pH in jih ohranjal sveže. Tretma z vitaminom C si pripravite po obisku bazena: žlico prahu vitamina C zmešajte v slabem litru vode in mešanico nanesite na lase. Sperite jo po treh minutah.

Poskrbite za pravo zaščito. Mnogi pozabljajo, da je treba v poletnih mesecih izdelke z zaščitnim faktorjem nanašati tudi na lase. Poleg primerne kreme z visokim zaščitnim faktorjem za kožo si podobnega omislite še za lase. Prodajajo jih v obliki razpršila, ki ne zaščiti samo las, temveč tudi lasišče.

Najboljša zaščita za lase je slamnik ali ruta. | Foto: Pixabay Najboljša zaščita za lase je slamnik ali ruta. Foto: Pixabay

lasje, pričeska, plaža
Trendi Poletni lasje: ideje za najbolj vroče dni

Save

Ne spreglejte