Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
14.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 6. 2013, 14.28

8 let

Kako do sijoče kože?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ženske, ki imajo lepo in sijočo polt, niso naključne srečnice, ampak za svojo kožo ustrezno skrbijo. Predstavljamo vam lepotne rituale, ki bodo tudi vam pomagali do lepše kože.

Čiščenje obraza Čiščenje kože je obvezen lepotni ritual, ki ga brez izjeme ponavljajte vsak večer. Dovolj sta mlačna voda in nežno čistilo v obliki pene ali kreme, ki ga nežno nanesete na obraz in pustite delovati nekaj sekund, ni pa ga treba vtirati v kožo. Zjutraj obraz samo umijte z mlačno vodo, če pa imate zelo mastno kožo, ponovite tudi čiščenje. Uporabljajte zaščitni faktor Dnevna krema naj ima zaščitni faktor vsaj 30. Nanesite jo zjutraj, v obdobjih, ko je sonce močno, pa se lahko namažete večkrat na dan, sploh če ste izpostavljeni soncu. Kožo seveda ustrezno zaščitite tudi s pokrivali. Krema z dodatkom Ko izbirate pravo kremo zase, naj vsebuje retinoid, derivat vitamina A, ki spodbuja tvorbo kolagena in tako pomaga zgladiti drobne gubice ter povrne koži napetost. Ker ima močan učinek, na kožo najprej nanesite podlago – tonik, šele potem uporabite kremo.

Poskrbite za prehrano Pravilna prehrana koži pomaga, da se navlaži in nahrani od znotraj, zato je pomembno, da uživate hrano z veliko vitamina C, ki pomaga pri tvorbi kolagena, maščobnih kislin omega 3, temnozelene zelenjave, zeleni čaj in rdeče jagodičevje, ki se z antioksidantnim učinkom borijo proti prostim radikalom, ki škodujejo koži. Spotite se Redna telesna vadba je pomembna tako za zdravje in počutje kot za lepo kožo, saj gibanje vpliva na boljšo cirkulacijo krvi in več kisika v krvi, zato poskrbite, da se boste pri vadbi preznojili. Poleg tega gibanje spodbuja tvorbo endorfinov, ki poleg občutka ugodja poskrbijo tudi za sijočo kožo. Najbolje bi bilo, da si za razgibavanje vzamete čas vsak dan, sicer pa vsaj trikrat na teden. Naspite se Kortizol, stresni hormon, vpliva na videz kože, ki postane utrujena in siva, znano pa je, da spanec zmanjšuje količino kortizola v telesu. Enačba je preprosta: več spanja, manj kortizola, lepša koža. Idealna količina spanja je sedem ali osem ur.

Ne spreglejte