Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2013,
13.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

manekenka

Sreda, 1. 5. 2013, 13.17

8 let

H&M z manekenko močnejše postave v kopalkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Švedska modna hiša H&M je v novih promocijskih fotografijah za kolekcijo kopalk uporabila manekenko močnejše postave in s tem popravila lanskoletno napako.

H&M, švedski modni gigant, je začel s promocijo poletnih oblačil in kopalk, odločili so se tudi za fotografije, na katerih nastopa manekenka močnejše postave. Lansko leto H&M ni navdušil s promocijskimi fotografijami kopalk, saj so uporabili preveč zagorelo manekenko. Mnogi dermatologi so modno hišo, ki prodaja cenovno dostopne kose, grajali, da s takšnim izborom slik oddajajo napačna sporočila kupcem.

Manekenka močnejše postave je Jennie Runk, ki je z veseljem nastopila za H&M. Modna hiša svojih promocijskih fotografij ni najavila in je s tem presenetila občinstvo, ki je nad odločitvijo navdušeno.

Čeprav so se že oglasili kritiki, ki pravijo, da H&M promovira debelost in nezdravo življenje, Jennie ne velja za manekenko z močnejšo postavo. Njeno delo je poziranje v kopalkah, kot pravi njen medijski predstavnik.

H&M s temi fotografijami ni želel predstaviti kolekcije za ženske z oblinami, temveč le svojo najnovejšo kolekcijo kopalk, ki jih imajo v vseh velikostih.

"Mislim, da dekleta, ki niso anoreksična, pošiljajo pozitivno sporočilo mladim dekletom, ki niso dovolj samozavestna s svojim telesom. A vseeno me moti, če moje fotografije označujete za kolekcijo za ženske z močnejšo postavo. To je kolekcija letošnjih kopalk. Pika!" je povedala manekenka.

Nekatere stranke so celo tako zadovoljne s kampanjo, da so na H&M poslale javno pismo, kjer se zahvaljujejo za fotografije takšne manekenke, saj so že naveličane popolnih postav, ki jim povzročajo komplekse. »Zelo rada vidim dekle na plakatu, ki ima enako postavo kot jaz,« je napisala ena od strank.

Ne spreglejte