Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
18.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

znamka Grčija modna revija Akropola Gucci

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 18.15

6 let, 6 mesecev

Grčija je svojo največjo znamenitost zaščitila pred Guccijem

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Akropola | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Italijanska modna znamka Gucci si je za svojo naslednjo modno revijo zaželela veličastno prizorišče: atensko Akropolo.

Luksuzna znamka Gucci, ki že skoraj sto let kroji modne smernice, je hotela letos poleti uprizoriti veličastno modno revijo na veličastni lokaciji. Modno brv so hoteli speljati kar v slavni atenski Akropoli, a jih je grško ministrstvo za kulturo gladko zavrnilo.

Lydia Koniordou, ministrica za kulturo, je ob tem dejala, da se je z zavrnitvijo strinjal celoten odbor ministrov. "Naša dolžnost je zaščititi našo kulturno dediščino, Akropolo, ki je svetovni simbol demokracije in svobode." Akropola je od leta 1987 na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine, je tudi na seznamu evropske kulturne dediščine spomenikov, marca 2007 pa so jo razglasili še za vrhunski spomenik.

Guccijeva tiskovna predstavnica je potrdila, da so se v Grčiji dogovarjali za kulturno sodelovanje, a natančnejših informacij ni hotela razkriti.

Lanska Guccijeva modna revija v Westminstrski opatiji. | Foto: Getty Images Lanska Guccijeva modna revija v Westminstrski opatiji. Foto: Getty Images

Pri italijanski znamki so znani po uprizarjanju vrhunskih modnih revij in drugih dogodkov na lokacijah z bogato kulturno dediščino. Lani poleti so kreacije predstavili v londonski Westminstrski opatiji, v šanghajskem muzeju umetnosti Minsheng so lani priredili razstavo, v losangeleškem muzeju umetnosti LACMA pa že več let gostijo slavnostne prireditve.

Gwyneth Paltrow na Guccijevi slavnostni prireditvi v losangeleškem muzeju umetnosti. | Foto: Getty Images Gwyneth Paltrow na Guccijevi slavnostni prireditvi v losangeleškem muzeju umetnosti. Foto: Getty Images

Grško ministrstvo za kulturo redko odobri uporabo Akropole v modne namene, leta 2008 so sicer zvezdnici Jennifer Lopez tam dovolili fotografiranje.

Save

Ne spreglejte