Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 8. 2012,
16.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 19. 8. 2012, 16.10

7 let, 12 mesecev

Garance Doré: Od blogerke do oblikovalke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zgodba o Garance Doré je tudi zgodba o tem, kako ilustratorka in uspešna modna fotografinja ter blogerka tlakuje svojo pot do modne kolekcije.

Kdor spremlja modne bloge in revijalni tisk, je zagotovo že slišal za Garance Doré, prikupno Korzičanko z grivo skodranih las, ki si je kruh sprva služila kot modna ilustratorka, nato pa ulični stil beležila tudi s fotoaparatom. Ko je spoznala svojega zdajšnjega fanta Scotta Schumana, se je s fotografijo začela resneje ukvarjati in kmalu postala ena najbolj znanih modnih blogerk in velja za nekakšno žensko protiutež Schumanovemu nadvse uspešnemu blogu The Sartorialist, ki prav tako beleži modne zgodbe z ulic svetovnih prestolnic.

Prvi korak v svet modnega oblikovanja Njen blog slovi po njenem duhovitem načinu pisanja in igrivi iskrenosti, s katero opisuje svoje dogodivščine modne fotografinje in ilustratorke. Njen osebni slog je sproščen in prečiščen, njene noge pa kljub ne več rosnim letom pa veljajo za popolne. Nič čudnega torej, da so jo priznane modne znamke začele najemati za razne projekte. Tako je pred meseci za draguljarsko hišo Tiffany & Co skupaj s Schumanom posnela odmevno oglasno kampanjo, zdaj pa je svoje ilustracije prenesla tudi na tekstil in skupaj z modno znamko Kate Spade, ki je močno priljubljena predvsem v Ameriki, zasnovala linijo oblačil in modnih dodatkov.

"Prvič se je zgodilo, da me je kakšna znamka prosila, naj naredim ilustracije za blago," je Doréjeva povedala za Vogue. "Za en potisk sem narisala vzdušje koktajl zabave, pri ilustraciji pa združila sloga Francije in New Yorka, mojih dveh domov."

Zakaj so Francozinje tako šik? Iz njenih potiskov so tako nastali različni kosi – bluza s prikupnim ovratnikom, obleka, torbica, bombažne majčke in zapestnice z obeski.

In kaj imajo Francozinje, da so vedno videti tako zelo šik? Garance je prepričana, da je bistvena samozavest. "Močno se zavedajo svojega telesa, vedo, kaj jim pristaja in zato izbirajo oblačila, v katerih bodo videti dobro in se jim bodo prilegala. Tega francoske mame svoje hčerke učijo že od malih nog."

Ne spreglejte