Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 12. 2010,
7.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 14. 12. 2010, 7.57

8 let

Frizure: vračamo se v 80-a

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Obiskali smo frizerski salon v središču Ljubljane, kjer so nam zaupali, kakšne frizure se nosijo to sezono, nam dali nekaj nasvetov o negi las in za nas sfrizirali kratkolasi model.

Saša, vodja frizerskega salona Alex hair & body line, je pojasnila, da se s pričeskami vračamo v osemdeseta, ko so bili zelo priljubljeni kodri, volumen, asimetrija in blesk. Odlično se da kombinirati ravne in skodrane lase in tako poudariti dinamičnost pričeske. "Vse frizure so strižene tako, da jih lahko spreminjamo glede na priložnost ali razpoloženje," je letošnji stil opisala Saša.

Nega las pozimi Pozimi lasje potrebujejo zelo intenzivno nego, saj v zraku primanjkuje vlage, lasje in lasišče pa so izpostavljeni velikim temperaturnim razlikam, ko iz hladnega okolja oz. prostora vstopimo v ogrevan prostor in obratno. Zato je treba redno uporabljati maske, ki lasem in lasišču vrnejo vlago in ne pustijo, da bi dehidrirali.

Tako pozimi kot poleti je treba poskrbeti, da lase redno strižemo in jih ne zanemarjamo. Pozimi lasje postanejo bolj suhi in se konice hitro razcepijo, enako pa se zgodi poleti, ko so močno izpostavljeni soncu, zato je treba glede na temperaturo in preostale zunanje dejavnike lase pravilno negovati– pozimi jih oskrbovati z vlago, poleti pa zaščiti pred soncem. Najboljši pokazatelj, kdaj je treba obiskati frizerja in si ostriči vsaj konice las, je, ko z glavnikom ali s krtačo ne moremo gladko čez konice las.

Moški in ženski trendi

Zelo priljubljena moška frizura je zadaj kratko postrižena, spredaj pa daljša in poudarjena, lahko spuščena ali dvignjena, ženske pa grejo v dva ekstrema – zelo dolgi ali pa zelo kratki lasje. Barve so naravne ali močne rdeče, večjih barvnih razlik in kontrastov, kot je bilo moderno pred nekaj sezonami, pa ni zaznati, nam je razložila Saša. Še vedno se predvsem moški radi zgledujejo po športnikih, saj ti vedno napovedujejo modne smernice.

Likanje las

"Likanje se zdaj uporablja veliko manj, kot se je pred časom, se pa kljub vsemu veliko uporablja likalnik za kodranje las," je povedala Saša in poudarila, da je pred vsako uporabo likalnika lase treba dobro zaščititi s proizvodi za zaščito pred vročino, ki okoli las naredijo oblogo, da jih ne poškodujejo. Vedno je treba likati suhe lase, dobro pa je, da jih prej skrtačimo in tako že nekoliko zravnamo in pripravimo na postopek.

Friziranje kratkih las Posebej za nas so v salonu sfrizirali kratkolaso Martino, ki je s svojo pričesko predstavnica zadnjih trendov. Za nekoliko elegantnejši videz se lahko tovrstne frizure enostavno počeše in nekoliko utrdi z lakom za lase, za bolj "odštekan" in divji videz pa se sprednje lase s pomočjo utrjevalcev dvigne, čopek ob strani pa zaviha z likalnikom za kodranje las.

Ne spreglejte