Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2008,
11.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2008, 11.21

8 let

Doda(t)ni stil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pa poklepetajmo malce o modnih dodatkih za prihajajočo sezono. Kaj je zaposlovalo oblikovalce?

Kakšne čeveljce bodo obule Pepelke? V kakšne torbe bomo spravljale svoje imetje? Kaj nam bo cingljalo okoli vratu in zapestij? Kaj bomo zavile okoli vratov in poveznile na glavo, ko bo zunaj pritiskal mraz? Svet modnih dodatkov je za zimsko sezono radodaren, pester, pisan in malone hudomušen. Naj se pokaže vaša sproščenost in navihanost.

Na noge!

Kaj bomo dale na noge jeseni? Največkrat čevlje brez pete, ki se po novem nosijo čez dan in zvečer. Alternativa je vedno visoka peta, ki dosega tudi vrtoglavih osemnajst centimetrov. Če se vam ne bo zvrtelo od višine, pa se vam bo gotovo od vzorcev. Metalni modernistični čevlji, kakršne je na modne piste poslal Pierre Hardy, se mešajo z vezenimi copatki, navdihnjenimi s preteklostjo, kakršne so izvezli pod taktirko Alexandra Mc Queena (ki je svojo muzo našel v kraljici Elizabeti I). Robustni škornji so tudi okrašeni z obvezno platformo in kličejo po kratkih krilih. Mehkejša alternativa večnemu usnju je semiš vseh barv. Namig je siva, siva, siva. Gležnjarji so ljubki, ženstveni ali robustni z zakovicami, velikimi sponkami in zadrgami. Za tiste, ki navdih najdete v naravi, je Donna Karan ustvarila tako ljubek čeveljc, da se mu ne bodo mogle upreti niti največje minimalistke. Prav tako pa ne bodo ostale razočarane disko kraljice, ki prisegajo na bleščice, pa tudi vse, ki jih navdihujejo futuristične oblike. Vsem pa je skupna ženstvenost. Z velikim Ž.

Nakit pod žarometi

Ljubiteljice nakita. Prihaja vaša era! Vse je ogromno, vsi materiali so dovoljeni in več je letos preprosto več. Les, kovina, steklo vse je maksi. Vsi so podlegli: Armani, Gucci, Prada, Zac Posen … Res je, da je poudarek na velikih ogrlicah, vendar ne zaostajajo tudi uhani, zapestnice in, ja, ostale so tudi to sezono - rokavice. Rokavice so dolge, nekaj več je tudi svetlečega črnega usnja. Oblikovalci so svoje navdihe iskali v gotiki, punku, elizabetinski dobi, art decoju. Skratka, ne morete se upreti.

Podaj mi torbico, prosim!

In to čisto majhno, ročno, ljubko oblikovano, okrašeno, lepih barv … Letošnja torbica je pravzaprav baby bag. Te mini umetnine so v vaših rokah samo zato, da jih razkazujete. Prelepi kosi prihajajo od oblikovalcev kot so Christian Lacroix, Prada, Balenciaga … Omenjena torbica pride v poštev zvečer, medtem ko za dnevno uporabno torbo pograbite veliko kurirsko torbo iz najboljšega usnja. Poudarek je na kakovosti in ujemanju z oblačili.

Malce topline

Ogromni šali, pletene kape, visoki ovratniki … bodo tudi letos greli naše vratove in glave. Pončo s kapuco je tudi praktična stvarca, ki je seveda pletena. Duo D&G prisega na rute zavezano okrog vratu. Seveda pa bo grela tudi lepota vseh teh malih zadevic. Tudi pri šalih in kapah ne pozabite, da je velikost pomembna. In zaželena.

Ne spreglejte