Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 5. 2017,
11.21

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Philips

Foto: Philips

Natisni članek

advertorial nega telesa depilacija Lumea Philips

Sreda, 3. 5. 2017, 11.21

2 meseca, 1 teden

Nova era depilacije: v dveh mesecih brez neželenih dlak na telesu

Vsebino omogoča Philips

Foto: Philips

Preden z vso samozavestjo smuknemo v lahka poletna oblačila, si moramo vzeti dovolj časa za urejen videz. Če se depilacije lotimo s tehnologijo IPL Philips Lumea Prestige, bomo z njo odslej imeli opravka le še šestkrat do desetkrat na leto po 15 minut, v intimi doma ter brez bolečin, vraščenih dlačic ali vnete kože.

philips lumea ipl aplikacija | Foto:

Pred prihajajočo poletno sezono izjemno veliko časa in denarja namenimo odstranjevanju neželenih dlačic z različnih delov telesa. Oziroma bi ga morali, če želimo sproščeno nositi poletno garderobo in res uživati v toplih temperaturah ter poletnem vzdušju.

Različne tehnike odstranjevanja dlačic so bolj ali manj začasne, nekatere boleče, druge drage, zahtevajo pa večkratne obiske kozmetičnega salona ali bolj ali manj uspešne ponovitve depilacije doma.

Do zdaj smo pred odstranjevanjem dlačic morali počakati, da so dovolj zrasle, potem smo se nanje spravili z vsemi mogočimi sredstvi – z britvicami, voski, depilacijskimi kremami in pinceto. Vsi ti postopki so bolj ali manj invazivni. Sicer delujejo, ampak so začasni, predvsem pa smo nemočni v obdobju, ko čakamo, da dlačice pokukajo ven. Takrat se žal ne moremo pohvaliti s svilnato gladko kožo.

Nov koncept depilacije

philips lumea ipl depilacija | Foto:

Svetloba, natančneje intenzivna utripajoča svetloba (Intense Pulsing Light – IPL), je prinesla novo dimenzijo v skrbi za negovan videz. Odstranjevanje dlačic s pomočjo tehnologije IPL predstavlja nov koncept depilacije – dlačic ne čakamo več, ampak jim onemogočimo rast, še preden pokukajo ven.

philips lumea ipl depilacija | Foto:

V dermatologiji tehnologijo IPL za zdravljenje čezmerne poraščenosti uporabljajo že 20 let. "IPL je tehnologija, sorodna laserski, s katero lahko zdravijo le zdravniki. IPL-naprave sevajo širši snop svetlobe širših valovnih dolžin, zaradi nižjih energij v tkivu pa jih za učinkovito zdravljenje čezmerne poraščenosti in odstranjevanje neželenih dlak lahko uporabljajo tudi laiki," je povedala dr. med. Mateja Lisjak, specialistka dermatovenerologije. Tehnologija IPL vpliva na korenine dlačic, ne dlačni mešiček, medtem ko laser naredi prav slednje.

Varna, udobna in neboleča depilacija v intimi lastnega doma

philips lumea ipl depilacija | Foto: Široki potrošnji je namenjen inovativen aparat za depilacijo Philips Lumea Prestige, ki ga je Philips razvil za domačo uporabo in deluje s pomočjo tehnologije IPL.

Številne uporabnice, ki so svoj videz že zaupale aparatu Lumea, so navdušene nad učinki naprave. Lumea je varna, udobna in omogoča depilacijo v intimi lastnega doma, brez obiskov pri kozmetičarki. Koža po depilaciji z Lumeo ne peče, ne boli, ne pojavljajo se vraščene dlačice, koža ne pordi.

"Koža dejansko postane in ostane svilnato gladka, saj svetloba zmanjša dlačne mešičke, ki se zožijo. Tako na nogah ne opazim več tistih nadležnih pikic, ki so pravzaprav dlačni mešički," nam je zaupala uporabnica Lara, ki zdaj opaža, da so dlačice nežnejše in svetlejše.

Preprost, hiter, varen in učinkovit tretma celotnega telesa

philips lumea ipl depilacija | Foto: Najprej na dva tedna, pozneje na osem: Celoten tretma odstranjevanja dlačic z aparatom Philips Lumea Prestige poteka tako, da najprej trikrat do petkrat na dva tedna ponovimo postopek. Ko dlačice nehajo rasti, pa se obdobje med tretmaji sčasoma podaljšuje na štiri, šest in osem tednov. Po mesecu in pol, to je po prvih treh tretmajih, že opazimo občutno, do 92-odstotno zmanjšanje števila dlačic, vendar je treba je treba postopek redno ponavljati, sicer nam bodo dlačice ponovno začele rasti. Začnemo torej s ponovitvami na dva tedna, čas med tretmajema pa pozneje, ko nam dlačice nehajo rasti, postopoma podaljšujemo na do osem tednov. Dlačice so med odstranjevanjem namreč v različnih fazah rasti. Tehnologija IPL dlako spravi v stanje počivanja. Depilacija z aparatom Philips Lumea Prestige sicer ni popolnoma trajna, ker je treba postopek na dva meseca ponavljati, a nam omogoča brezhibno urejenost tudi v vmesnem obdobju med posameznimi tretmaji. Šestkrat do desetkrat letno ponoviti 15-minutni postopek pa res ni velik zalogaj, kajne?

Senzor, ki zmeri ten polti za vsak del telesa

philips lumea ipl depilacija | Foto:

Philips Lumea Prestige je najnovejši model Philipsovih aparatov za odstranjevanje dlak Lumea.

Ima štiri ergonomske nastavke (s filtri in različnimi velikostmi okenca), ki so posebej prilagojeni različnim delom telesa. Edinstvene oblike ženskega telesa potrebujejo edinstveno nego, da svetloba doseže vsa želena mesta (noge, roke, trebuh, zgornja ustnica, brada, linija spodnje čeljusti, predel bikinija in pod pazduho).

Senzor SmartSkin vsakokrat izmeri najboljšo nastavitev za vaš tip in trenuten ten kože na vsakem predelu telesa ter priporoča določeno nastavitev jakosti svetlobnih bliskov.

Brezžična ali žična uporaba: Za popolno udobje in priročnejšo uporabo je Philips Lumeo Prestige mogoče uporabljati s kablom ali brez njega. Brezžični tretma omogoča popolno svobodo gibanja, uporabno predvsem pri manjših ali težje dostopnih predelih telesa, uporaba kabla pa je priročnejša za večje predele. Žična uporaba zagotavlja hitrejši tretma brez prekinitev, saj poveča frekvenco svetlobnega bliska.

Za več informacij o Philips Lumei Prestige na philips.si/Lumea.

Uporaba Philips Lumee:

 

Mobilna aplikacija – popolna podpora Lumee Prestige

philips lumea ipl aplikacija | Foto: Brezplačna mobilna aplikacija Philips Lumea IPL je popoln partner nove Lumee Prestige. Uporabljamo jo za kar najboljši izkoristek aparata. Aplikacija nas vodi skozi postopek korak za korakom. Obenem uporabnici zagotavlja popolnoma prilagojen, personaliziran urnik tretmajev z opomniki za vsak predel telesa ter tako pomaga dosegati in ohranjati najboljše rezultate - dolgotrajno svilnato kožo.

Aplikacija je na voljo je v Google Play in iTunes.

Ne spreglejte