Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
5. 7. 2017,
16.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

1

Natisni članek

bikini moda trend Na dopustu

Sreda, 5. 7. 2017, 16.33

6 let, 6 mesecev

Dan bikink: Se še spomnite zapeljivih začetnic?

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

1

bikini | Foto IMDb

Foto: IMDb

Ta majhna dvodelna oprava za kopanje je od nekdaj burila domišljijo, a ko so jo prvič predstavili, je nekatere sploh niso hotele nositi.

Ste vedeli, da so bikinke stare že več kot 70 let? Prvič jih je leta 1946 izdelal in predstavil francoski oblikovalec Louis Reard, a ker je njegov model vključeval trakce na bokih in s tem razkrival mnogo preveč, ga ni hotela nositi nobena manekenka.

Reard je zato prosil eksotično plesalko Micheline Bernardini, da ga je nosila prva. Kmalu po tem so bikinke postale eden najbolj priljubljenih modnih kosov po vsem svetu.

Micheline Bernardini v domnevno prvem bikiniju. V rokah drži škatlico, v katere je lahko pospravila bikinke, ki jih nosi. | Foto: Getty Images Micheline Bernardini v domnevno prvem bikiniju. V rokah drži škatlico, v katere je lahko pospravila bikinke, ki jih nosi. Foto: Getty Images

Iz sveta filma so se prve opogumile Brigitte Bardot, Raquel Welch in Ursula Andress, ki so jih nosile tako na velikem platnu kot na plažah v zasebnem življenju.

Fotogalerija
1 / 3

Zagotovo najbolj priljubljene in že kultne so zlate bikinke, ki jih je kot princesa Leia nosila Carrie Fisher leta 1983 v filmu Vojna zvezd: Jedijeva vrnitev. Carrie jih je nosila zgolj v dveh prizorih, kar pa je bilo več kot dovolj za svetovno slavo. Njenim zlatim bikinkam so se poklonili v marsikateri seriji in filmu, ob vsaki noč čarovnic pa se zanje opogumi tudi marsikatera oboževalka.

Carrie Fisher v svoji najbolj znani vlogi | Foto: IMDb Carrie Fisher v svoji najbolj znani vlogi Foto: IMDb

Kultna serija Prijatelji je princesi Leii namenila kar naslov prve epizode v tretji sezoni leta 1996:

Bikinke so kasneje s pomočjo Pamele Anderson zasenčile enodelne kopalke, ki so se z Obalno stražo v velikem slogu vrnile na modno sceno. Vpadljiv rdeč dizajn z visokim izrezom so ženske in moški po vsem svetu sprejeli z enakim navdušenjem kot bikinke princese Leie, a navdušenje ni trajalo dolgo časa.

Pamela Anderson je poskrbela, da smo na bikinke pozabili vsaj za kratek čas. | Foto: IMDb Pamela Anderson je poskrbela, da smo na bikinke pozabili vsaj za kratek čas. Foto: IMDb

Enodelne kopalke so bile za nekaj let postavljene na stranski tir, lani poleti pa doživele nov preporod.

Letošnje poletje je tako brez dvoma v znamenju enodelnih kopalk, saj mnoge znamke poročajo, da je prodaja do neba poskočila tudi pri nas. Znašle so se tudi med prtljago za dopust številnih Slovenk, a rezultati naše ankete kažejo, da se vam dvodelne kopalke še vedno zdijo bolj seksi.

Save

Save

Save

Save

Ne spreglejte