Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
7. 3. 2018,
4.02

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

Natisni članek

lepota Martina Borščak salon Šminkarnica

Sreda, 7. 3. 2018, 4.02

6 let, 1 mesec

Če se stranka ne sprosti, jo raje pošlje domov #foto #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53
Martina Borščak, Šminkarnica | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Martina Borščak vodi majhen, a prikupen salon, katerega bistvo je samo eno: dobro počutje strank. Ponuja tipične lepotne storitve, a z drugačnim pristopom. "Kozmetika, mejkap in vse iz naše branže je postalo nekakšen instant servis, jaz sem pa še vedno človek stare šole in verjamem, da se je treba s stranko ukvarjati," pravi.

Šminkarnica je salon z drugačno mantro. Martina Borščak v njem namreč ne ponuja hitre nege, ampak popolno sprostitev, pri kateri se ji stranke predajajo tudi po dve uri ali celo tri.

Zagovarjam dejstvo, da si moraš vzeti čas zase. Kozmetika, mejkap in vse iz naše branže je postalo nekakšen instant servis, jaz sem pa še vedno človek stare šole in verjamem, da se je treba s stranko ukvarjati."

Zato bo, če je stranka nemirna in se ji vidno mudi, Martina raje prekinila svoje delo. "Če me stranka pokliče, da nujno potrebuje nego, jo sprejmem, ampak ravno zadnjič sem eno po 20 minutah poslaladomov, ker je ves čas gledala na telefon in je ves čas imela v glavi, kaj vse mora narediti."

Video: Planet TV


Drži se načela, da ne bo kradla časa, saj želi, da se stranka pri njej ustavi, zato jo je sprejela teden kasneje. "Ko je uredila vse stvari in je bila tukaj res sama s sabo, je prišla nazaj in v tretmaju uživala."

Njene veščine ličenja cenijo tudi pri slovenskih izdajah revij Elle in Cosmopolitan. | Foto: Ana Kovač Njene veščine ličenja cenijo tudi pri slovenskih izdajah revij Elle in Cosmopolitan. Foto: Ana Kovač

Nedavno je kot mojstrica ličenja sodelovala tudi pri milanskem tednu mode. | Foto: Ana Kovač Nedavno je kot mojstrica ličenja sodelovala tudi pri milanskem tednu mode. Foto: Ana Kovač

Nega s pogovorom in nega v tišini

Martina se je v 13 letih dela v tej panogi naučila, kako strankam svetovati, predvsem pa, kako jih tudi poslušati. To namreč spada zraven, pravi. Zato jim ponuja dve različni negi, v tišini in pogovorno terapevtsko.

"Živimo v času, v katerem je veliko stresa in težav, osebnih in poslovnih. Zato ponujam dve negi; ena je Trenutek zame, kjer je stranka sama s sabo in je uro in pol do dve tiho, uživa v vseh dotikih. Potem pa je tu še nega obraza s terapijo, kjer jaz kot čustveno nevpletena oseba poslušam, kaj se z njo dogaja, brez kakršnekoli sodbe. In strankam to veliko pomeni. Zato ker sem nekdo, ki se mu lahko res izpove, ne da bi jih obsojala."

Domačnost Martinine Šminkarnice:

Fotogalerija
1 / 10

Zelo individualno je tudi ličenje, saj je vsak človek popolnoma edinstven, tako v potezah obraza kot tenu kože in barvi oči, razlaga.

Jaz ničesar ne delam instantno. Vse je prilagojeno dogodku, kamor stranka gre; ali se poroči ali gre kaj praznovat ... ne posnemam videza drugih. Vsaki stranki se posamično prilagodim glede na njeno barvo oči, barvo kože ... Človeka ne spreminjam, ampak ga potenciram - tisto, kar ima, potenciram do maksimuma. Ne delam senčenja v slogu Kim Kardashian, to ni moja filozofija, ker ne verjamem v tovrstne spremembe.

V salonu poleg nege obraza in ličenja ponuja še depilacijo ter organizira delavnice ličenja, vsak mesec pa še dogodek Pedenčkanje za od osem do deset strank, ki jih uči, kako se vsakodnevno negovati v domači kopalnici. "Predam jim znanje površinskega čiščenja, masaže svojega obraza ter kakšna maska je primerna zanje."

V Šminkarnici hoče predvsem skrbeti za dobro počutje strank. | Foto: Ana Kovač V Šminkarnici hoče predvsem skrbeti za dobro počutje strank. Foto: Ana Kovač

Martina zato svoj salon imenuje kar salon dobrega počutja, v katerem sprejema stranke, ki si znajo vzeti čas zase. "Vedo, po kaj pridejo, vedo, da ne ponujam hitrih servisnih tretmajev."

Ne spreglejte