Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
17. 10. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

4

Natisni članek

modni blog bloganje blog blogerka moda Eva Pakiž ulična moda ulični stil

Ponedeljek, 17. 10. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Ulična moda

Blogerka in manekenka Eva Ahačevčič: Blog je lahko kar resna služba

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

4

Eva Pakiž, ulični stil | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Na topel jesenski dan smo na ljubljanskih ulicah ujeli modno blogerko Evo Ahačevčič, ki nam je poleg uličnega stila dovolila vpogled v ustvarjanje bloga. To ni tako preprosto, kot se marsikomu zdi.

Če vam je Eva Ahačevčič znana, pa ne veste, od kod, je tako verjetno zato, ker je kar nekaj let delala kot manekenka in smo jo lahko videvali v različnih oglasih. Zdaj je manekenstvo za Evo le še hobi, nekaj, kar počne občasno, veliko bolj se posveča modnemu blogu Love, Eva, ki ga je zagnala v začetku letošnjega leta.

"To sem si želela kar dolgo, a si morda nisem upala toliko izpostavljati. Splet okoliščin je potem pripeljal do tega, da sem se veliko naučila o fotografiranju stajlingov in si rekla, da lahko podobno počnem zase, za svoj blog. Moram reči, da sem presenečena, kako lepo je ta blog sprejet, saj ne blogam prav dolgo."

Lahko je resna služba ali zgolj sprostitev

Eva blogu nameni kar precej časa, saj hoče, da je dodelan in izraža njeno osebnost. A to ni dovolj, pravi. "Če hočeš imeti lep imidž, biti kredibilen in hkrati še zadovoljiti naročnike, lahko priprava ene objave vzame precej časa. Moraš sestaviti stajling, fotografinja te mora fotografirati, nato pa še ustrezno obdelati fotografije ... Blog je kar resna služba, če si ga tako vzameš. Lahko pa je zgolj sprostitev, tako da na vsake toliko časa objaviš kakšno malenkost."

Pri sestavljanju objav ji izkušnje iz manekenstva zelo pomagajo, prav tako študij novinarstva. Ravno manekenskim časom se lahko zahvali za hitro prepoznavnost pri naročnikih. "Tukaj se mi je kar kmalu odprlo, saj me naročniki prepoznajo, a moj blog je še mladiček in moram za razpoznavnost moje platforme še precej postoriti. Poti se počasi odpirajo, a verjamem v moč trdega dela in vztrajnosti."

Fotogalerija
1 / 16

Naročniki dajejo zagon

Naročniki in oglaševalci so namreč tisti, ki zagotavljajo zaslužek blogerjem in so pravzaprav tudi razlog za nastanek večine objav.

Slovenija je še precej zaprta, pojasnjuje Eva, a stanje se vseeno izboljšuje. "Naročniki se vedno bolj zavedajo, da so blogi zelo atraktivne platforme, prek katerih se lahko oglašujejo, zato se v tem smislu naš trg kar odpira. Je pa seveda treba vložiti veliko energije in sklepati veliko kompromisov. To je krasen zagon za naprej, da imaš željo ustvarjati, da si čim bolj zanimiv, inovativen in se upaš tudi odpreti javnosti."

Tudi sama je s pomočjo bloga začela razkrivati več o sebi, tako je na primer na blogu objavila, da se je poročila in spremenila priimek. "V vsako objavo, ki jo boste prebrali pri meni, poskušam vplesti osebne občutke in anekdote. Takšne stvari se mi zdijo prijetne za objavo, saj se mi zdi prav, da moji sledilci vedo, kaj se mi dogaja v življenju," nam je še zaupala.

O tem, kdaj sestavi svoj stajling:

Kako Eva kombinira cenejše kose z dražjimi:

Eva na hitro o …

... naj modnem kosu: kosmati brezrokavniki in plašči.
... dodatku, ki jo spremlja vsak dan: poročni prstan.
... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla: Ker obožujem udobje in mi ni všeč, da karkoli omejuje moj korak, ne maram oprijetih oblek in kril. V oblačilih se moram počutiti svobodno.
... tem, česa v modi ni nikoli preveč: igranja z detajli.
... izbiri med visokimi petami ali čevlji brez pete: čevlji s platformo.
... svoji modni ikoni: Krasni sta Olivia Palermo in Jessica Alba.

Vsak ponedeljek vam bomo predstavljali ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Ne spreglejte