Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 5. 2021,
9.06

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

3

Natisni članek

Vogue Billie Eilish

Ponedeljek, 3. 5. 2021, 9.06

3 leta

Billie Eilish za Vogue pozirala v perilu: Nenadoma si hinavec, če pokažeš kožo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

3

Billie Eilish | Billie, kot je nismo vajeni. | Foto Instagram

Billie, kot je nismo vajeni.

Foto: Instagram

Priljubljena zvezdnica, ki smo je že od začetka njene kariere vajeni v ohlapnih oblačilih, je tokrat presenetila. Za Vogue je pozirala v seksi spodnjem perilu - na lastno željo.

Billie Eilish krasi naslovnico britanske izdaje revije Vogue, na kateri pa ni videti tako, kot smo je vajeni. Namesto prevelikih, ohlapnih oblačil in v žive barve pobarvanih las nosi zapeljivo spodnje perilo, njena pričeska pa je urejena v stilu pin-up deklet v klasični svetli barvi.

Spremembo naj bi si zaželela 19-letnica sama, ki je ob tem poudarila, da je njena moč v tem, da bo počela to, kar hoče. Zaveda se, da bodo nanjo letele kritike, kot so vprašanja: "Zakaj nosiš korzet, če spodbujaš ljubezen do lastnega telesa? Zakaj ga torej ne pokažeš?" Na to v svojem slogu brez dlake na jeziku odgovarja: "Gre za to, da bom počela to, kar hočem."

Dodala je, da se v opravi za Vogue počuti bolj ženstveno. "Taka, kot me je do zdaj videl svet, se sama nisem počutila poželjivo. Ampak tako je bilo vse moje življenje, ne gre samo za slavo."

"Če sem cipa, sem na to ponosna"

Ravno stereotip "vročega dekleta" je najbolj zaznamoval njeno samopodobo, zdaj pa se hoče končno počutiti opolnomočeno, ne glede na to, ali nosi ohlapno trenirko ali Guccijev korzet, pravi.

Nenadoma si hinavec, če pokažeš kožo, si lahka, si cipa. Če sem, sem na to ponosna. Potem smo vsa dekleta cipe. Obrnimo to naokrog in bodimo ponosne na to. To, da kažeš svoje telo in kožo ali ne, ti ne bi smelo odvzeti spoštovanja.

Nato je še pripomnila: "Ne zanikajte me kot vzornice samo zato, ker vas vzburjam."

Noče se več skrivati za ohlapnimi oblačili

Billie je v pogovoru za Vogue priznala, da je ohlapna oblačila začela nositi zaradi težav s samopodobo, ki so se začele že zelo zgodaj v mladosti, ko je zaradi lastnega telesa padla v depresijo. Skrivanje za velikimi oblačili ji je dajalo določeno varnost, je razložila. 

Ravno zaradi tega je bila postavljena pod drobnogled, takoj, ko si je drznila obleči majico, ki je razkrivala nekaj kože, pa je dvignila ogromno prahu. Odziv večine ji ni bil všeč. "Pisali so na način: 'Dobro zanjo, da se počuti dobro v svoji večji koži.' Jezus Kristus, dobro zame? Jeb... se! Takoj, ko nekdo naredi nekaj, česar svet ni vajen, to napihnejo, kar je še huje."

"Bistvo je v tem, da delaš tisto, v čemer se počutiš dobro. Če hočeš na operacijo, pojdi na operacijo. Če hočeš obleči obleko, za katero nekdo misli, da si v njej videti prevelika, ti pa se v njej počutiš dobro, si videti dobro," je dodala.

Na Instagramu, kjer ima več kot 83 milijonov sledilcev, je fotografije za Vogue pospremila z besedilom: "Obožujem te fotografije in zelo sem uživala na fotografiranju. Delaj, kar hočeš, kadarkoli hočeš."

Billie Eilish
Trendi Billie Eilish objavila naslovno pesem novega Bonda
Ne spreglejte