Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 2. 2013,
8.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

moda ulični stil vintage

Ponedeljek, 11. 2. 2013, 8.44

7 let, 12 mesecev

"Babičina omara je kot skrinjica zakladov"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maja, 21 let: modne trende kombinira s kosi iz babičine omare

Tokrat nas je presenetila Maja, ki je v zasneženi Ljubljani izstopala v pretežno črnih oblačilih, ki so bila v učinkovitem kontrastu z njenimi svetlimi lasmi in rdeče naličenimi ustnicami. In čeprav si ob hladnem jutru, kakršno je bilo tisto, mnogi na glavo poveznejo kapo, spet drugi pa raje nič, je enaindvajsetletna Ljubljančanka nosila ljubek klobuček. Ta je, kot je razkrila, skupaj s šminko na ustnicah že skoraj njen zaščitni znak.

Z obleko sporočaš, kdo si Maji ni vseeno, kako je videti, ko se odpravi iz hiše, saj je prepričana, da z načinom oblačenja daješ o sebi neko sliko. "Z obleko sporočaš svetu, kdo si," je prepričana zgovorna študentka komunikologije, ki jo navdihujejo modne revije, blogi in tudi opazovanje ljudi na ulici, kar še posebej rada počne, ko je na kakšnem potovanju. "Inspiracija je povsod, tudi v glasbi," pravi. In kako bi opisala svoj slog? "Hm," se zamisli,"morda kot mešanico trendov s kosi iz babičine omare."

Omara z vintage zakladi Ker je bila njena babica v mladosti šivilja, se v njeni omari še zdaj skrivajo lepo ukrojeni in predvsem ohranjeni kosi, med katerimi danes Maja z navdušenjem brska in oblačilom, ki bi sicer ždela v omari, spet podari mladost. "Všeč mi je, da imajo ta oblačila zgodbo," o kosih izpred desetletij govori Ljubljančanka, ki jih kombinira tudi s sodobnimi trendi. "Seveda spremljam tudi trende, všeč so mi recimo pasteli in črtice, to pa združim z vintage kosi, ki jih nima nihče drug."

"Babičina omara je kot skrinjica zakladov," je navdušena, čeprav z veseljem brska tudi po trgovinah, kjer med nakupovanjem stavi na ljubezen na prvi pogled. "Premišljenega nakupovanja ne poznam, če mi je nekaj res všeč, tisto potem kupim." Tako je predvsem pri nakitu, s katerim večkrat doda tisto piko na i celotnemu stajlingu.

"Nekoč bi rada zase šivala sama" Kdaj pa kdaj se tudi sama loti kakšnega ustvarjalnega projekta, ki ga pokaže tudi na svojem blogu, kjer sicer deli svoj navdih, vsakodnevne oblačilne kombinacije in podobno. "Fino se mi zdi, da si sposoben nekaj ustvariti sam, s tem pokažeš svojo kreativnost, ne nazadnje pa recimo iz navadne majice ustvariš 'carski' kos."

Med Majinimi načrti za prihodnost je tudi to, da bi se naučila šivati. Ko je bila mlajša, si je med drugim želela biti tudi modna oblikovalka, in kdo ve, kaj jo čaka v prihodnje. "Nekoč bi rada zase šivala sama in upam, da se od babice naučim šivati."

Ne spreglejte