Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
20. 4. 2018,
11.04

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,11

6

Natisni članek

Ashley Graham plus size manekenka Instagram

Petek, 20. 4. 2018, 11.04

5 let, 12 mesecev

Ashley Graham tarča kritik zaradi svojih oblin

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,11

6

Ashley Graham | Foto Instagram

Foto: Instagram

Močnejšo manekenko Ashley Graham si je za tarčo vzel profil na Instagramu, ki sledilcem sporoča, da manekenke z oblinami niso prave manekenke in da celo promovirajo debelost.

Ashley Graham že nekaj mesecev velja za zagovornico oblin in zdravega odnosa do svojega telesa, kot ena redkih "plus size" manekenk pa je trenutno znana po vsem svetu. A ne pozdravljajo vsi nejnega poslanstva o širjenju ljubezni do oblin.

Na profilu alice_connor7575 na Instagramu je kar nekaj njenih fotografij, s katerimi hoče oseba za njim pokazati, kakšna je Ashley v resnici. Primerja jo z vitkejšimi manekenkami in celo označuje za debelo.

Takšne objave nato pospremi z značkami #fitvsfat (fit vs. debelost, op. p.), #againstobesity (proti debelosti, op. p.), #againstfatmodel (proti debelim modelom, op. p.), #fatgirl, (debelo dekle, op. p.), #fatmodel (debel model, op. p.).

To je glavna napaka, ki jo pri modi delajo ljudje z odvečnimi kilogrami #video

Manekenka ni ostala tiho

Ashley je kmalu opazila ta profil in na Instagramu jasno povedala, kaj si misli o takšnih kritikah. V več instazgodbah je sledilcem sporočila, da nikoli ne smejo dopustiti, da jim kdorkoli govori, kakšna lepota je sprejemljiva in kakšna ne.

Ashley Graham | Foto: Cover Images Foto: Cover Images

"Vem, da delujem malenkostno, ko objavljam te neumne fotografije, a moram vam povedati, da nihče ne more določiti, kakšen je resničen, debel ali lažen model. Tvoja teža, barva kože, lasje ali verska pripadnost, nič od tega ne določa, ali si pravi model ali ne," je razložila in spodbudila vsa dekleta, naj se borijo za svoje sanje ne glede na vse.

Sicer pa je tudi Ashley zelo "resnična", saj sama na Instagramu redno izpostavlja in objavlja tudi svoje malo manj popolne dele telesa, kot je na primer celulit.

Ashley Graham brez sramu pokazala celulit

Nekateri pa s svojimi oblinami niso zadovoljni in se v šovu The Biggest Loser Slovenija borijo za to, da bi izgubili čim več kilogramov. V današnji oddaji lahko spremljate tehtanje in novo izločanje, sicer pa je šov na sporedu od torka do petka ob 21.05.

Ne spreglejte