Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 10. 2016,
16.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Repetitor koncert Kino Šiška

Petek, 14. 10. 2016, 16.02

6 let, 6 mesecev

V Ljubljano se vrača srbski Repetitor!

Oglasno sporočilo

Eden najbolj priljubljenih in atraktivnih srbskih rock bandov v Kinu Šiška predstavlja novo ploščo Gde ćeš?, izdano pri slovenski založbi Moonlee Records.

Foto: D. Rajic | Foto: Foto: D. Rajic

Pred nekaj meseci je med ljubitelji trših glasbenih ritmov završalo ob novici, da se v oktobru obeta novi album srbskih post-punk ustvarjalcev skupine Repetitor. Navdušenje je bilo povsem razumljivo, saj je Repetitor že vrsto let ena najatraktivnejših koncertnih skupin daleč naokrog. Iskrenost, glasnost in odprtost so zaščitni znaki benda, ki v Sloveniji uživa simpatije že od svojih prvih nastopov.

Začetek zgodbe skupine Repetitor sega v leto 2005, ko se je beograjskima najstnikoma Mileni Milutinović, bobnarki, in Borisu Vlastelici, kitaristu ter pevcu, pridružila basistka Ana-Marija Cupin. Četudi niso bili ravno vešči igranja svojih inštrumentov, so občinstvo prepričali s svojimi koncertnimi nastopi, na katerih se je pevec Vlastelica večkrat znašel na rokah množice. Še pred izdajo prvega albuma z naslovom Sve što vidim je prvi put leta 2008, so predstavniki t. i. nove srbske scene z zmago na Art & Music festivalu v Puli opozorili nase tudi medije v širši regiji. Prvenec je postal priljubljen tudi v Sloveniji, med drugim je zasedel drugo mesto na lestvici najboljših tujih albumov leta 2008 Radia Študent.

Skoraj štiri leta po prvencu so izdali album Dobrodošli na okean pod okriljem slovenske založbe Moonlee Records ter z njim razblinili dvome o prekletstvu drugega albuma. Sledilo je obdobje koncertiranja po državah nekdanje Jugoslaviji, Evropi in na Kitajskem, saj občinstvo s prepoznavanjem iskrenosti sporočil pesmi ni imelo težav, četudi besedil niso razumeli. Morda sta bili ravno ta iskrenost in neposrednost  razlog, da so bili Repetitor po desetih letih prva srbska skupina, ki je še pred izdajo drugega albuma nastopila na Kosovu s koncerti v Gračanici, Leposaviću in Prištini.

Kljub pričakovanjem ter pozivov oboževalcev, da naj se vendar ponovno odpravijo v studio, so Repetitor z novim albumom odlašali in čakali na primeren trenutek. Tako bo 18. oktobra izšel njihov tretji album Gde ćeš? in le dva dneva zatem bodo z velikim koncertom v ljubljanskem Kinu Šiška pričeli svojo evropsko koncertno turnejo. Pot jih bo vodila od Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Slovaške, Češke do Nizozemske, kjer bodo nastopili na glasbenem festivalu Le Guess Who? ob boku svetovnim zvezdam, kot so Dinosaur Jr., Lee Ranaldo, Savages, Black Mountain in skupina Swans, ki bo 25. oktobra nastopila tudi v Kinu Šiška.

Repetitor - Beskraj | Foto: Repetitor - Beskraj

Ne spreglejte