Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2013,
9.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2013, 9.27

7 let, 12 mesecev

Petdeset odtenkov parodij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Medtem ko se v Hollywoodu ukvarjajo s tem, kdo bo odigral glavni vlogi v priredbi romana Petdeset odtenkov sive, se je na spletu in televiziji nabralo kar nekaj parodij. Mi smo izbrali pet najboljših.

1. Petdeset vrtnih lop sive barve

Namesto bičev in kravat je uporabnik @50ShedsofGrey na Twitterju do danes objavil že kar lepo zbirko vrtnih lop sive barve in drugih odtenkov ter odlomkov iz knjige, ki so prirejeni tako, da govorijo o vrtnarjenju. Na primer: "Njeno tele se je napelo in zatrepetalo, ko je začutila, val za valom, ki se premika po telesu. Verjetno bi ji moral povedati za novo električno ograjo." Vrtne dogodivščine z erotičnim pridihom so že izšle v knjižni obliki.

2. Petdeset odtenkov karaok

Erotično knjigo si je v svojih oddajah privoščilo kar nekaj komikov, med njimi tudi Jimmy Fallon, ki je priredil posebne karaoke, v katerih so tekmovalci ob glasbi hišnega ansambla The Roots prepevali besede iz romana. "Našel sem nekaj olja za dojenčke, naj ti ga vmasiram v zadnjico."

3. Petdeset odtenkov piščanca

Slab literarni slog erotičnega romana je navdihnil tudi pisce, na primer F. L. Fowlerja, ki je spisal 50 receptov za pečenje piščanca z naslovom Petdeset odtenkov piščanca, ter Benyja Myhro in Jenno Johnson, ki sta napisalo knjigo Petdeset odtenkov slanine. Erotika in kuhanje gresta očitno dobro skupaj.

4. Petdeset sramot Earla Greya

Ko smo že pri knjižnih parodijah, na račun glavnega junaka Christiana Greya se je pošalila tudi Fanny Merkin (psevdonim za pisatelja Andrewa Shafferja), ki je v središče svojega romana postavila Earla Greya, mladega in arogantnega tajkuna, čigar temna skrivnost ni veselje do sado-mazo spolnih odnosov, temveč petdeset sramotnih navad, kot so nakupovanje v Walmartu vsako soboto ter igranje zmajev in čarovnikov.

5. Petdeset odtenkov komedije

In kot se spodobi za slabo napisano erotiko, kakršna so sporočila newyorškega kandidata za župana Anthonyja Weinerja in seveda roman E. L. James, jo mora doživeto prebrati komik. Na primer Gilbert Gottfried:

Ali pa Ellen Degeneres:

Za največje ljubitelje romana so sicer med drugim pripravili še muzikal z naslovom Spank!, ki je trenutno na turneji po ZDA, na Twitterju pa se je pojavilo tudi nekaj Christianov Greyev, ki burijo domišljijo strastnim bralkam romana.

Ne spreglejte