Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
13.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kino Šiška

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 13.03

8 let

Kulturni evro: Kino Šiška z družbenoodgovorno pobudo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S 27. februarjem v Kinu Šiška začenjajo družbenoodgovorno pobudo Kulturni evro, s katero bodo od vseh prejemnikov podarjenih vstopnic zbirali prispevke, ti pa se bodo iztekali v skupni fond.

Koncert Anne Calvi, v četrtek, 27. februarja, v Kinu Šiška pomeni tudi začetek družbenoodgovorne pobude centra urbane kulture. Gre za projekt Kulturni evro, s katerim bodo v Kinu Šiška vse zapisane na seznamu gostov – novinarje, vse imetnike letnih vabil in prejemnike nagradnih vstopnic, z izjemo gibalno in senzorno oviranih otrok do šest let in tehnične ekipe, ki sicer ni vsebinsko vpeta pri posameznem dogodku – prosili za obvezni prispevek v višini dveh evrov.

Ob koncu koledarskega leta bodo zbrana sredstva nakazali izbranemu posamezniku ali skupini, ki se bo odzvala na javno povabilo. V prvem letu bodo k projektu povabili tiste, ki načrtujejo snemanje glasbenega albuma in so stari do 25 let, v skupini mora biti takih vsaj polovica. Prihodnje leto bodo k sodelovanju povabili ustvarjalce in producente s področja sodobnega plesa.

Zbrani prispevki za snemanje albuma Med na javno povabilo prijavljenimi glasbenimi projekti bo tri izbrala žirija: vodja glasbenega programa Kina Šiška Matjaž Manček, založnik in kritik Andraž Kajter in glasbeni novinar Miran Inhof. Dokončna odločitev za projekt, ki bo prejel zbrana finančna sredstva, pa bo potekal med donatorji prispevkov. Glasovanje bo potekalo od 1. maja naprej, in sicer z neposrednim glasovanjem ob vsakokratni donaciji.

Rok za oddajo projektov je 13. aprila, zbrana sredstva pa bodo izbranemu glasbenemu ustvarjalcu ali skupini podeljena 19. decembra. Album bodo morali izdati do 31. maja prihodnje leto, v Kinu Šiška pa pripraviti tudi promocijski koncert.

Kulturni evro v vrednosti od tri do štiri tisoč evrov Glede na statistiko preteklih sezon v Kinu Šiška pričakujejo, da bodo v okviru kulturnega projekta do konca leta zbrali od tri do štiri tisoč evrov.

Partner pri projektu je tudi Eventim, ki se v imenu projekta odpoveduje tisku kulturnih vstopnic, pa tudi proviziji v ta namen izdanih vstopnic. Do zdaj so med mediji podporo že izkazala uredništva Planet Siol.net, Žurnala, Mladine, Pogledov, Dnevnika, Stopa, Vala 202, City Magazina, Poleta in Radia Študent kot tudi uredništvo največjega hrvaškega glasbenega portala muzika.hr. Kulturni evro podpira tudi Oddelek za kulturo MOL.

Ne spreglejte