Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 8. 2017,
8.31

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča: Hit d. d.

Foto: Hit d. d.

Natisni članek

advertorial Park Wine Party Nova Gorica vinarji vino

Sreda, 30. 8. 2017, 8.31

2 meseca, 1 teden

Zdravica letošnji trgatvi

Vsebino omogoča: Hit d. d.

Foto: Hit d. d.

Park Wine Party

V zadnjem avgustovskem vikendu so se že tradicionalno zbrali odlični vinarji, prvovrstni kuharji in dobri glasbeniki, ki so proslavili žlahtno kapljico. Dogodka Park Wine Party se je letos udeležilo več kot 400 ljubiteljev vina, ki so izbrali tudi vino večera.

V Novi Gorici so prejšnji petek z zabavo Park Wine Party pospremili začetek letošnje trgatve. Dober odziv obiskovalcev, teh se je zbralo prek 400, potrjuje, da je ljubiteljev vin in kulinarike, ki iščejo nova doživetja, pri nas vedno več.

V Hitu poudarjajo, da s tovrstnimi dogodki vedno znova ponosno združujejo vrhunske lokalne vinske zgodbe, kuharska znanja mladih Hitovih chefov in zabavne note primorskih glasbenikov. Letošnje druženje pa je bilo posebno tudi zato, saj je letošnjo trgatev najprej ogrozila spomladanska pozeba, nato suša v Primorju, nazadnje pa je v Brdih kar dvakrat klestila toča. Prav zato so primorski vinogradniki še toliko bolj hvaležni za izkupiček v vinogradih.

Park Wine Party | Foto:

Nepozaben večer z izbranimi vini, jedmi in glasbo

Organizatorji so navdušeni nad udeležbo letošnjega dogodka, ki ga je pospremilo čudovito vreme. Med gosti je bilo poleg Slovencev lepo število Italijanov, vinarji pa so si tako lahko malo odpočili po napornih dneh, saj so nekateri že globoko v delu.

Barmani so za elegantnim vstopnim pultom zadovoljevali okuse tudi tistih, ki so so zaželeli brezalkoholnih koktajlov ali vinskih koktajlov, osrednji prostor pa so zavzeli vinarji z vini, ter Hitovi gostinci z utrinki tega, kaj se trenutno dogaja v njihovih kuhinjah.

Sproščeno druženje na letošnjem Park Wine Party so pospremili Big band Nova, primorska Tinkara Kovač in gostja iz italijanske Gorice Paolo Rossato ter goriški DJ Martin Bone, ki so poskrbeli za džez atmosfero in plesne poletne ritme. Vinarji pa so se tako lahko malo razvedrili po napornih dneh, saj so nekateri že globoko v delu.

Park Wine Party | Foto:

Zvezda večera vino Borisa Lisjaka

Novost letošnje Parkove vinsko-kulinarične zabave na prostem je bilo tudi povabilo obiskovalcem k izboru najbolj všečnega vina večera.

Vsak izmed vinarjev je izmed predstavljenih vin izbral eno in ga dal v ocenjevanje obiskovalcem. Ti so tako imeli na voljo 18 različnih vzorcev, med katerimi je največje število glasov prejelo vino Borisa Lisjaka iz Dutovelj, in sicer Sara, letnika 2007. Gre za zanimivo kraško zvrst cabernet sauvignona, merlota in terana, ime pa nosi po prvi Borisovi vnukinji.

Park Wine Party | Foto:

Na letošnji poletni zabavi Park Wine Party so sodelovali: Movia, Borut Reja (Kozana), Marjan Simčič, Piro, Klet Brda, Vina Aleksander, Ščurek, Valter Sirk, Belica, Osti jarej (Lisjak), Bjana, Wine estate Sutor, Kmetija Prinčič, Vina Štokelj, Bregar, Pucer z Vrha, Vinska klet Ferdinand in Korenika & Moškon.

Hitovi kuharji so pripravili naslednje kulinarične kreacije:

Tomaž Mrevlje, kuhar v restavraciji hotela Lipa
Kuhan junčji jezik na kremi iz pomaranče in karamelizirane lupine pomaranč z ocvrtimi porovimi laski.

Martin Saksida, kuhar v restavraciji Tiffany v Parku
Pečena govedina, dimljen kostni mozeg, okisana šalotka, krebuljica in cvetačna krema s slanino.

Janez Faletič, kuhar v restavraciji Mediterraneo v Perli
Ocvrt polpet z rakci in koromačem, fregola z osočnikom v ribji redukciji, peteršiljev sponge, sušen paradižnik, želatina iz rakcev.

Adi Blaško, glavni kuhar v restavraciji Tiffany v Parku
Oskorjena hobotnica, pire hobotnice s kisom pasijonke, limonina majoneza in maslena omaka.

Tadej Jug, kuhar v restavraciji Calypso v Perli, član slovenske kuharske reprezentance
Ječmen s travniško koprivino kremo, jagnječji ragu s starano kobariško skuto in hrustljavček iz orehov.

Alen Arbi Milošević, slaščičar v Perli
Smetanova strjenka iz bele čokolade z malinovo omako, malinov žele, brownie z malino, malina, prelita z belo čokolado, čokoladna solzica.

Park Wine Party | Foto:

Večeri z vinarji in vinska doživetja se v Novi Gorici nadaljujejo

- V Parku bodo naslednji večer z vinarji priredili že 8. septembra 2017, ko se bo gostom predstavil vinar Mitja Lavrenčič z vini Sutor
- Zimska različica dogodka, Park Wine Stars, bo ljubitelje vin in kulinarike razveselila prvi petek februarja 2018
- V Novi Gorici pa se lahko za aperitiv ali prijetno druženje v centru mesta vedno ustavite v Vinoteki Solum na Bevkovem trgu.

Ne spreglejte