Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 10. 2015,
13.21

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Pubec Borut Cvetko Štajerska vino

Petek, 16. 10. 2015, 13.21

4 leta, 4 mesece

Za tiste, ki jim je všeč mlado, so tukaj štajerski pubeci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kar 27 štajerskih vinarjev se je povezalo v projekt s hudomušnim imenom Pubec - pod to blagovno znamko bodo predstavili svoja mlada vina.

Prava ideja ob pravem času – slab mesec pred martinovim se je 27 štajerskih vinarjev oziroma kleti povezalo v projekt Pubec, s katerim bodo skupaj nastopili na trgu mladih vin. "Izkoristiti nameravamo veliko praznino na področju mladih vin in po zgledu dobrih praks iz tujine razviti unikatno zgodbo na tem področju tudi v Sloveniji, na Štajerskem," je ob predstavitvi projekta povedal njegov pobudnik Borut Cvetko, sicer kreativni direktor agencije Mediaspeed. Sam ni vinar, poudarja, je pa ljubitelj vina in si predvsem želi dvigniti prepoznavnost Štajerske kot vinske destinacije.

Vinarji se bodo tako s svojimi mladimi vini predstavili pod skupno blagovno znamko Pubec, s katero želijo doseči večjo prepoznavnost in moč na slovenskem trgu, pa tudi na trgu sosednjih držav, predstaviti mlado vino kot posebno "zvrst" in Štajersko kot glavno destinacijo zanj.

Mlado vino v mestu z najstarejšo trto "Maribor se ponaša z najstarejšo trto na svetu, zdaj postaja tudi zibelka prvega načrtovanega povezovanja regijskih vinarjev na področju mladega vina," pa je ob predstavitvi Pubeca izpostavila Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje. "Verjamem, da bo PUBEC dolgoročno pripomogel h krepitvi prepoznavnosti Štajerske kot turistične destinacije. Danes štejejo vsebine in Pubec zagotovo prinaša celostno zgodbo, ki je v Sloveniji še ni," je dejala in dodala, da lahko s tovrstnimi projekti v Maribor in okolico privabijo še veliko več obiskovalcev.

Bliža se prva pokušina Vas zanima, kakšni so ti vinski pubeci? Prvič se bodo na ogled in v pokušino postavili 2. novembra na 1. Salonu štajerskih mladih vin v Mariboru, medtem ko za prihodnje leto že načrtujejo širšo promocijo drugod po Sloveniji.

Ne spreglejte