Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 8. 2015,
10.04

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

advertorial Marino Furlan Park Wine Party

Petek, 14. 8. 2015, 10.04

2 meseca, 1 teden

Vino in kulinarika z roko v roki na prostem: Park Wine Party v Novi Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novo Gorico, najmlajše slovensko mesto, mnogi poznamo kot priljubljeno središče turizma, povezanega z igrami na srečo, pa tudi z vrhunsko kulinariko.

Tu se ob naši najlepši reki, Soči, srečujemo s prepletom poti, ki povezujejo različne primorske vinske ceste, od Brd, pa vse prek Vipavske doline do Krasa. Kot nalašč za postanek in sproščeno pozno poletno druženje na prostem. Ob kozarčku vinske kapljice in spremljavi slastnih grižljajev, ki jih za to priložnost pripravlja ekipa mladih ustvarjalnih kuharjev.

Kaj se bo 28. avgusta zvečer dogajalo v parku pred Hitovim centrom Park v Novi Gorici, odkrivamo v pogovoru z Marinom Furlanom, mladim chefom kuhinje v hotelu Park, ki se lahko pohvali s številnimi nastopi in nagradami na največjih mednarodnih kuharskih tekmovanjih.

Nasmejan, mlad obraz nas sprejme v Parkovi restavraciji Tiffany. Marino Furlan pričenja priprave na večerjo za italijanske goste in si sredi dela vzame trenutek za pogovor.

Kako boste na prostem povezali vino in kulinariko? Na prizorišču pred Parkom, praktično v neposredni bližini središča Nove Gorice, bomo poskušali ustvariti sproščeno vrtno zabavo, namenjeno vsem ljubiteljem vina in kulinarike. Zato smo tudi dogodek poimenovali Park Wine Party.

Dogodek torej ni samo za izbrance … Seveda ne, želim resnično poudariti, da ne gre za dogodek zaprtega tipa, ampak so prijazno vabljeni vsi, ki želijo poletni petkov večer preživeti malo drugače, ob prijetnem druženju, glasbi in seveda okušanju skrbno pripravljenih jedi in izjemnih primorskih vin. Na ta način želimo tudi ljudem, ki ne zahajajo v Park zaradi igralnice, približati odlično Parkovo kulinarično ponudbo.

Koga lahko v vaši družbi še pričakujemo? Povabili smo mlade kuharje, s katerimi smo že večkrat uspešno sodelovali in postali dobri prijatelji. Z nami bodo Adi Blažko (hotel San Martin v Šmartnem), Simo Komel (gostilna Kobjeglava), Boštjan Jamšček (restavracija Donatela Rogaška Slatina), Mojmir Šiftar (restavracija Tomi Portorož), Miladin Pavlović (restavracija Magma Nova Gorica). In seveda številni vinarji iz Brd in Vipavske doline. Omenil bom kar blagovne znamke njihovih vin: Vina Sveti Martin, Tilia, Mavrič, Vipava 1894, Jakončič, Movia, Simčič, Klet Brda, Sirk, Pucer in Ščurek. Sami mojstri.

Po vrtni zabavi se boste preselili v središče mesta. Običajno je razpoloženje na vinsko-kulinaričnih dogodkih zelo veselo in sproščeno, verjamem, da bo tako tudi tokrat, zato bomo nadaljevali z druženjem in okušanjem vin v Vinoteki Solum na Bevkovem trgu. Recimo da bo to neke vrste After Party z didžejem, tako da bodo željni plesa lahko tudi zaplesali.

Kako je z vstopnicami? Vstopnice lahko kupite na vseh prodajnih mestih Eventima, prek Parkove spletne strani, v turistični agenciji Hittours in na točki Privilege v Parku. Pohitite, saj je cena v predprodaji le 20 evrov, na dan dogodka pa 25 evrov, vključuje pa neomejeno število vzorcev vin in prigrizkov.

Vi ste kljub svoji mladosti srce Parkove kuhinje, vodenje ste prevzeli leta 2014. Koliko časa ste že doma v kuhinji oziroma kulinariki? V domači od majhnega, ljubezen do kuhanja mi je privzgojila že pranona, kot rečemo na Primorskem. Rad sem jo opazoval pri delu in dovolila mi je, da poskusim, da pomagam. Ta ljubezen me je vodila do poklica, ki ga z veseljem opravljam dobrih dvanajst let. Danes pa mi kuhanje predstavlja veliko več kot poklic ali službo … kuhanje je zame način življenja. Kje ste pridobivali izkušnje? Ker je kuhanje neposredno povezano s hrano, z živili, s surovinami, z darovi narave, se z njim na nek način srečujemo na vsakem koraku. Treba je znati opazovati, poskusiti, eksperimentirati in tako pridobivati znanje in izkušnje. Veliko pa sem se naučil tudi na tekmovanjih, od starejših kolegov, v Parku smo res dobra ekipa.

Kdo so vaši vzorniki? Težko bi koga posebej izpostavil, zelo cenim predvsem tiste kuharje, ki znajo s svojo ustvarjalnostjo iz preprostih surovin pripraviti odlične jedi.

Ste tudi član državne kuharske reprezentance. Res je, leta 2016 nas čaka kuharska olimpijada v Erfurtu. Velik izziv in velika odgovornost.

Kaj vam pomenijo tekmovanja? Redno se udeležujem tekmovanj z namenom pridobivanja izkušenj, spoznavanja novih smernic, preizkušanja svojega znanja, poleg tega pa na tekmovanjih dobimo tudi neko predstavo o tem, kam sodimo. Prav kmalu, med 12. in 14. oktobrom, bom na Gostinsko-turističnem zboru, ki se bo letos odvijal v Hitovi Perli, sodeloval kot tekmovalec v kategoriji Kuhanje in postrežba svečanega menija.

In kam sodite? Zelo se trudimo, sodimo zagotovo med boljše restavracije na Primorskem, če ne v Sloveniji, smo pa sicer manj prepoznavni, ker smo vendarle del celovite ponudbe centra Park. Tiffany, ime naše restavracije, zato še ne pove dovolj. Upam, da jo bomo tudi s takimi dogodki uspeli približati širši javnosti.

Ne spreglejte