Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 6. 2009,
14.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 19. 6. 2009, 14.06

6 let, 6 mesecev

Vina iz osrčja Krasa – Vinakras

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poletje je čas brezskrbnega poležavanja na vročih plažah, čas ko se s prijatelji prepustimo uživanju na vrtnih zabavah in čas, ko si vroče poletne dni popestrimo s kozarcem svežega, hladnega vina.

Zato vam v kleti VINAKRAS SEŽANA priporočamo naša sveža bela vina, ki jih odlikuje mineralnost, iskrivost in sadnost. Med njimi prav gotovo ne moremo mimo VITOVSKE GRGANJE – avtohtone kraške sorte. Vitovsko grganjo ali kar na kratko vitovsko, prepoznamo po zlato – rumeni barvi in vonju, v kateremu zaznamo grenivko in mandelj. S svojo sadno cvetico, ki spominja na eksotično sadje, ananas in hruško pa vas bo osvežil tudi SIVI PINOT. To je harmonično vino s tipično jantarjevo barvo, ki se odlično poda k lahkim poletnim jedem kot so:testenine in razne solate.

Ljubitelji belih vin boste lahko izbrali tudi med MALVAZIJO, ki vas bo prav tako nagradila s svojo sadnostjo, CHARDONNAYEM, ki ga boste prepoznali po značilni sortni vonjavi svežega jabolka in SAUVIGNONOM, katerga sadno – cvetne vonjave se prepletajo v harmonijo z vonji zelišč.

Omeniti velja, da imamo v kleti VINAKRAS SEŽANA dolgoletno tradicijo, ki je skupaj z zaupanjem kraških vinogradnikov, pripomogla k temu da smo postali največja klet v kraškem vinorodnem okolišu. Ker smo del kraške pokrajine ostajamo zvesti TERANU, ki predstavlja kar dve tretjini naše proizvodnje. Ko govorimo o TERANU imamo v mislih vino, ki s svojo intenzivno karminasto rdečo barvo, prijetno sadno cvetico in okusom po jagodičevju razveseljuje in krepi vsakega, ki v njem uživa.

Poleg terana in izbranega terana pa ponujamo tudi arhivsko vino TERANTON, rdečo KRAŠKO in belo MARMORNO PENINO ter TERANOV LIKER.

Vabimo vas, da nas obiščete na spletni strani www.vinakras.si ali v Sežani na Sejmiški poti 1 a, kjer boste lahko okušali vsa naša vina v čudovitem ambientu enoteke iz leta 1861.

Podarite sebi in svojim najdražjim kozarec odličnega vina.

Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Oglasno sporočilo

Ne spreglejte