Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2015,
15.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Odprta kuhna

Torek, 1. 9. 2015, 15.29

6 let, 7 mesecev

Tako je videti Odprta kuhna, ki prvič gostuje na morju (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Priljubljena prehranska tržnica Odprta kuhna na prvi septembrski dan prvič gostuje v Kopru.

Na ljubljanskem Pogačarjevem trgu je Odprta kuhna prisotna že tretje leto, letos so projekt razširili še v Celje, pri tem pa je bila skrita želja, da bi prišli tudi v Koper, je pojasnila predstavnica za odnose z javnostjo Odprte kuhne Nina Gaspari.

Tudi v Kopru želijo po njenih besedah obiskovalcem, tako turistom kot domačinom, pokazati, da je Slovenija "fenomenalna kulinarična destinacija" z zelo raznoliko ponudbo, zato je po njenem prepričanju prav, da se sami "postavimo na kulinarični zemljevid sveta, kamor spadamo".

Odprta kuhna koncno na obali 🍹🍔 #odprtakuhna #openkitchen #bazilika #icedtea #vsco #vscocam

A photo posted by Anja K. (@_k3ndi) on

Slovenske in mednarodne specialitete, vrhunska vina in piva Na Carpacciovem trgu in v sosednji Taverni se bo vse do 23. ure predstavljalo 28 različnih ponudnikov, tako lokalnih kot iz vse Slovenije. Razkrili bodo široko paleto okusov, od tradicionalne slovenske kulinarike do kulinarike z domala vseh koncev sveta. "Tako bomo lahko potovali od Tajske do Indije, Mehike, Bližnjega vzhoda," pravi Gasparijeva.

Prav tako bo poskrbljeno tudi za vegane in vegetarijance, predstavljajo pa se tudi ponudniki odličnega vina in mikropivovarji, zlasti slovenski. Kot je še dodala Gasparijeva, je poskrbljeno "praktično za vsak žep in za vsak okus ali dieto".

Kjer je hrana, tam smo mi 😁 #bazilika #odprtakuhna #vsco #vscocam

A photo posted by Zala L (@_za_la) on

V Koper se zagotovo še vrnejo V Odprti kuhni so zadovoljni tudi s sodelovanjem z mestno občino pri izvozu projekta v Koper, in čeprav naslednjega datuma gostovanja še niso določili, se bodo zagotovo še vrnili na morje. "Nikoli ne gremo nobene nove lokacije odpirat samo zato, da pridemo enkrat," je ob tem dodala Gasparijeva. Določitev novih datumov bo sicer odvisna tudi od vremenske napovedi, saj se bliža jesen, ko je ta zelo nepredvidljiva.

Ne spreglejte