Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2016,
6.03

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

ocenili smo ocena gostilne Arboretum Volčji Potok golf

Četrtek, 7. 4. 2016, 6.03

6 let, 4 mesece

Restavracija golf kluba Arboretum: skoraj preveč zimzeleno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Ocenili smo: Restavracija golf kluba Arboretum

Naša golf igrišča ponujajo pisan spekter restavracij, najboljša pa je menda tista pri Kamniku.

Že večkrat smo zapisali, da prazna vreča ne stoji pokonci, in to velja tudi za igralce golfa. Praktično vsako golf igrišče ima restavracijo, kjer je mogoče nekaj malega pojesti in se okrepčati po napornih 18 luknjah.


Restavracija Arboretum

Volčji Potok 43g, 1235 Radomlje

Telefon: +386 1 831 80 80


So pa lokali po igriščih različni, nekateri so lahko zelo povprečni, v tujini pa so mnogi prestižni in celo ocenjeni z Michelinovimi zvezdicami. Pri nas tako visoko ne segajo, niti nočejo. Marsikje je zato jedec, ki ga palica in žogica utrudita, nad ponudbo pravzaprav razočaran.

Notranja oprema se je nekoč zagotovo zdela zelo sodobna, zdaj pa je že precej retro. | Foto: Notranja oprema se je nekoč zagotovo zdela zelo sodobna, zdaj pa je že precej retro.

In kako je v Arboretumu pri Kamniku? Zunaj pred upravno zgradbo, če je le sončno, je zelo simpatično. Govorimo tudi o pogledu na zeleno valovito igrišče z obveznim ribnikom in peskom, ki rada ustavita kakšno nenatančno udarjeno žogico. V notranjosti je urejeno v slogu časa, v katerem so odprli igrišče, in ne bi bilo slabo, če bi stvari malce obnovili. A lokal je čist, simpatičen, natakarji poznajo svoj posel, v ozadju pa vrtijo klasično glasbo. Vsaj večino časa.

K pogrinjku spadajo olive, paradižnik v oljčnem olju, sezoni primeren čemažev namaz in kruh oziroma pogača, podobna belokranjski. Kosila za lačne golfiste so po 17 evrov, kar je ugodno, ker gre za izbor štirih jedi, ki pa smo mu mi, lačni kot vedno, dodali hladno predjed. Tako smo začeli s solato s kozicami, ki ji po stari navadi dodajo rožnat majonezni preliv, mini paradižnike, popečen kruh in koruzo.

Solata s kozicami | Foto: Solata s kozicami

Že malce pozabljena jed prestižnih restavracij niti ni bila slaba, tudi morskih prebivalcev v skledi je kar mrgolelo, toda brez dvoma je bil regrat s krompirjem in ocvirki, ki so ga prav tako ponujali za uvod, na višji ravni.

Med ponujenimi juhami smo izbrali razmeroma pikantno čemaževo s popečenimi kruhki in smetano ter običajno, rumeno-oranžno govejo juho z rezanci, korenjem in peteršiljem. Korektno. Več smo pričakovali in manj dobili pri majhnih njokih s čemažem in koščki pršuta (pa tudi nekaj divjih špargljev se je našlo vmes).

Njoki s čemažem in pršutom | Foto: Njoki s čemažem in pršutom

Smetanasto jed smo zalili z izjemnim tokajem, ki mu Movia reče Exto, iz leta 2009, nato pa je že prispela retro mešana solata (paradižnik, fižol, kumare, trdo kuhano jajce, krompirjeva solata in zelene reči), ki jo ponudijo pred glavno jedjo.

Za to fazo smo izbrali piščanca po cajunsko, kar naj bi pomenilo sladko pikantno meso, ki pa je bilo, verjetno zaradi slovenske zadržanosti do preveč ostrih jedi, bolj sladko kot res cajunsko. Na drugi strani je bil, podobno kot piščančji file, tudi kos brancina opremljen s pečenim krompirjem in velikimi belimi beluši. In podobno nič posebnega. Veliko boljši je bil sladki finale, torta Pavlova oziroma hrustljav beljak, nadevan s smetano in jagodami ter okrašen z vijolicami.

Piščanec, ki v Arboretumu nosi ime "po cajunsko" | Foto: Piščanec, ki v Arboretumu nosi ime "po cajunsko"

Morda ob koncu naštejemo še nekaj možnosti, ki jih nismo preizkusili, pa igralca golfa vedno čakajo na svojem mestu: pršut z melono, kaprese, solata s piščancem, rezanci s tartufi, kopica biftekov in rostbifov, telečji file … Pri vinski karti je medtem treba izpostaviti, da se držijo (zelo) starih letnikov vin od Batiča do Movie, Santomasa, Horvata in Kupljena, nekoliko aktualnejša sta Bučinel in Četrtič.

Zelo natančno so izbrane penine, ob njih pa edino tuje vino – Moet&Chandon. Toliko iz simpatičnega lokala, kjer imajo tako glasnega kuharja, da je njegovo oštevanje podrejenih slišati do miz, in kjer imajo na travi ob restavraciji svoj zeliščni vrt.

Torta Pavlova | Foto: Torta Pavlova

Povzetek

Ena boljših restavracij ob naših golf igriščih, ki jo je kar krepko načel zob časa, med pregledom jedi pa je mogoče najti nekaj povsem solidnih postavk. Kosila so po 17 evrov, če se menija lotite sami, pa gre seštevek na okoli 30 evrov.

Vinska karta je solidna, iz kdo ve kakšnih razlogov imajo razmeroma stare letnike. Največ je primorskih, nekaj štajerskih. Morda so cene za kakšen odstotek previsoke.

Ocena

Ocena gostilne: 3 | Foto:

 

 

Rubrika Ocenili smo ni plačana. Izbor restavracij je prepuščen uredništvu in ocenjevalcu Mihi Firstu, ki restavracije obiskuje nenapovedano.

Ne spreglejte