Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
4. 1. 2017,
9.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

hrana kulinarika revija Monocle Mercator

Sreda, 4. 1. 2017, 9.32

6 let, 6 mesecev

Priznana revija pohvalila projekt znanega slovenskega soseda

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
sadje Mercator Radi imamo domače

Britanska revija Monocle je v svoji zadnji prilogi predstavila in pohvalila Mercatorjev projekt Radi imamo domače, ki pozdravlja majhne, lokalne pridelovalce.

Revija Monocle, ki velja za nekakšen globalni "trend-setter", je v svoji zadnji izdaji Forecast 2017, ki predstavlja trende za leto 2017, predstavila tudi projekt Radi imamo domače.

Gre za krovni projekt Mercatorja, ki po mnenju Monocla predstavlja odličen primer sodelovanja trgovca in majhnih, lokalnih pridelovalcev.

Velika pohvala iz tujine

Če veliki trgovski sistemi običajno pomenijo predvsem pritisk na majhne dobavitelje, je po oceni Monocle projekt Radi imamo domače pravo nasprotje. Dodali so, da projekt pomeni veliko priložnost za male, lokalne dobavitelje, ki s tem pridobivajo enkratno poslovno priložnost, ter da Mercator s tem projektom dela bistveno več kot drugi trgovci, saj s širino ponudbe in javnimi zavezami dokazuje, da dolgoročno spodbuja lokalno pridelano zdravo hrano.  

mercator radi imamo domače | Foto:

Še več, Mercator po njihovem mnenju postaja platforma za male proizvajalce, ki za svoj razvoj in prihodnost potrebujejo dolgoročnost pri sodelovanju s trgovskimi mrežami. Všeč jim je tudi vizija: veliki trgovec na strani majhnega, lokalnega proizvajalca.

V družbi štirih najboljših primerov

Poleg Mercatorja so v članku o novih trendih na področju hrane in trgovine omenili še štiri odlične primere, za katere ocenjujejo, da pomenijo odlično poslovno prakso in vzpostavljanje novih trendov:

  • nov center v Singapurju, ki združuje koncerte, kulinariko, kulinarično šolo,
  • prenovljeno tržnico v Sydneyju,
  • nov način povezovanja različnih institucij na področju lokalno pridelane hrane v Portlandu, ZDA,
  • nov koncept ponudbe hrane v hotelu v Madridu.

Novim trendom so namenili pet strani:

Fotogalerija
1 / 3

Revija Monocle spremlja globalne trende, v ediciji Forecast pa že vrsto let najavlja globalne trende na različnih področjih. Osredotočeni so na globalne trende, poslovanje, področje kulture in oblikovanja. Imajo lastno mrežo dopisnikov, njihovi ključni trgi pa so: ZDA, VB, Avstralija, Kanada, Singapur, Nemčija, Portugalska, Italija, Francija in Hongkong. 

Monocle izdaja tudi različne priročnike za potovanja, zdravo življenje, kulinariko itd. Imajo svoje lastne prodajalne, ki združujejo različna področja oz. koncepte, svojo lastno radijsko postajo in še veliko drugega.

Ne spreglejte