Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 5. 2016,
13.39

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Rio Mare

Foto: Thinkstock, Rio Mare

Natisni članek

predjed namaz prigrizek Rio Mare kulinarika tuna recept advertorial

Torek, 31. 5. 2016, 13.39

2 meseca

Prigrizki in predjedi, ki nas vedno navdušijo

Vsebino omogoča Rio Mare

Foto: Thinkstock, Rio Mare

hrana kulinarika | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

V iskanju popolnih idej za lahke popoldanske prigrizke, okusne in bogate zajtrke ter slastne predjedi smo pokukali k mojstrom za tunine in mesne delikatesne jedi, ki nikoli ne razočarajo.

Tunine in mesne delikatese v različnih oblikah so odličen hiter in zdrav prigrizek, ki jih lahko ponudimo kot slasten zajtrk, lahek popoldanski prigrizek, za pogostitev in kot predjed.

Namazi iz kakovostnih sestavin nas vedno navdušijo. Tunini namazi so glavne zvezde vsake pogostitve, vendar jih nimamo vedno časa sami pripravljati. Zato ponujamo nekaj receptov, kako iz že pripravljenih namazov ustvarimo pogostitev, ki bo navdušila še tako zahtevne gurmane.

Novi slani namazi v elitni družbi Rio Mare Pate

 | Foto:

Rio Mare kot vrhunski mojster za že pripravljene tunine namaze v družini Patejev, kjer kraljujeta liniji Rio Mare Pate in Rio Mare Rustico, ponuja pet novih okusov.

Paleto vrhunskih slanih namazov, primernih za vsako priložnost in različne potrošnike, so obogatili s tuninim namazom, tuninim namazom s papriko, namazom s kuhanim pršutom, s piščančjim namazom in piščančjim namazom s paradižnikom.

Značilnosti novih namazov: zelo mehka tekstura, ki se z lahkoto maže, so slastni in primerni tako za zajtrk kot popoldansko malico ter tudi za bolj zahtevne predjedi ali prigrizke na zabavah.

Vsi novi namazi, razen namaza s kuhanim pršutom so brez konzervansov ter so bogat vir beljakovin.

Slastne skušnjave

Pripravili smo nekaj receptov za jedi, v katere smo kot piko na i dodali nove namaze Rio Mare.


namazi Rio Mare | Foto: Nenačrtovana večerja: zvitki iz kumar s tuninim namazom Rio Mare bodo primerne za gostje, ki so se zadržali malo dlje.

Sestavine:

Rio Mare Pate tunin namaz
korenje, ki ga zrežemo na paličice
kumaro, ki jo zrežemo na tanke rezine

Priprava:

Rezino kumarice samo na eni strani obložimo z Rio Mare tuninim namazom in dodamo nekaj korenčkovih paličic. Rezino zvijemo v slasten zvitek.


  • namazi Rio Mare | Foto: Več kot malica: topli sendvič smo z namazom s kuhanim pršutom spremenili v hitro, a slastno specialiteto za popoldansko malico ali bogat zajtrk.

Sestavine:

Rio Mare Pate namaz s kuhanim pršutom
paradižnik
artičokine sredice
jajčevec
šparglji
mocarela
olivno olje
balzamični kis
mehke štručke

Priprava:

Artičoke dobro osušimo. Na pekač položimo narezan jajčevec, ki ga pokapljamo z olivnim oljem in balzamičnim kisom, na peki papirju v pečici pečemo približno 20 minut, da se jajčevci zmehčajo. Štručke razpolovimo in jih bogato obložimo z Rio Mare Pate namazom s kuhanim pršutom, pečeno in svežo zelenjavo ter vse skupaj pečemo v opekaču.


  • namazi Rio Mare | Foto: Slastna večerja s skrivnostnim dodatkom: polnjene paprike po mediteransko.

Sestavine:

paprike
Rio Mare Pate tunin namaz s papriko
čebula
kuskus
koruza
pinjole
olive
feta sir
bazilika

Priprava:

Popražimo čebulo in vmešamo narezano zelenjavo. Posebej skuhamo kuskus in ga dodamo zelenjavi, primešamo na koščke narezan feta sir ter začinimo z baziliko. Dodamo še Rio Mare Pate tunin namaz s papriko. Z zmesjo napolnimo paprike in jih postavimo v pekač ter pečemo pol ure.


  • namazi Rio Mare | Foto: Predjed za gurmane: polnjena jajčka s piščančjim nadevom

Sestavine:

6 trdo kuhanih jajc
Rio Mare Pate piščančji namaz s paradižnikom
paprika v prahu
kečap
gorčica
kisla smetana

Priprava:

Trdo kuhana jajčka razpolovimo in rumenjake ločimo od beljakov ter iz njih naredimo kremo za polnjenje. V rumenjake, ki smo jih pretlačili z vilicami, vmešamo Rio Mare Pate piščančji namaz s paradižnikom, žlico kečapa in žlico gorčice, ter nekaj žlic kisle smetane. Sestavine dobro premešamo in s kremo napolnimo beljake ter posujemo s ščepcem paprike ali kakšno drugo slastno začimbo.

logo Rio Mare | Foto: Rio Mare uporablja le najboljšo in kakovostno tunino iz najčistejših morij.

Njihovo meso na koncu proizvodnega postopka pridobi izrazito rožnato barvo, je mehko in okusno. Čiščenje se vedno izvaja ročno, saj noben stroj na svetu ne bi zmogel dovolj temeljito in skrbno očistiti različne velikosti tuna.

Ne spreglejte