Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 6. 2017,
14.56

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Perutnina Ptuj

Foto: Črtomir Goznik, Thinkstock, Pertutnina Ptuj

Natisni članek

advertorial Perutnina Ptuj žar piknik

Ponedeljek, 5. 6. 2017, 14.56

2 meseca, 1 teden

Poseben dogodek za zvezdnika šova Zvezde plešejo

Vsebino omogoča Perutnina Ptuj

Foto: Črtomir Goznik, Thinkstock, Pertutnina Ptuj

Perutnina Ptuj

Na Ptuju so v prvih junijskih dneh pripravili piknik sprejem za trenutno najbolj znani ptujski plesni par Urško Vučak Markež in Jerneja Brenholca.

Njun velik uspeh je zahteval intenzivni nekajmesečni trud, zaradi česar sta imela manj časa za zasebno življenje in bližnje. Prav zato so v Perutnini Ptuj pripravili piknik, na katerega sta lahko povabila vse svoje najdražje in se jim na simboličen način zahvalita za podporo in "potrpežljivost" v času njune odsotnosti.

Ob tej priložnosti so jim predstavili novo piknik linijo iz Perutnine Ptuj – piknik linijo brez E-jev in aditovov. Pridružil se jim je Zavod za turizem Ptuj, ki je obiskovalce popeljal na prijeten sprehod z ogledom ptujskih znamenitosti, Grand Hotel Primus pa je ptujski plesni zvezdi presenetil z razvajanjem v njihovem Valens Augusta wellness centru.

Vesela druščina se je zabavala ob piknik dobrotah Perutnine Ptuj. | Foto: Vesela druščina se je zabavala ob piknik dobrotah Perutnine Ptuj.

Odličen piknik tudi pri vas doma

Če želite, da bo vaš pojedina z žara resnično uspela, izberite kakovostne mesne izdelke – tiste, ki ne vsebujejo aditivov in konzervansov. Pri svojem mesarju ali v hladilnikih prodajaln po vsej Sloveniji poiščite izredno kakovostne izdelke Perutnine Ptuj, ki jih najdete pod oznako Piknik linija.

Izbirate lahko med široko paleto izdelkov iz piščančjega ali puranjega mesa – od najrazličnejših steakov, okusno zloženih ražnjičev in nabodalc do čevapčičev, pleskavic in klobasic. Prava poslastica so tudi njihova piščančja bbq krilca in steaki.

Perutnina Ptuj | Foto: Prvi izdelki za žar brez aditivov in E-jev

Perutnina Ptuj je prva na slovenskem trgu, ki je razvila piknik linijo brez E-jev in aditivov.

S skrbno nadzorovanimi tehnološkimi postopki so željeno obstojnost in kakovost izdelkov dosegli z naravnimi začimbami in aromami. Pri razvoju nove piknik linije so sodelovali strokovnjaki z različnih področij, od živilske tehnologije do nutricionistike in trženja.

Izberite svoj najljubši prvak na žaru in si zagotovite najboljšo žar zabavo, s katere bodo vsi odšli siti in zelo nasmejani.

Izberite najboljšo prilogo

Za vrhunske mesne specialitete bo poskrbela Perutnina Ptuj, vi pa pripravite še prave priloge – solatne, zelenjavne ali testeninske. Katerega od spodnjih predlogov bi najraje poskusili ob piščančjih čevapčičih Perutnine Ptuj ali poleg piščančjih BBQ steakov?

Solata | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Sočna solata z jajci

Sestavine:

hrustljava zelena solata

2 kuhani jajci

1 večji kuhan krompir

češnjev paradižnik

paprika

parmezan

koruza

kis, olje

sol in poper

Postopek:

Skuhajte krompir in jajce. Solato, paradižnik in papriko operite in narežite v skledo, v katero dodajte še narezana kuhana jajca, krompir in koruzo. Parmezan narežite na majhne lističe, dodajte poper, sol, kis in olje ter na rahlo premešajte.

Nasvet za postrežbo: Sočno solato postrezite s piščančjimi ali puranjimi čevapčiči Perutnine Ptuj, odlično pa se podajo tudi s piščančjimi ražnjiči.


Solata | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Carpaccio z bučkami in paradižnikom

Sestavine:

150 g feta sira

4 paradižniki

1 žlička kaper

20 črnih oliv

2 bučki

timijan

drobnjak

meta

sol

poper

olivno olje

Postopek:

Bučke operite in jih z lupilnikom narežite na tanke rezine, paradižnike narežite na osmine, feto narežite na kocke. Na krožnik postavite bučke in paradižnike in jih enakomerno posujte z narezanimi kaprami, olivami in sirom. Začinite po okusu in postrezite.

Nasvet za postrežbo: carpaccio postrezite skupaj s puranjo pleskavico Perutnine Ptuj, fit nabodalci Perutnine Ptuj ali z grill perutničkami Perutnine Ptuj.


Solata | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Riževa solata z zelenjavo

Sestavine:

250 g riža basmati

70 g graha

1 jajčevec

1 bučka

1 korenje

1 paprika

3 žlice sojine omake

1 manjša čebula

sol in poper

olivno olje

Postopek:

Riž skuhajte v vodi in počakajte, da se ohladi.

V ponvi na olju prepražite na majhne koške narezano čebulo, dodajte grah, nato pa še vso preostalo zelenjavo, narezano na koščke. Kuhano zelenjavo polijte s sojino omako, dodajte riž in premešajte. Solato postrezite hladno.

Nasvet za postrežbo: Riževa solata se odlično poda piščančjim BBQ steakom Perutnine Ptuj, ognjenim perutničkam Perutnine Ptuj ali puranjim piknik klobasicam Perutnine Ptuj.

 

 

Ne spreglejte