Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
9. 6. 2017,
13.11

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

#dopustujdoma Podravska #dopustujdoma #dopustujdoma Hotel Tisa Pohorje Na dopustu golaž

Petek, 9. 6. 2017, 13.11

3 leta, 11 mesecev

Pohorje bo zadišalo po divjačinskem golažu

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Golaž | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Pohorje bo v soboto v znamenju najboljših kuharjev golaža. V neokrnjeni naravi pred hotelom Tisa na Hočkem Pohorju bo namreč tradicionalno tekmovanje v pripravi najbolj okusnega divjačinskega golaža v kotličku.

Do zdaj je prijavljenih osem ekip s Štajerske, ki bodo golaž začele pripravljati ob 9. uri, prijave pa še sprejemajo. Med njimi so profesionalni kuharji iz okoliških gostiln in hotelov, kot so Ruška koča, hotel Zarja, turistična kmetija Grašič Gradišnik, pa tudi ljubiteljski kuharji, nam je zaupal organizator golažijade Robert Jeršič.

Število članov ekipe ni omejeno, večina že prijavljenih ekip pa šteje tri ali štiri člane. Jeršič sodelujočim svetuje, da sestavine in opremo prinesejo s seboj, saj bodo le tako lahko iztisnili svoj maksimum. Po njegovih besedah je za pripravo dobrega golaža ključno kakovostno meso. V tem primeru divjačina, ki ne sme biti žilava, vse drugo je skrivnost vsakega kuharja.

Za sladico pohorske specialitete

Po dobrih treh urah, kolikor bodo imele ekipe časa za kuhanje v kotlu na odprtem ognju, bo strokovna komisija ocenila njihove mojstrovine. Poskrbljeno bo tudi za živo glasbo, razglasitev zmagovalca bo ob 14. uri.

Obiskovalci golažijade pred hotelom Tisa na Hočkem Pohorju se bodo lahko posladkali tudi s pohorskimi specialitetami in se udeležili vodene degustacije vin v hotelski vinoteki. | Foto: Osebni arhiv Obiskovalci golažijade pred hotelom Tisa na Hočkem Pohorju se bodo lahko posladkali tudi s pohorskimi specialitetami in se udeležili vodene degustacije vin v hotelski vinoteki. Foto: Osebni arhiv

Vsi obiskovalci, ki bodo golaž preizkusili - za porcijo bo treba odšteti pet evrov, za polovično pa 3,5 evra -, bodo sodelovali v žrebanju za privlačne nagrade. Za sladico si bodo lahko privoščili pohorske specialitete, ki jih bodo s seboj prinesle kuharske ekipe iz že omenjenih gostišč. Najbolj znana je seveda pohorska omleta.

Obiskovalci se bodo lahko udeležili tudi vodene pokušine vin v hotelski vinoteki, kjer ponujajo praktično vsa vina iz štajerskega vinorodnega okoliša.

 

Ne spreglejte