Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 8. 2023,
11.24

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasno sporočilo

Natisni članek

hrana Trajnost IKEA rastlinski hot dog hot dog PR članek

Četrtek, 24. 8. 2023, 11.24

2 meseca, 2 tedna

Podjetje IKEA predstavlja trajnostno različico priljubljenega hot doga

Oglasno sporočilo

Sloviti hot dog podjetja IKEA je že več kot 40 let priljubljena izbira kupcev, ki jih nakupovanje v naši trgovini povsem zlakoti. Klasika pa zdaj dobiva sodoben pridih, saj je rastlinski hot dog, ki se ponaša z odličnim okusom in teksturo, postal najnovejši dodatek k družini poslastic podjetja IKEA na rastlinski osnovi.

Rastlinski hot dog_3 | Foto: Podjetje IKEA Foto: Podjetje IKEA

Pridružil se je rastlinskim in zelenjavnim kroglicam ter zelenjavnemu hot dogu, ki so med kupci trgovine IKEA Ljubljana zelo priljubljeni. Od odprtja trgovine je bilo namreč prodanih 151.534 rastlinskih kroglic, 126.522 zelenjavnih kroglic in 66.182 zelenjavnih hot dogov.

"Poslanstvo podjetja IKEA je ustvarjanje boljšega vsakdana za mnoge ljudi in na področju prehrane lahko k temu prispevamo s ponudbo okusne, bolj zdrave in bolj trajnostne izbire," pravi Helene von Reis, vodja oddelka za prehrano v podjetju IKEA of Sweden.

S ponudbo rastlinskega hot doga po dostopni ceni želijo v podjetju IKEA navdušiti še več kupcev za izbiro obrokov na rastlinski osnovi.

"Kupcem želimo ponuditi več možnosti rastlinskih obrokov z manjšim vplivom na podnebje. Izbira živil rastlinskega izvora pogosto pomeni tudi manjši okoljski odtis v primerjavi živili, ki vsebujejo živalske sestavine," pravi Helene von Reis.

Rastlinski hot dog_2 | Foto: Podjetje IKEA Foto: Podjetje IKEA

Eden od izzivov med razvojem je bil, kako ustvariti hot dog na rastlinski osnovi s teksturo, ki bi bila podobna klasičnemu hot dogu. Pri mesni različici je običajno ovoj mesa tisti, ki zagotavlja hrustljavost ob ugrizu. Rastlinska hrenovka posnema zvok in čutne izkušnje ob ugrizu v običajno mesno hrenovko in hrustlja kot prava.

"Veliko časa smo posvetili razvoju, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo za svoje kupce. S svojim odličnim okusom, teksturo in hrustljavostjo ob ugrizu je hot dog na rastlinski osnovi odlična alternativa klasičnemu hot dogu," pravi Helene von Reis.

Rastlinski hot dog, ki vsebuje riževe beljakovine, čebulo, jabolko, sol in poper, ima uravnotežen okus. Dodali smo mu tudi značilno aromo dima, ki je ključna za okus klobase.

Rastlinski hot dog_1 | Foto: Podjetje IKEA Foto: Podjetje IKEA

"Hot dogi so v naši Švedski restavraciji in Prodajalni švedske hrane IKEA Ljubljana izjemno priljubljeni. Zato sem vesel, da družini hot dogov dodajamo tudi takšnega na rastlinski osnovi. Tako lahko še koga navdihnemo, da se odloči za bolj trajnostno izbiro. Hot dog je narejen iz certificiranih odgovornih virov, poleg tega pa je tako okusen kot originalna različica. Moj nasvet? Dodajte mu ocvrto čebulo. Zelo švedsko in zelo okusno," je dejal Danijel Subotić, vodja oddelka Food v podjetju IKEA Slovenija.

Hot dog na rastlinski osnovi je v Sloveniji na voljo od letošnjega poletja.

Naročnik oglasnega sporočila je IKEA SLOVENIJA, D.O.O.

Ne spreglejte