Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2016,
7.59

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Perutnina Ptuj

Foto: Thinkstock, Perutnina Ptuj

Natisni članek

advertorial prazniki prazniki Perutnina Ptuj pečen piščanec

Ponedeljek, 12. 12. 2016, 7.59

2 meseca, 1 teden

Namig za slastne praznike: kako pripraviti najbolj sočnega in hrustljavega piščanca

Vsebino omogoča Perutnina Ptuj

Foto: Thinkstock, Perutnina Ptuj

Piščanec | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ste že v nizkem štartu za načrtovanje prazničnega jedilnika? Za vas imamo tri namige, s katerimi boste nedvomno poželi glasen aplavz vseh navzočih.

Pečen piščanec nedvomno velja za najbolj priljubljeno izbiro prazničnih receptov. Namesto da bi se zapletali s tveganim eksperimentiranjem, imamo rešitev, ki je obsojena na popoln kulinaričen uspeh. Predstavljamo vam tri šampione, vsakega s svojim značajem in vsakega s svojo posebnostjo: Ptujskega piščanca, Štajerskega piščanca z bučnimi semeni in Mediteranskega piščanca s soljo s Piranskih solin – vse tri s pečatom Natur Premium Perutnine Ptuj.

Zakaj Natur Premium?

Perutnina Ptuj je prva v Sloveniji vpeljala napredno in prijazno rejo piščancev. Gre za rejo z visokimi standardi, v kateri se piščanci lahko prosto gibljejo in uživajo na zraku. Ravno zato je meso višje kakovosti, sočno in okusno – prav takšno, kot so ga poznale naše babice.

 

Trije zmagovalci za tri decembrske priložnosti

Perutnina Ptuj | Foto: Ko pride Miklavž …

Zakaj ne bi Miklavža letos pričakali z večerjo, ki ga bo čisto premamila, hkrati pa razorožila tudi nagajive parklje.

Sestavine:

Mediteranski piščanec Natur Premium

500 g krompirja

30 g masla

80 g moke

1 jajce

ščepec soli

skodelica drobtin

olje za cvrtje

Piščanca postavite v ogreto pečico in ga specite po navodilih na embalaži. Medtem pripravite maso za ocvrtke: olupljen in skuhan krompir pretlačite v skledi in mu dodajte malo, moko, sol in jajce. Dobro premešajte in izoblikujte krokete, ki jih povaljate v drobtinah in spečete v ogretem olju.


Perutnina Ptuj | Foto: Božič z najbolj znano ptujsko marinado

Naj tudi pri vas doma zadiši po domačih sestavinah, ki so jih bili navajeni že naši predniki.

Sestavine:

Ptujski piščanec Natur Premium

kilogram starega belega kruha (žemlje)

peteršilj

manjša čebula

dve jajci

drobtine

sol

poper

skodelica mleka

Piščanca pripravite po navodilih na embalaži. Vmes lahko pripravite svoje kruhove cmoke. Na koščke narezan kruh prelijte z mlačnim mlekom in vmešajte jajca, nasekljan peteršilj, na olju prepraženo čebulo, sol, poper in žlico drobtin. Vse skupaj na hitro premešajte in po potrebi dodajte še drobtine. Oblikujte cmoke poljubne oblike in jih približno 20 minut kuhajte v slanem kropu.

Postrezite jih ob svojem sočnem ptujskem piščancu.


Perutnina Ptuj | Foto: Za najdaljšo noč v letu: pridih Prekmurja

Bučna semena na piščancu in bučno olje na solati. Kombinacija, ki bo vaše brbončice razvajala do novega leta.

Sestavine:

Štajerski piščanec z bučnimi semeni Natur Premium

krompir

korenje

bela koleraba

rumena koleraba

Piščanca postavite v ogreto pečico in ga specite po navodilih na embalaži. Medtem olupite zelenjavo in jo narežite na kocke. Skuhajte jo v vodi do mehkega, jo odcedite in ji na koncu dodajte še žličko zeliščnega masla.

Zakaj bodo vaše decembrske jedi letos še bolj vrhunske?   

Postrezite piščance znamke Natur Premium Perutnine Ptuj in si tako zagotovite popolnoma drugačno kulinarično izkušnjo. Meso blagovne znamke Natur Premium je izredno kakovostno in okusno, saj so bili piščanci rejeni v dobrih življenjskih pogojih.

Kupci in tudi rejci so ga odlično sprejeli, zato si želijo v prihodnosti v Perutnini Ptuj v celoti preiti na nov način reje. | Foto: Kupci in tudi rejci so ga odlično sprejeli, zato si želijo v prihodnosti v Perutnini Ptuj v celoti preiti na nov način reje. Farme rejcev Perutnine Ptuj so manjše od farm velikih evropskih proizvajalcev, rejci si prizadevajo za kakovostno in odgovorno rejo, ki jo vse bolj cenimo doma in tudi v tujini. To dokazuje nov standard reje, prijazne do piščancev, ki se vrača k značilnostim tradicionalne domače reje perutnine.

Nov standard reje, prijazne do piščancev, je po svoje korak nazaj, saj se po svojih značilnostih približuje reji, kot je bila včasih na kmečkem dvorišču. Preurejeni hlevi jim zagotavljajo več prostora, več svetlobe, več gibanja in izhod na prosto. Glavna značilnost novih hlevov je namreč zaščitena "terasa" za piščance, kjer ti radi uživajo na svežem zraku. Zaradi novih pogojev so piščanci bolj zdravi, to pa pomeni tudi višjo raven kakovosti mesa.

Ne spreglejte