Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 3. 2017,
4.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Gorenjska Planica Planica top gostilne Kranjska Gora Rateče Trbiž

Sreda, 22. 3. 2017, 4.14

6 let, 6 mesecev

Najbolj zanimive gostilne v bližini Planice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Si boste ta konec tedna v živo ogledali smučarske skoke v Planici? Svež zrak vzbuja apetit, zato smo pregledali ocene gostiln na Siol.net in izbrali šest najbolj zanimivih v bližini Nordijskega centra Planica - da boste vedeli, kam zaviti.

Skipass, Kranjska Gora

Ocena gostilne: Skipass | Foto: Miha First Foto: Miha First

Nekoliko se že ponavljamo, a restavracija Skipass v istoimenskem hotelu je v zadnjem času močno dvignila letvico preostalim kranjskogorskim gostilnam. Kuhinja je kreativna, a se drži okusov, ki bodo všeč tudi širšemu občinstvu, jedilnik pa so po navdihu razdelili na tri dele, slovenskega, avstrijskega in italijanskega - ker se, kakopak, te tri države stikajo nedaleč stran.


Lipa, Kranjska Gora

hotel Lipa, Kranjska Gora | Foto: Miha First Foto: Miha First

Lipo so pred časom oblekli v novo fasado in jo iz penziona preimenovali v hotel. Pomemben del njihove turistične ponudbe še naprej ostaja restavracija, ki je na trenutke izjemna, a se ob tem ne želi odpovedati ponudbi lignjev ali pic. Je pa zato vinska ponudba obsežna in zanimiva - če ne drugega, lahko pri njih popijete Gravnerja.


Šurc, Rateče

gostilna Šurc, Rateče | Foto: Miha First Foto: Miha First

Rateče so vas ocvrtih pišk, ki jih nudijo (vsaj) tri tamkajšnje gostilne. Vsaka ima svoje zapriseženo občinstvo, mi pa smo bili najbolj zadovoljni pri Šurcu. Čeprav je zdaj že celo dovolj toplo, da lahko jeste na vrtu, ima Šurc zelo prijetno, lepo prenovljeno notranjost in, kot že omenjeno, najboljšo pohano piško v teh krajih, obvladajo pa tudi vse druge ustaljene "slovenske" jedi.


Pri Žerjavu, Rateče

Gostišče pri Žerjavu, Rateče | Foto: Miha First Foto: Miha First

Žerjav, še en rateški ponudnik cvrtja, je tamkajšnja najbolj slavna gostilna. Pri njih so obedovali politiki z maršalom na čelu, zdaj jih oblegajo Italijani, ki ocvrt sir naročajo kot prilogo ocvrti piški. Ob perutnini, ki je povsem solidna, vzemite potico, ki jo je s pisno zahvalo slavil tudi Tito, in rezance z jurčki, ki jih menda pripravljajo po receptu Staneta Dolanca.


Pr' Katr, Dovje

Pr' Katr, Dovje | Foto: Miha First Foto: Miha First

Na poti iz Planice v centralo (ali v obratni smeri) boste na Dovjem naleteli na gostilno oziroma hišo Pr' Katr. Tam boste jedli res poceni in res veliko, ob tem pa v glavnem tudi dobro. Držite se ljudskih jedi, kot so ajdovi žganci s kislim mlekom in dovški krapi, ki so res izjemni in s svojimi dimenzijami povsem dovolj za spodoben obed.


Ristorante Ilija Golf Club, Trbiž, Italija

ristorante Ilija Golf Club, Trbiž | Foto: Miha First Foto: Miha First

Tokrat smo pogledali še malce čez mejo, ne nazadnje je res blizu Planice. Trbiž z okolico ponuja kar nekaj zanimivih gostiln (na pico obvezno zavijte v Osterio Tarvisio), daleč najbolj zanimiva pa je restavracija tamkajšnjega golf kluba, kjer (izvrstno) kuha Ilija Pejić. Avstrijci jo oblegajo že kar nekaj časa, spoznava pa jo tudi vse več Slovencev - in to ne le golfistov.


Ne spreglejte