Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 11. 2016,
11.53

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Žito

Foto: Bor Slana

Natisni članek

advertorial Okus po dobrem kulinarika Maestro Žito

Četrtek, 10. 11. 2016, 11.53

2 meseca

Nagradni natečaj: Potrebujete kuharski nasvet?

Vsebino omogoča Žito

Foto: Bor Slana

Jani in Sašo | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste se morali sredi svojega kuharskega ustvarjanja ustaviti, ker ste se znašli v hudi zagati v slogu "Kaj pa če ..." ali "Ti okusi sploh pašejo skupaj?" Brez skrbi, Sašo in Jani sta spet združila moči, in to z enim glavnim namenom: rešila vas bosta iz kuharskih zagat!

Sašo in Jani bosta tudi to jesen poskrbela za navihani kuharski navdih. In še več: odgovarjala bosta na vaša vprašanja in vam tako priskočila na pomoč pri pripravi vsakodnevnih ali malo bolj zapletenih kulinaričnih mojstrovin.

Origano, peteršilj ali timijan?

Kljub široki izbiri kakovostnih začimb se v naši vsakdanji rabi še vedno osredotočamo na uporabo le nekaterih. Kaj če bi pa od zdaj naprej vaše jedi povzdignili na višjo raven in z izbiro pravih začimb prav vsakemu krožniku dodali tisto pravo piko na i?

Sašo in Jani vam bosta svetovala, kako izbrati prave začimbe za vaše domače specialitete, hkrati pa vam bosta s preprostimi namigi pomagala, da bo vsak vaš obrok prava gurmanska pustolovščina.

Prvi MasterChef vam bo rad svetoval o začimbah

Kako lahko začimbe Maestro še bolj izboljšajo okus vaših jedi? | Foto: Bor Slana Kako lahko začimbe Maestro še bolj izboljšajo okus vaših jedi? Foto: Bor Slana Sašo Miljuševič, ki je svoj medijski kuharski debi doživel pred dvema letoma z zmago na znanem televizijskem šovu, že komaj čaka na vaša vprašanja: "Številni med vami tako kot jaz ustvarjate s srcem in dušo. Ampak čisto vsakemu se je kdaj zgodilo, da kakšna stvar nikakor ne uspe, pa čeprav se trudimo in vztrajamo. Takrat vsi potrebujemo pomoč ali nasvet od nekoga, ki je to oviro že premagal."

Tudi Sašo je svoje kuharsko znanje po zmagi na MasterChefu ves čas nadgrajeval. " In prav to bi rad delil z vami. Zato vsi, ki radi kuhate, imate radi začimbe, radi dobro jeste, vas zanima kakšen kulinarični trik in preprosto ljubite kulinariko, sodelujte v debati z mano in pošljite svoja vprašanja. Z veseljem bom odgovoril na najbolj zanimive, izvirne in zahtevne tegobe iz vaše kuhinje."

Jani je že nabrusil nože: komu bo pomagal?

Z izdelki Zlato polje bodo vaše jedi prava gurmanska pustolovščina. | Foto: Bor Slana Z izdelki Zlato polje bodo vaše jedi prava gurmanska pustolovščina. Foto: Bor Slana Jani Jugovic zelo rad priskoči na pomoč s kakšnim zanimivim in včasih ekstravagantnim kuharskim trikom. Zato izkoristite to priložnost in mu zastavite tisto pravo vprašanje, s katero si boste zagotovili svoje mesto v vrhunski kulinariki.

"Ste se kdaj znašli v zagati pri kuhanju? Niste vedeli, katere začimbe dodamo in kako funkcionirajo z določeno hrano. Jih je boljše uporabiti na začetku ali pri koncu kuhanja. Vabljeni, da pošljete vsa vaša vprašanja, midva bova z veseljem pomagala."

Kakšne so najpogostejše kuharske dileme?

Pošljite svoje vprašanje Janiju in Sašu. | Foto: Thinkstock Pošljite svoje vprašanje Janiju in Sašu. Foto: Thinkstock

Izbrali smo nekaj najpogostejših težav, s katerimi se srečujemo v domači kuhinji:

Ali moram meso soliti pred peko ali proti koncu?

Koliko različnih vrst začimb lahko uporabim v svoji jedi? Kdaj jih dodajamo?

Katere začimbe nikoli ne uporabljamo pri mesnih jedeh?

Ali testenine vedno stresemo v omako?

Ali moram riž zalivati z mrzlo ali vročo vodo? Kako pripravim domačo jušno osnovo?

 

Kako začeti? Z vprašanjem, seveda!

Ne odlašajte, strnite misli in izpolnite obrazec. Verjamemo, da bodo vaše kuharske zagate hitro našle pravo rešitev.

Jani in Sašo bosta na koncu natečaja izbrala deset najbolj zanimivih in izvirnih vprašanj in nanje odgovorila tako, kot se za vse najboljše kuharje najbolj spodobi: med lonci! Res je, odgovore na vaša vprašanja bosta prikazala kar v praksi, v dveh kuharskih videih, ki jih bomo objavili na siol.net.

Vaše sodelovanje v jesenskem kuharskem natečaju bomo seveda nagradili: desetim, ki jih bosta Jani in Sašo izbrala, bomo poslali paketi dobrot Maestro in Zlato polje.

Vikendi za gurmane

Okus po dobrem | Foto: Bor Slana Foto: Bor Slana Naj vam na koncu še namignemo, da boste v naslednjih tednih lahko doživeli pravi kuharski preporod. Ne samo da bosta Jani in Sašo rešila vse vaše kuharske dileme, v posebnih člankih vam bosta tudi svetovala, kako se lotiti kuharskega konca tedna. S posebnimi jedilniki, hitrimi in preprostimi nasveti bodo vaši vikendi to jesen gurmansko zapolnjeni in izpopolnjeni.

Vsak konec tedna bodo z vami odlične aromatične začimbe Maestro in nenadomestljivi izdelki Zlato polje: z njimi in z nasveti Janija in Saša boste postali pravi kuharski šefi.


Nagradna igra je končana, nagrajenci so:

Lidija Perc
Mitja Šegina
Miro Polanko
Daniela Simić
Vanja Rantaša
Matjaž Adamlje
Mojca Adamlje
Dušan Gornik
Aljoša Smolnikar
Polona Kozič

Čestitamo!

Ne spreglejte