Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 6. 2017,
13.34

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Delamaris

Video: Dean Gostimirovič, Gregor Goršič
Foto: Delamaris

Natisni članek

ribe Delamaris anketa advertorial

Četrtek, 8. 6. 2017, 13.34

2 meseca, 1 teden

Morje dobrot, je dovolj pogosto tudi na vašem krožniku? #anketa

Vsebino omogoča Delamaris

Video: Dean Gostimirovič, Gregor Goršič
Foto: Delamaris

Ribe so v kulinariki priznane kot zdrava izbira za vsakodnevno prehrano in hkrati tudi kot idealna hrana za posebne priložnosti. A kako pogosto ribjim jedem posvetimo pozornost, ki si jo zaslužijo? Kdaj jih uvrščamo na svoj jedilnik ter s koliko domišljije in kulinaričnega navdiha? To je tema naše mini kulinarične ankete, ki smo jo opravili med naključnimi mimoidočimi.

Oglejte si simpatično anketo:

Ribe so prava izbira za malico, kosilo ali večerjo. V obliki pakiranih izdelkov so priročne tudi za na pot in lahko jih uporabimo kot popoln dodatek slastnim prigrizkom na poletnem pikniku ali potovanju. Odlično se podajo zelenjavi, testeninam ali rižu. Teknejo tudi pomazane s kruhom. Ribje jedi v pločevinki so že pripravljena jed, a lahko popestrijo vsako kulinarično zamisel, skrbno načrtovano ali ustvarjeno v trenutku navdiha. So nepogrešljiv del uravnotežene prehrane in dobre kulinarike, zato je odlične ribe dobro imeti vedno pri roki! Za hitro potešitev lakote ali kot glavno sestavino različnih kuharskih mojstrovin.

Zaradi pomembne vloge rib v zdravi prehrani ter tudi v sestavi bogatega in raznovrstnega jedilnika za vse starosti in priložnosti smo se odpravili na ulico, da bi izvedeli, kakšne so vaše kulinarične navade in katere so tiste ribe in tisti ribji izdelki, po katerih najpogosteje hrepenijo vaše brbončice. So to tune, morda skuše ali večna klasika – sardele? "Tisoč ljudi, tisoč okusov," pravijo, vendar eno drži – odlična riba tekne vsakomur!

Kot ste se lahko prepričali v naši anketi, tune ostajajo prva izbira, a tudi skuše postajajo vse bolj priljubljene. Nepogrešljiva stalnica ribjih užitkov ostajajo sardele, ki si jih najraje privoščimo na hitro, včasih tudi kar iz konzerve, ob spremljavi kosa dobrega kruha.

Naj bo riba vedno v vaši bližini

Odlični namigi za hitre ribje specialitete:

Delamaris | Foto:

Sardele za poletni krožnik s špageti: Pripravite si hitro in hranljivo kosilo – špagete s paradižnikovo omako, ki jih postrezite z nekaj fileji sardel Delamaris.

Poletna osvežitev iz morja in z vrta: Dobrote Delamaris lahko vmešate v doma pripravljene solate, ki se jim izvrstno poda rezina polnozrnatega kruha. Poskusite file skuše z rezino avokada in ščepcem mediteranskih začimb.

Dober tek v službi, hitro in izvrstno: Ne izgubljajte časa v nezdravih menzah, privoščite si zdrav obrok z izdelki Delamaris. Raznovrstni okusi in zdrave sestavine vas bodo pripravili za vse delovne izzive.

Kampiranje z veliko začetnico: Pred šotorom, v prikolici, morda na plaži ali v senci razkošnega borovca. Delamaris je vedno najboljša družba na morju.

Delamaris v novi, osveženi podobi

Kako prepoznati odlično ribo? Z lahkoto! Na policah poiščite znamenito Delamarisovo ribico, ki ljubitelje rib od zdaj pozdravlja iz novih, osveženih embalaž. Odlične ribe pa seveda niso odlične le na zunaj, pomembno je tisto, kar odlične izdelke krasi znotraj! Skuše, sardine in tune so izdelane po tradicionalnih postopkih. Vsi izdelki Delamaris vsebujejo visokokakovostne ribe in zelenjavo, ki ni zamrznjena, temveč pripravljena po posebnem postopku fermentacije, s čimer se pomembno razlikuje od drugih sorodnih izdelkov in dosega višjo kakovost ter boljši okus.

Delamaris | Foto: Odlična riba vedno pri roki. Od zdaj v prenovljeni podobi!

Berite nas še naprej! V prihodnjih dneh vam bomo razkrili nekaj sodobnih in preprostih receptov z ribami Delamaris, ki jih je za nas pripravil Jernej Kitchen. Za pestro poletje brez dolgčasa v vaši kuhinji!

Kako pa vi pripravite odlične ribe Delamaris?

Ne vdajajte se rutini, raje si zadajte kulinarični izziv in popestrite svoj jedilnik. Izberite svojo ribjo favoritinjo in jo pripravite drugače kot običajno. Bodite ustvarjalni in bodite brez skrbi – okusne, sočne in zdrave ribe Delamaris bodo vsako vašo jed spremenile v pravo gurmansko mojstrovino!

Delamaris | Foto:

Ali ste vedeli?

Vse ribe Delamaris so brez glutena, brez gensko spremenjenih organizmov in brez aditivov (konzervansov, ojačevalcev okusa, barvil itd). Zaradi visoke prehranske vrednosti in praktičnosti jih lahko uporabljamo samostojno, lahko pa so tudi odlična sestavina okusnih in zdravih zahtevnejših jedi, ki jih moramo pripraviti v krajšem času. Z novo poenoteno podobo je Delamaris bogato tradicijo popeljal v nove čase.


Nagradna igra: podarjamo vam Skušo Izola brand Delamaris

Nagradna igra je konačana. Srečni nagrajenci so:

Miro Lajkovič
Boris Umbreht
Srečko Sakelšek
Mojca Žlempergar
Bogdan Malec
Cvetka Majcenič
Nives K. Benedetič
minca govekar
bojan dordeski
Uros Butala
Uroš Gantar
MATJAŽ JUVANČIČ
Boris Zorko
Barbara Podlogar
zvonka lokar
Olga Sakelšek
Polona Kozic
Handi Behrič
Miha Šrekl
CVETKA KOGOVŠEK
Mateja Sakelšek
viktorija Starič
Andrej Kovačič
Žiga Bevc
Rozalija Jagodic
NATAŠA VRHOVEC
Mitja Jazbec
BARBARA ZVONAREK
Ne spreglejte